یکی از افزودنی های پر اهمیت صنعت بتن، چسب بتن است. از جمله مصارف چسب بتن می توان به ترمیم بتن،آب بندی، ترمیم بافت های قدیمی بتن، افزایش مقاومت بتن، جلوگیری از ترک بتن، افزایش خواص شیمیایی و مکانیکی و… اشاره کرد. چسب های بتن به دو دسته اپوکسی و لاتکس (پلیمری) قابل تقسیم هستند. همه ی چسب ها یا شامل پلیمر هستد یا هنگام واکنش شیمیایی حاصل می شوند. پلیمر ها موجب چسبندگی چسب ها می شوند.چسب لاتکس امولسیونی از کوپلیمر محلول در آب است. ظاهر این چسب مایعی شیری رنگ است. ترکیب چسب لاتکس با سیمان پرتلند و ماسه ترکیبی مقاوم در برابر آب و مواد شیمیایی و ساییدگی ایجاد می کند که برای چسباندن کاشی، سرامیک، سنگ های تزئینی و… به سطوح کاربرد دارد.چسب اپوکسی بتن از پلیمریزاسیون دو جزء اولیه رزین و سخت کننده ایجاد می شود.هنگام ترکیب رزین با کاتالیست پخت آغاز می شود. در فرآیند پخت زنجیره های مولکولی واکنش داده و حرارت ایجاد می شود. بیشترین مقدار مصرف چسب بتن در تعمیرات بتن های فرسوده است.در ترمیم بتن هایی .برای افزایش چسبندگی بتن به بافت قدیمی از چسب های بتن استفاده می شود. بهترین چسب بتن به دلیل خاصیت ضد آب در نماسازی روی بتن قدیمی و آب بندی استفاده می شود.
فهرست مطالب
- بخش اول:کاربرد چسب بتن:
- بخش دوم:روش استفاده از چسب بتن
- بخش سوم:خواص چسب بتن:
- بخش چهارم:انواع چسب بتن
- بخش پنجم:روش استفاده از چسب بتن
- بخش ششم:روش استفاده از چسب بتن
- بخش هفتم:نحوه استفاده از چسب بتن
کاربرد چسب بتن:
مهم ترین کاربرد چسب بتن برای افزایش میزان چسبندگی بتن تازه برای چسبیدن به بتن قدیمی در پروژه های تعمیراتی است که میزان چسبندگی بتن را با سطح قدیمی بسیار افزایش می دهد. همچنین این خاصیت هنگام نماسازی بر روی بتن قدیمی کاربرد دارد. چسب سیمان سفید از تراوش آب جلوگیری کرده و مانع تفکیک دانه های ریز و درشت می شود و برای آب بندی بتن بکار می رود. اگر سازه های بتنی دچار آسیب دیدگی سطحی و عمقی شده باشند با چسب بتون می توان آنها را ترمیم نمود و به عنوان ترمیم کننده بتن استفاده کرد. از دیگر موارد کاربرد چسب بتن جهت آب بندی بتن مخازن، استخر های بتنی، ترمیم آسیب دیدگی بتن یا اغلب سازه های بتنی مانند کانال های آب، کف سالن های صنعتی، باند فرودگاه ها، سد ها، پایه پل ها و ستون ها:
روش استفاده از چسب بتن
ترمیم بتن فرسوده | افزایش خاصیت چسبندگی | جلوگیری از ایجاد ترک در بتن |
آب بندی | اتصال میلگرد به بتن | افزایش مقاومت مکانیکی |
به منظور نحوه استفاده از چسب بتن باید ابتدا محل مورد استفاده باید از چربی، ذرات و گرد و غبار پاک شود. چسب بتن را با آب حل کرده و پس از رقیق شدن به سیمان و شن و ماسه مخلوط می شود که حاصل ملاتی خمیری شکل و روان است. درصد مناسب اخلاط ۵ تا ۲۰ درصد وزن سیمان مورد استفاده می باشد. قبل از مصرف ملات روی بتن یک لایه چسب مالیده شود. چسب بتن را با آب مخلوط و رقیق شده آن به قسمت های خشک بتن اضافه می شود. هرچه ضخامت کمتر و یا فشار وارده بر آن بیشتر باشد مصرف چسب بتن بالا می رود و لازم است قبل از کار یک لایه از محلول چسب بتن به سطح زیرین مالیده شود در ضخامت های بالا استفاده از چسب بتن بصورت لایه لایه مناسب تر می باشد.
ح ویژگی های چسب بتن
از ویژگی های بارز چسب بتن افزایش چسبندگی بسیار زیاد در بتن است که این خاصیت چسب بتن باعث بالا بردن چسبندگی بتن جدید یا مصالح جدید بر روی بتن یا مصالح قدیمی است (رابط اتصال بتن قدیم به جدید).
از ویژگی های دیگر چسب بتن بالا بردن مقاومت های کششی و خمشی بتن، جلوگیری از ایجاد ترک در بتن و تبله کردن و افزایش عمر سازه های بتنی می باشد.
خواص چسب بتن:
۱_پر اهمیت ترین خاصیت چسب بتن، افزایش چسبندگی ملات متشکل از چسب است (حدود ۴ برابر) |
۲_کاهش نفوذ پذیری در بتن (آب بندی) |
۳_افزایش مقاومت مکانیکی و طول عمر بتن |
۴_افزایش مقاومت در برابر مواد شیمیایی |
۵_کاهش ترک و افزایش حجم بتن |
۶_افزایش ۵۰ درصدی مقاومت خمشی بتن |
۷_افزایش نفوذ پذیری و مقاومت بتن در برابر یخ زدگی |
انواع چسب بتن
چسب های بتن دارای انواع مختلفی است. به طور کلی چسب های بتن را می توان به دو تیپ چسب بتن اپوکسی و لاتکس یا پلیمری تقسیم کرد. از چسبهای بتن برای ترمیم بتن، آب بندی بتن و افزایش خصوصیات شیمیایی و مکانیکی بتن، اتصال بتن قدیم به جدید و … استفاده می شود.
چسب بتن اپوکسی
چسب بتن اپوکسی محصول دو جزئی بسیار قدرتمند بر پایه رزین اپوکسی اصلاح شده می باشد که علاوه بر افزایش دوام بتن، از مقاومت مکانیکی و قدرت چسبندگی بسیار زیادی برخوردار بوده و می تواند برای پیوند دادن بتن جدید به بتن قدیم مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین بنا بر سازه اجرایی می توان از چسب بتن اپوکسی به عنوان آب بند کننده قدرتمند داخلی بتن نیز استفاده نمود. بهترین روش استفاده این است که ابتدا این ۲ جز را با هم ترکیب و چند دقیقه میکس نمود و با برس بر روی سطح استفاده کرد و سپس بعد از ۱۰ دقیقه ترمیم را انجام داد. چسب بسیار قدرتمندی بر پایه رزین اپوکسی اصلاح شده است که علاوه بر دوام زیاد، از مقاومت مکانیکی و قدرت چسبندگی بسیار زیادی برخوردار بوده و می تواند برای پیوند دادن بتن جدید و قدیم مورد استفاده قرار بگیرد.
خواص و اثرات چسب بتن اپوکسی
1_ چسبندگی فوق العاده زیاد به سطوح زیر کار
2_مقاومتهای فوق العاده زیاد کششی و مکانیکی
3_قابلیت اجرا بر روی مقاطع زیر کار خشک
4_حفظ خواص کیفی برابر با طول عمر بتن
5_بدون حلال
موارد کاربرد چسب بتن اپوکسی:
۱_عملیات مرمت و ترمیم سازه های بتنی |
۲_اتصال بتن به مقاطع فلزی |
۳_قابلیت تزریق در انواع ترک |
۴_امکان کاربرد در سازه های با کاربری غرقابی |
۵_چسباندن بتن جدید به مقاطع بتنی قدیمی |
۶_چسباندن ورق های FRP روی بتن |
چسب بتن لاتکس
چسب بتن مایع با خواص آب بندی، افزایش چسبندگی ملات و بتن، افزایش الاستسیته بتن، مقاومت شیمیایی، پایداری در برابر ضربه و تغییرات دما و غیرسمی مناسب برای استفاده در ملات های ترمیمی بتن است. چسب بتن بر پایه لاتکس به عنوان یک افزودنی بر پایه لاتکس طراحی شده که همراه سیمان پرتلند و ماسه تشکیل ملات پر مقاومتی را برای نصب سرامیک روی دیوار و کف، سنگ مرمر، موزائیک، کاشی معدنی، آجر لعاب دار و سنگه ای طبیعی مهیا می سازند. همچنین به عنوان لایه پیوند زا در ترمیم سازه های بتنی به کار میرود.
چسب اپوکسی از پلیمریزاسیون دو جزء اولیه رزین و سخت کننده ایجاد میشود. هنگام ترکیب رزین با کاتالیست پخت آغاز میشود. در فرآیند پخت زنجیرههای مولکولی واکنش داده و حرارت ایجاد میشود.
چسب بتن اپوکسی E.M.EPOXY BOND: چسب بسیار قدرتمندی بر پایه رزین اپوکسی اصلاح شده است که علاوه بر دوام زیاد، از مقاومت مکانیکی و قدرت چسبندگی بسیار زیادی برخوردار بوده و میتواند برای پیوند دادن بتن جدید و قدیم مورد استفاده قرار بگیرد.
چسب بتن مخصوص آب بندی و تقویت ملات SA12: این نوع چسب به صورت مایع بوده و ظاهری شیری رنگ دارند که پس از مصرف (خالص یا ترکیب در ملات) کاملاً بی رنگ میشود. این نوع چسب در مقابل رطوبت، سرما، گرما، حریق، نور، آتش و ضربه کاملاً مقاوم بوده و عمر آن مانند عمر سیمان در ملات است. استفاده این محصولات در سازهها ضمن صرفه اقتصادی، باعث ایجاد مقاومت و استحکام بیشتر سازه، بالا رفتن سرعت عملیات، سبک سازی سازهها و آنتی باکتریال شدن (ضد خزه، جلبک و باکتری) سازه خواهد شد.
چسب کاشت میلگرد: چسب کاشت آرماتور و کاشت بولت به صورت دو جزئی است که جزء A بر پایه اپوکسی اکریلات و جزء B به عنوانهاردنر بر پایه پلیآمین به حساب میآید. از این محصول برای کاشت آرماتور و بولت و لایه رابط و پر استحکام برای پیوند دادن بافت قدیمی بتن با بافت جدید بتن استفاده میشود.
روش استفاده از چسب بتن
بیشترین استفاده از چسب بتن مربوط به کارهای تعمیراتی است. این افزودنی با ملات، مخلوط هماهنگ و همگنی تشکیل میدهد در ضمن این که مانع تراوش آب و تفکیک دانههای ریز و درشت میشود. قبل از استفاده از چسب بتن و مخلوط کردن آن با سایر مواد، ابتدا باید محل مورد نظر خود را از چربی، ذرات گرد و غبار و سایر موادی که مابین لایههای بتن قرار خواهند گرفت و باعث کاهش میزان چسبندگی میشود، پاک شود. ابتدا چسب بتن را با آب (یا حلال مورد نظر) حل کرده و پس از رقیق شدن به سیمان و شن و ماسه اضافه شده تا حاصل ملاتی خمیری شکل و روان تهیه شود. میزان و درصد چسب بتن اضافه شده به مواد هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
چسب بتن پودری
چسب بتن پودری سفید رنگ بر پایه کوپلیمر وینیلاستات است که به مقدار یک به چهار با آب مخلوط میشود. این پودر با خاصیت چسبندگی قوی جهت آب بند کردن انواع مصالح ساختمانی بر پایه سیمان و مواد معدنی مورد استفاده است و با استاندارد مطابقت دارد. ACL 503.5.R-92 , BS 6319
مخلوط چسب بتن و سیمان
چسبندگی کم مخلوطهای سیمانی جدید به مخلوطهای سیمانی قدیمی یکی از مسائل کارگاهی قابل توجه و نگران کننده برای دستاندرکاران پروژههای عمرانی است. محلهای قطع بتنریزی (درزهای اجرایی و سرد) همواره از این نظر در کانون توجه قرار داشتهاند. در صورت حفظ نشدن یکپارچگی بتن بنا به دلایل اجرایی در مقاطع تحت بتنریزی، درزهای سردی در بتن بهوجود آمده که در زمان بهرهبرداری عبور سیال یا بروز نشت از آنها مشاهده میشود. از جمله کاربردهای چسب بتن، مخلوط کردن سیمان و چسب بتن برای آب بندی است. این امر میتواند فقط با سیمان انجام شود و تشکیل دهنده دوغاب آب بند برای بندکشی باشد یا با ملات سیمان مخلوط شده و به عنوان پوشش آب بند عمل کند
نسبت اختلاط چسب بتن
چسب بتن، باید بسته به محل مصرف به طور معمول بین پنج تا ۱۰ درصد وزن سیمان مصرفی باشد. برای اختلاط از یک کاردک سفت و یا یک دریل دور کند با هم زن استفاده میشود تا مخلوطی همرنگ و یکنواخت به دست آید. این عمل به طور معمول حدود سه دقیقه طول میکشد. پس از اختلاط نباید بخشی از آن مخلوط یا رقیق شود.
مواد تشکیل دهنده چسب بتن
۱_رزینهای کوپلیمر پلی وینیل استات |
۲_رزینهای اکریلیک |
۳_مواد پلیمری |
۴_مواد پایدار کننده در برابر تخریب توسط اکسیژن و اشعهUV |
۵_مواد نرم کننده که سبب میشود انعطاف پذیری افزایش یابد |
۶_مواد پر کننده معدنی |
۷_مواد افزایش دهنده غلظت |
چسباندن بتن جدید روی بتن خشک شده
برای پدید آمدن یک ماده چسبناک طبیعی به چیزی غیر از ترکیب سیمان با بتن نیاز است که این ماده می تواند همان چسب بتن باشد. کاربرد چسب بتن ، تنها محدود به مواقعی نمی شود که سطح مورد نظر از جنس بتن باشد. شما می توانید بر روی بسیاری از سطوح نظیر سطوح سیمانی هم از این چسب ها به منظور اتصال کاشی، سرامیک و… استفاده کنید. در هنگام ساخت نما بر روی بتن های خشک شده قدیمی می توانید به طور ایده آلی از این چسب ها بهره ببرید تا یک پیوند قوی بین نما و سنگ نما ایجاد شود. جهت مشاهده و خرید سنگ نما به سیوان لند مراجعه فرمایید.همچنین این چسب باعث می شود که نما نسبت به نفوذ آب نیز مقاوم شود و از تفکیک سنگ دانه های کوچک و بزرگ جلوگیری می کند که بسیار این ویژگی ارزشمند است.
آب بندی بتن در مخازن و استخر های بتنی
مخازن و استخرهای بتنی یکی دیگر از جاهایی است که نیاز به چسب بتن دارند. برای آب بندی فضاهایی که گفته شد و جلوگیری ازنشت آب، چسب بتن بهترین کارایی را از خود نشان خواهد داد. از آنجایی که چسب های بتن نسبت به رطوبت و آب مقاوم هستند، می توان در چنین مواردی از کاربرد چسب بتن بهره برد و از خواص فیزیکی و شیمیایی آنها استفاده کرد. همچنین برای ترمیم و آب بندی لوله های فاضلابی و لوله های آب بتنی، بتن های به کار رفته در سد ها و پل های بتنی، بخش های مختلف فرودگاه ها و سالن های صنعتی از مدل های مختلف چسب بتن شیمی ساختمان استفاده می شود.
چسب بتن مخصوص آب بندی و تقویت ملات
این نوع چسب به شکل مایع بوده و به رنگ شیری است که پس از مصرف بی رنگ خواهد شد. این چسبها در برابر عواملی همچون: رطوبت، سرما و گرما، حریق، نور خورشید، آتش و ضربه کاملا مقاوم بوده و عمری طولانی همچون سیمان در ملات دارد. استفاده از این نوع چسب در سازهها علاوه بر صرفهی اقتصادی که دارد، سبب ایجاد استحکام و مقاومت در سازه، بالا رفتن سرعت عملیات، سبک سازی سازه و آنتی باکتریال شدن سازه خواهد شد.
نحوه استفاده از چسب بتن
یکی از موارد بسیار مهم در مورد چسب های بتن، نحوه صحیح استفاده از آنها است. در صورتی که یک فرد غیر متخصص، بدون دانستن شرایط مصرف، از این چسب ها استفاده کند، بدون تردید نتیجه ناخوشایندی را مشاهده خواهد کرد.محلی که قرار است از چسب های بتن در آن استفاده شود، باید عاری از هر گونه گرد و غبار و چربی باشد. بنابراین سطح مورد نظر را کاملا تمیز کنید و سپس اقدام به استفاده از این چسب ها کنید.نحوه استفاده از چسب سیمان به این صورت است که باید ابتدا آن را با مقداری آب مخلوط و رقیق کنید. سپس بهتر است کمی سیمان و شن و ماسه به آن اضافه شود تا ملاتی خمیری شکل ایجاد شود.توجه داشته باشید که قبل از استفاده از ملات به دست آمده، باید یک لایه چسب را بر روی سطح سیمانی مورد نظر بمالید. (در این حالت هم باید ابتدا چسب را با مقداری آب رقیق کنید و سپس روی بتن خشک بمالید)زمانی که شما این لایه از چسب را روی بتن می مالید، باعث می شود به ملات کمتری در ادامه نیاز داشته باشید که با توجه به قیمت چسب بتن مصرفی، باعث کاهش هزینه های شما می شود.هرچه از بتن بیشتر یا لایه ضخیم تری از آن استفاده کنید، نیاز است مقدار چسب مصرفی را بالا ببرید و همچنین به صورت لایه لایه از آن استفاده کنید.
آب بندی و عایق کاری انواع استخر
استخر ها انواع متنوعی نظیر استخر های فایبرگلاس , ژئومکانیک , بتنی و … دارند . اما در این میان استخر های بتنی ساخته شده با بلوک و بتن در کنار مقاومت بالا به آب بند سازی نیاز دارند . چراکه باید از ترک خوردن سطح استخر و ورود مواد خارجی به آن جلوگیری شود . به این منظور استخر های بتنی را آببندی و عایق می کنند.
چرا استخر هاباید عایق و آب بندی شوند ؟
استخر های بتنی و سیمانی به آببندی نیاز دارند . بتن یک سطح متخلخل است که آب به راحتی می تواند در آن نفوذ کند . همچنین فشاز های خارجی به بتن با توجه به ساختار این متریال باعث ترک خوردن آن می شوند . تمامی موارد ذکر شده عوامل اصلی نشتی آب در استخر ها و همچنین ورود مواد خارجی به آب است , لذا استخر های بتنی باید با چسب بتن مخصوص آب بند شوند تا از بروز مشکلات ذکر شده جلوگیری شود.
نحوه استفاده از چسب بتن در استخر
برای آب بندی استخر ها از چسب بتن یا همان چسب مخصوص آببندی استفاده می شود . نکته اصلی در آببندی استخر روش استفاده از چسب مخصوص است . روش های زیر برای استفاده از چسب بتن برای استخر های سیمانی و بتنی موثر است.
استفاده از چسب بتن به شکل خام روی دیواره ها و کف استخر:
۱_افزودن چسب بتن در ملات پلاستر
۲_استفاده از چسب آببندی در دوغاب کاشی کاری در مرحله کاشی کاری
۳_استفاده از چسب در طرح اختلاط بتن
۴_آب بندی استخر با ترکیب ملات سیمان و چسب بتن
در این روش مقدار مشخصی از چسب بتن بجای آب با ملات سیمان مخلوط شده و بر روی سطح استخر اجرا می شود . برای آببندی به این روش باید ابتدا مرحله اول ساخت استخر که شامل بلوک چینی و یا بتن ریزی است به پایان برسد و سپس در مرحله دوم آببندی با ملات انجام شود.
طرز تهیه چسب بتنHow to prepare concrete adhesive:
موضوعی است بسیار مهم در صنعت ساخت و ساز که امروزه توجه و اهمیت دادن به آن در راستای تهیه محصولاتی با کیفیت حائز اهمیت است. چسب بتن یکی از کارامد ترین فراورده ها در ساخت بناها و ایجاد انواع سازه های مسکونی، تجاری و کارخانجات است. این فراورده به علت های مختلفی در صنعت ساخت و ساز استفاده می شود. در طرز تهیه چسب بتن آنچه اهمیت دارد بالا بردن توان اتصال و چسبندگی در ملات های سیمانی می باشد مخصوصا زمانی که هدف از استفاده از این محصول اتصال دادن ملات های سیمانی جدید به سطوح بتنی قدیمی است، به کارگیری این فراورده اهمیت دو چندان می یابد.
این توانایی به دلیل وجود مواد به کار رفته در ترکیب این فراورده است، چون که این محصول به گونه ای طراحی و تولید شده است که به سهولت می تواند بتن قدیمی را به بتن تازه پیوند داده و این سطوح را آب گریز نماید. با توجه به آنچه که تا کنون گفته شد به این نتیجه می رسیم که از جمله مهمترین کارایی ها و کاربردهای آن در بازسازی و ترمیم سازه های بتنی می باشد.
سوالات متداول
چسب بتن چیست؟
یک چسب لاستیکی نئوپرن است که اتصال دائمی، سریع و انعطاف پذیر را ایجاد می کند. چسبی است که برای مواد غیر متخلخل استفاده می شود.
آیا این ماده دائمی است؟
بله، نگهداری دائمی را فراهم میکند.
آیا موادی وجود دارند که بتن به چسب نچسبد؟
مبتنی بر آب به خوبی به فلز یا شیشه نمیچسبد، در حالی که مبتنی بر حلال قابلیت چسبندگی بالایی دارد.
چرا بتن خاکستری است؟
اول از همه، بتن را می توان در رنگ های مختلف سفارش داد. رنگ طبیعی بتن خاکستری است زیرا رنگ سیمان مورد استفاده در ساخت آن معمولاً خاکستری است. حالا دلیل خاکستری بودن سیمان به ساخت سیمان پرتلند مربوط می شود. در ساخت سیمان، سنگ آهن به عنوان یکی از اجزای اصلی مورد استفاده قرار می گیرد و سنگ آهن سیاه رنگ است، بنابراین هنگامی که با مواد دیگر ترکیب و ذوب می شود، سیمان را خاکستری می کند.
مقاومت بتن چگونه اندازه گیری می شود؟
دانشمندان از آزمون های مقاومت مکانیکی فشاری و خمشی برای تعیین مقاومت بتن استفاده می کنند. مقاومت بتن تا حد زیادی به نسبت آب به سیمان و کیفیت سنگدانه ها و خمیر موجود در سیمان بستگی دارد.
آیا استانداردهای کیفی برای بتن وجود دارد؟
آره. بتن باید با قوانین ساختمانی محلی، ACI و ASTM مطابقت داشته باشد.
تفاوت سیمان و بتن چیست؟
ساده است. بتن برای محصولات نهایی مانند پیاده روها، فونداسیون ها و سطح بسیاری از جاده ها استفاده می شود. بتن حاوی ماسه، شن و سیمان است. سیمان ماده سخت کننده مخصوص (پودر خاکستری) است که بتن را سخت می کند. سیمان معمولاً از ۶۰ درصد آهک (سنگ آهک)، ۲۵ درصد سیلیس، ۵ درصد آلومینا و ۱۰ درصد مواد دیگر مانند گچ و اکسید آهن ساخته می شو. اگرچه اصطلاحات سیمان و بتن اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، سیمان در واقع یکی از اجزای بتن است. بتن مخلوطی از سنگدانه و خمیر است. سنگدانه ها شن و ماسه و یا سنگ خرد شده هستند. خمیر آب و سیمان پرتلند است. سیمان ۱۰ تا ۱۵ درصد از مخلوط بتن را بر حسب حجم تشکیل می دهد. از طریق فرآیندی به نام هیدراتاسیون، سیمان و آب سخت می شوند و سنگدانه ها را به یک توده سنگ مانند متصل می کنند. این فرآیند سخت شدن برای سال ها ادامه دارد به این معنی که بتن با افزایش سن قوی تر می شود. سیمان پرتلند یک نام تجاری نیست، بلکه اصطلاحی عمومی برای نوع سیمانی است که تقریباً در تمام بتن ها استفاده می شود، همانطور که زنگ نزن نوعی فولاد و استرلینگ نوعی نقره است. بنابراین، چیزی به نام پیاده رو سیمانی، یا میکسر سیمان وجود ندارد. شرایط مناسب پیاده رو بتن و میکسر بتن می باشد.
سخن پایانی
بتن یکی از المانهایی است که به نظر میرسد نمیتوان به راحتی چیزی را به آن چسباند، اما پس از خواندن این مقاله و آشنایی با کاربرد چسب بتن، میفهمیم که چسب اپوکسی، رزین و ملات گزینههای خوبی برای چسباندن بتن هستند. چسب اپوکسی در این میان بهترین چسب بتن به شمار میرود؛ زیرا استحکام خوبی دارد و انعطافپذیر، ضد آب، دارای چسبندگی زیاد و مقاوم در برابر آب و هوا است و تقریباً هر نوع مادهای را به بتن میچسباند