سلامتی

خواص خرما چیست؟ – پنج خاصیت خرما برای سلامتی کودکان چیست؟

خرما سرشار از فیبر طبیعی است .به علاوه خرما سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است، به طوری که گفته شده وجود خرما در یک رژیم غذایی سالم و متعادل اجتناب‌ناپذیر است.خواص خرما در برنامه غذایی کودکان برای رشد و سلامتی آنها تاثیر زیادی دارد.

خواص درمانی خرما چیست؟

خرما در درمان یبوست، اختلالات روده‌ای، مشکلات قلبی، ضعف جنسی و اسهال مفید است و جز مواد غذایی ملین به شمار می‌آید. به همین دلیل برای افرادی که از یبوست رنج می‌برند مفید اعلام شده است. برای اینکه هر چه بهتر و بیشتر از این خاصیت خرما استفاده کنید، بهتر است خرما را یک شب کامل در آب خیس دهید. صبح روز بعد خرماهای خیس خورده را مانند شربت مصرف کنید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص چوب صندل را بخوانید.


خواص خرما درافزایش وزن:

خرما بخشی از رژیم غذایی سالم است چرا که قند، چربی، پروتئین و انواع ویتامین‌های ضروری در آن موجودند. بنابراین خواص خرما در مقابله با کمبود وزن، کمک مؤثری خواهد بود.

خواص خرما

تاثیر خواص خرما برای قلب:

ثابت شده است خرمایی که شب در آب خیس شده و صبح مصرف شود، برای قلب‌های ضعیف مفید است. اگر این کار را دو بار در هفته انجام دهید به تقویت قلب خود کمک کرده‌اید.

مصرف خرما برای درمان اسهال:

خرماهای رسیده حاوی پتاسیم هستند. پتاسیم نیز برای کنترل اسهال مفید است. به علاوه خرما به راحتی قابل هضم بوده و از این رو در بر طرف شدن مشکلات ناشی از اسهال کمک می‌کند.


خواص خرما برای افزایش انرژی:

مقدار انرژی ناشی از خوردن خرما از قند ساده بسیار کمتر است و بسیار کمتر از قند، افراد را دچار چاقی و اضافه وزن می‌کند. به عنوان مثال در ۱۰۰ گرم قند و شکر معمولی ۹/۹۹ درصد خالص آن انرژی‌زا می‌شود؛ در حالی که در ۱۰۰ گرم خرما حدود ۳۰ درصد قند موجود است و بقیه آن، حاوی مواد دیگری است که از جمله این مواد مختلف، پروتئین است.

این مطلب را از دست ندهید
علت بی حسی انگشتان دست چیست؟

در خواص خرما مقداری نیز فیبر غذایی موجود است، فیبر موجود در خرما برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب است، علاوه بر آن خرما حاوی کاروتنوئیدها یا مواد رنگی است که پیش‌ساز ویتامین A و آنتی‌اکسیدان محسوب می‌شود و جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول‌ها را می‌گیرد.

خواص خرما در خون سازی:

خرما علاوه بر خواص گفته شده، مقدار قابل توجهی فولات و یا همان اسیدفولیک به بدن می‌رساند که جهت خون‌رسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور می‌شوند علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص شگفت انگیز کره بادام زمینی را بخوانید.

خون سازی

فولات به عنوان ماده خون‌ساز در خواص خرما موجود است . هرچند که مقدار آهن خرما آنچنان زیاد نیست، اما برای خون‌سازی، بدن احتیاج به ۳ ماده‌ی مغذی فولات، آهن و ویتامین ۱۲ B دارد که در غذاهای حیوانی یافت می‌شوند.

پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرماست که این ویتامین برای جلوگیری از بیماری‌های خطرناک خونریزی‌دهنده یا همان اسکوربوت لازم است.


خواص خرما درتقویت اعصاب و عضلات:

پتاسیم در این خرما به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است که به هم خوردن آن در بدن، بسیار خطرناک است. علاوه بر آن، خرما حاوی میزان قابل‌توجهی منیزیم است که برای اعصاب و عضلات ضروری است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله رابطه ی آمادگی جسمانی با سلامتی را بخوانید.

این مطلب را از دست ندهید
رژیم غذایی کتوژنیک تنبل چگونه است؟ راهنمای کامل رژیم کتوژنیک + بررسی مزایا و معایب آن

فواید خرما برای پوست و مو:

همه ما به زیبایی پوست خود اهمیت می‌دهیم و از لوازم بهداشتی زیادی برای شادابی پوست خود استفاده می‌کنیم، اما یکی از روش‌های طبیعی و مؤثر مصرف روزانه خرما است . خواص خرما پروتئینی و آنزیمی که دارد موجب جوان سازی و شاداب شدن پوست صورت می‌شود.

می‌توان از ماسک آن هم استفاده کرد که مقداری از خرما را با شیر خیس کنید و بعد از گذشت یک شب با مخلوط کردن آن و خمیری که به دست آمده است آماده برای استفاده می‌باشد. آن را به صورت خود بگذارید و بعد از چند دقیقه بشویید که تأثیر آن را به مرور خواهید دید.

درمان ریزش موبا مصرف خرما:

اغلب علت‌های ریزش مو در افراد به دلیل نبودن ویتامین کافی در بدن است. آهن با خاصیت شگفت انگیزی که دارد مانع ریزش مو می‌شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله نشانه های گردش خون ضعیف را بخوانید.خواص خرما منبع غنی از آهن است، بنابراین برای درمان خود خوردن خرما را به طور منظم فراموش نکنید. برای این کار می‌توانید از ماسک خرما برای روی سر هم استفاده کنید تا رشد موهایتان افزایش پیدا کند و ریزش آن قطع شود.

سلامت پوست و مو

بهترین کار برای جلوگیری از ریزش این است که موهای خود را تقویت کنید تا با ضخیم شدن تارهای آن مانع از ریزش مو شوید. روغن خرما را روی سر خود بریزید و به آرامی ماساژ دهید تا موجب تقویت موی سر شود. خرما علاوه بر تقویت مو و رشد آن می‌تواند خارش سر را هم درمان کند و موجی نرمی و لطافت پوست سر شود.

خواص خرما برای سلامت جسمی کودکان

پنچ خواص مهم خرما برای سلامت کودکان عبارتند از:

۱. رشد مغز:

پتاسیم برای رشد مغز بسیار مفید است و در خواص خرما به وفور یافت می‌شود بنابراین خواص خرما برای رشد شناختی کودک می‌توان خرما را در رژیم غذایی او گنجاند.

این مطلب را از دست ندهید
نکات مهم روتین پوستی بعد از حمام

۲. پیشگیری از سوءهاضمه:

خرما سوءهاضمه را درمان و باکتری‌ها یا مشکلات مرتبط با آن در روده را اصلاح می‌کند. مشکل سوءهاضمه در بسیاری از کودکان مشاهده می‌شود و به همین دلیل کودکان با مشکلات جسمی زیادی روبرو می‌شوند.


۳. حفظ سلامت کبد:

نوزادان بسیار حساس هستند بنابراین بیشتر در معرض خطر ابتلاء به ویروس و باکتری قرار دارند که می‌تواند اثر منفی بر کبد داشته باشد. اختلالات کبدی می‌تواند منجر به ابتلاء به بیماری‌های جدی همچون یرقان، حصبه و هپاتیت شود.

۴. درمان زخم معده:

اگر کودکی به زخم معده دچار باشد خواص موجود در خرما به کاهش این عارضه کمک می‌کند.

۵. استحکام دندان‌ها:

مصرف خرما برای رشد دندان خوب است همچنین به تقویت لثه‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند.

چرا خواص خرما تا این اندازه مفید است؟

به این دلیل که این میوه سرشار از انواع ویتامین‌ها، فیبر و آهن، کلسیم و پتاسیم می‌باشد که هر کدام از اینها برای بدن

لازم و ضروری است و حتی می‌تواند کم خونی را هم درمان کند. این میوه برای کاهش وزن هم مؤثر است و به عنوان

مواد غذایی برای رژیم استفاده کرد و از تجمع چربی در بدن جلوگیری کرد. سوخت و ساز بدن را بالا برده وسیستم

ایمنی بدن را هم تقویت می‌کند.

مواد مغذی در خرما

سوالات رایج درباره نگهداری خرما چیست؟

۱-روش نگهداری خرما در فریزر چگونه است؟

برخی از خرماها وجود دارد که بنا به خاصیتی که دارد، می‌توان به مدت یکسال هم در فریزر نگه داری کرد. این

خرماهای تر و نیمه خشک را داخل کیسه فریزر می‌گذارید ولی مطمئن شوید که هوایی داخل آن وجود ندارد.

این مطلب را از دست ندهید
راه های پیشگیری از عفونت بعد از کاشت مو

۲- آیا لازم است خرما را قبل از مصرف شست یا پوست را جدا کنیم؟

اگر خیلی به بهداشت و تمیزی اهمیت می‌دهید بهتر است قبل از اینکه آن را مصرف کنید، تمیز بشویید مخصوصاً

زمانی که آن را باز تهیه کرده‌اید. بالاخره این میوه از نخلستان می‌آید و انواع باکتری و میکروب‌ها روی آن وجود دارد،

بنابراین شستن آن ضروری است ولی دیگر نیازی نیست که پوست آن را جدا کنید چون دیگر کاملاً تمیز است .


۳- چرا برخی خرماها ترش می‌شوند؟

خرما طعمی شیرین دارد و سرشار از مواد قندی است که یکی از دلایل ترشیدگی آن همین موضوع است. این حالت

بیشتر در خرماهای نرم رخ می‌دهد که رطوبت زیادی دارند و پس از مدتی طعمی به ترشیدگی می‌زند.

۴- آیا شکرک‌زدن خرما نشانه فساد آن است؟

این تصوری غلط است که شکرک موجب فساد خرما می‌شود و دیگر قابل استفاده نیست. شما می‌توانید بعد از شکرک

بستن هم آن را مصرف کنید و هیچ ضرری ندارد و خواص خرما برای جلوگیری از شکرک نبستن خرما می‌توان اقداماتی انجام داد. این

اتفاق بیش‌تر در خرماهای تر و مرطوب رخ می‌دهد که شرایط نگه داری این خرماها مقداری خاص است .

۵- نشانه‌های فساد خرما چیست؟

فاسد شدن خرما زمانی رخ می‌دهد که کپک زده باشد و توسط انواع باکتری‌ها و مخمر و آفت مورد حمله قرار بگیرد.

زمانی که خرما بوی ترشیدگی بگیرد، یکی از نشانه‌های تخمیر شدن خرماست. در بعضی از مواقع خرمایی که به صورت

فله توزیع می‌شوند، به دلیل شرایط نامناسبی که داشته‌اند، کپک می‌زنند.

سخن پایانی

شما در این مقاله با خواص خرما برای کودکان آشنا شدید.همچنین از خاصیت های درمانی آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا