راهنما خرید لوازم خانگی

راهنمای خرید سرخ کن های بدون روغن + طرز کار سرخ کن بدون روغن و معمولی چه فرقی دارد؟

غذاهای سرخ‌کردنی در سراسر جهان بسیار پرطرفدارند. نکند شما هم به سیب‌زمینی سرخ‌کرده معتادید؟! منتها حتما می‌دانید که غذاهای سرخ‌کردنی خوشمزه دشمن سلامتی‌اند و مصرف مکررشان به مذاق جان‌ خوش نمی‌آید. اما تولیدکنندگان لوازم خانگی از سالم‌خواران غافل نبوده‌ و برای‌شان سرخ کن بدون روغن را روانه بازار کرده‌اند. سرخ‌ کن بدون روغن ابداع جالبی است که می‌تواند هوس غذاهای سرخ‌کردنی را با ضرر کمتری برای سلامتی فروبنشاند.

غذا در این‌دست سرخ‌کن‌ها مثل سرخ‌کن‌های معمولی در روغن فراوان سرخ نمی‌شود، اما شکل‌وشمایل نتیجه کار تقریبا یک‌جور از آب درمی‌آید. سرخ‌کن‌های معمولی و سرخ کن بدون روغن هر دو آب سطحی مواد غذایی را می‌کِشند و سبب ایجاد واکنش مِیلارد می‌شوند. یعنی سطح خارجی مواد غذایی بر اثر تجزیه پروتئین‌ها و قندها تُرد و کریسپی‌ می‌شود، درحالی‌که نرمی و لطافت بافت داخلی همچنان باقی می‌ماند. از این شباهت که بگذریم، سرخ‌کن‌های معمولی و بدون روغن طرز کار متفاوتی دارند که درادامه برایتان توضیح می‌دهیم.


فهرست مطالب


نکات مهم هنگام خرید سرخ کن بدون روغن

اندازه و وزن دستگاه

  • اولین نکته برای خرید سرخ کن بدون روغن توجه به اندازه و وزن کلی دستگاه است.
  • برای این منظور شما خریداران عزیز باید با در نظر داشتن میزان فضای خود در محیط آشپزخانه تان اقدام نمایید.
  • البته یادتان باشد که اگر از خانواده ای پر جمعیت و عاشق غذاهای سوخاری نیز برخوردار هستید، خرید مدل های کوچک اصلا برایتان مناسب نخواهد بود.
  • در خصوص وزن این مدل از دستگاه ها نیز بهتر است به سراغ خرید محصولاتی بروید که سبک نباشند؛ زیرا مدل های سبک نشان از بی کیفیت بودن ساختار داخلی خود می دهند!

میزان گنجایش داخلی

  • نکته دوم برای انتخاب سرخ کن بدون روغن توجه به میزان گنجایش داخلی محصول می باشد.
  • در این خصوص بد نیست بدانید که می شود سرخ کن ها را به سه دسته: کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم کرد.
  • دستگاه های کوچک از گنجایش درونی بین ۱ ای ۲ لیتر برخوردار هستند.
  • این در حالی است که مدل های متوسط از ظرفیت درونی ۱.۸ تا ۲.۵ لیتری برخوردارند.
سرخ کن بدون روغن
  • مدل های سایز بزرگ نیز معمولا باید دارای گنجایشی ۵ لیتری یا بیشتر از آن باشند.
  • در خصوص تعیین میزان گنجایش داخلی دستگاه خود بهتر است به سایز مواد غذایی و همچنین تعداد نفراتی که قصد دارید برای آنان یک غذای سرخ کردنی سالم را تهیه نماید، توجه کنید.
این مطلب را از دست ندهید
راهنمای خرید ماشین لباسشویی + بررسی نکات مهم در زمان خرید ماشین لباسشویی اتوماتیک

توان مصرفی دستگاه

  • فاکتور مهم بعدی در انتخاب و خرید سرخ کن بدون روغن توجه به توان مصرفی دستگاه است.
  • در این خصوص باید بدانید که عمده کار صورت گرفته در داخل یک سرخ کن بی روغن با توان مصرفی آن انجام می شود.
  • یعنی هرچه که توان مصرفی دستگاه شما بیشتر باشد، شما نیز سریع تر می توانید مواد غذایی خود را در داخل آن گریل و کریسپی نمایید.
  • معمولا توان مصرفی یک سرخ کن بدون روغن از ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ وات است که انتخاب در این خصوص بر عهده خود شما خریداران عزیز می باشد.
  • فقط یادتان باشد که توان مصرفی بالا سبب افزایش قیمت فروش دستگاهتان نیز خواهد شد!

پنل کاربری سرخ کن

  • در این زمینه ما با دو نوع سرخ کن در بازار مواجه هستیم که یکی از پنلی بصورت دستی برای تنظیم مدت زمان و میزان حرارت بر روی خود برخوردار است.
  • و دیگری از صفحه نمایشگری دیجیتالی برای این منظور بهره می برد که خب به نسبت مدل های دستی با قیمت بیشتری نیز در بازار بفروش رسانده می شوند.
  • البته امروزه سرخ کن های جدیدتری نیز به بازار عرضه شده اند که می توان بواسطه اتصال آن ها به گجت های هوشمند نظیر موبایل و یا تبلت و … دستور پخت غذاهای سوخاری جدید را گرفت و به دستگاه داد تا خودش با زمان و حرارت مناسب اقدام به پخت آن برایتان نماید.

ویژگی های جانبی دستگاه

در کنار تمام موارد فوق یک سرخ کن بدون روغن می توان از ویژگی های جانبی ممتازی همچون:

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: راهنمای انتخاب تلویزیون مناسب

  • سبد گردان برای زیر و رو شدن مواد غذایی و پخت کامل آن ها
  • برخورداری از سبد دو قسمتی برای سرخ کردن همزمان دو نوع ماده غذایی مختلف
  • پایه های غیر قابل لغزش و قفل درپوش جهت جلوگیری از بیرون ریختن مواد
  • سیستم قطع خودکار جهت افزایش ایمنی در حین استفاده از دستگاه
  • و همچنین قابلیت تعویض فیلتر اشاره داشت.

شستشوی دستگاه

  • در هنگام خرید خود حتما به قابلیت شستشوی آسان دستگاه انتخابی تان نیز اهمیت دهید.
  • برای این منظور توصیه می کنیم در هنگام خرید خود از قابلیت تفکیک پذیری قطعات سرخ کن خود اطمینان حاصل نمایید.
  • فراموش نکنید که بدنه یک سرخ کن بدون روغن در برابر مدل های معمولی کاملا عایق است و داغ نمی شود، پس می توانید خیلی راحت تر اقدام به شستشوی آن کنید.
  • چرا که دیگر نیازی نیست زمانی را به دستگاهتان استراحت دهید تا بدنه داغ آن قدری خنک شود!
این مطلب را از دست ندهید
بررسی طراحی تلویزیون های شیائومی + بررسی نکات مهم هنگام خرید تلویزیون شیائومی

قیمت سرخ کن بدون روغن

  • تمام چیزی که ما در این مطلب برایتان متذکر شدیم از جمله موارد مهم بر روی تعیین قیمت سرخ کن بدون روغن می باشند.
  • با این حال اما یادتان باشد که انتخاب یک سایز درست از هر چیزی باید برایتان بیشتر اهمیت داشته باشد که برای این منظور نیز گفتیم که حتما بایستی به تعداد اعضای خانواده و میزان عشق و علاقه آنان به سرو غذاهای سوخاری توجه نمایید.
  • از طرفی یادتان باشد که حتما خرید خود را از فروشگاه های معتبر انجام داده و از خرید دستگاه هایی که فاقد گارانتی قابل اطمینان هستند نیز جدا پرهیز نمایید.

طرز کار سرخ کن بدون روغن و معمولی چه فرقی دارد؟

برای درک بهتر فرق سرخ کن بدون روغن با معمولی‌ بیایید نگاه دقیق‌تری به طرز کار  این دو بیندازیم:

طرز کار سرخ‌ کن معمولی

سرخ‌کن‌های معمولی خوراک‌شان روغن فراوان است. در این سرخ‌کن‌ها مواد غذایی باید در روغن غوطه‌ور شوند تا سطح‌شان پوسته‌ای خشک و طلایی پیدا کند. این پوسته کریسپی از اشباع مواد غذایی با روغن جلوگیری می‌کند. همزمان داغی روغن سبب نرم‌شدن داخل مواد غذایی می‌شود. همه اینها غذا رو خوشمزه‌تر می‌کنند، اما حیف که برای سلامتی مضرند!

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: بررسی طراحی تلویزیون های شیائومی

این سرخ‌کن‌ها سبد سوراخ‌دار دارند و بسته به ظرفیت‌شان بیش از یک پیمانه روغن می‌برند. می‌توانید از روغن‌های سرخ‌کردنی چندبارمصرف استفاده کنید. بعضی از مدل‌های سرخ‌کن معمولی فیلتردارند که باعث افزایش عمر روغن و کاهش بوگرفتن غذا می‌شود.

طرز کار سرخ کن بدون روغن

سرخ کن بدون روغن بی‌شباهت به فرهای کانوِکشن (فن‌دار) نیست. این سرخ‌کن‌ها برای انتقال گرما به غذا از جریان‌ همرفتی استفاده می‌کنند. به‌علاوه به المنت حرارتی پرقدرتی مجهزند که هوای داخل‌شان را فوق العاده داغ می‌کند. در این سرخ‌کن‌ها برای تقویت گردش هوا از فن هم استفاده شده است که به انتقال بهتر گرما به غذا و کاهش مدت‌زمان پخت کمک می‌کند. به‌عبارتی غذا به‌جای روغن فراوان با هوای داغ سرخ می‌شود. به‌همین دلیل است که این سرخ‌کن‌ها را به‌اسم هواپز هم می‌شناسند.

سرخ کن بدون روغن

سبد این سرخ‌کن‌ها درست مثل سرخ‌کن‌های معمولی سوراخ‌دار است تا هوا بتواند در رفت‌وآمد باشد. سرخ‌کن‌های بدون روغن، همان‌طور که از اسم‌شان پیداست، به روغن فراوان احتیاجی ندارند، بلکه فقط با یک قاشق غذاخوری روغن یا کمتر راه می‌افتند. فقط اینکه غذا باید در طول پخت هم‌بخورد تا گرما به‌طور یکسان به همه‌جای غذا برسد و خوب کریسپی شود.

حالا که با طرز کار این دو کمی آشنا شدید، بیایید ببینیم که سرخ کن بدون روغن علاوه‌بر مصرف کمتر روغن چه مزایای دیگری دارند. درباره راهنمای خرید بهترین تلویزیون سامسونگ ۲۰۲۲ بیشتر بخوانید.

این مطلب را از دست ندهید
مقایسه ماشین ظرفشویی سامسونگ و ال جی

سرخ کن بدون روغن چه مزایایی دارد؟

ازجمله مزایای سرخ‌کن‌های بدون روغن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

چندکارگی

سرخ کن بدون روغن برخلاف معمولی‌ها کارایی گسترده‌تری دارند و برای مصارف دیگری غیر از سرخ‌کردن هم قابل‌استفاده‌اند:

  • گرم‌کردن غذاهای باقی‌مانده
  • پختن غذاهای یخ‌زده آماده‌به‌طبخ
  • گریل‌ یا کبابی‌کردن گوشت و سبزیجات
  • پختن مافین، کوکی، بیسکوییت و کیک‌‌‌های کوچک
  • بودادن آجیل

با سرخ کن بدون روغن سایز بزرگ می‌توانید مرغ درسته هم کباب کنید (البته مرغ جمع‌وجور) و حتی پیتزا بپزید (معمولا پیتزای سایز ۱۸ یا کوچک‌تر). این سرخ‌کن‌ها در بعضی از مدل‌ها لوازم جانبی‌ هم دارند، مثل سیخ کباب و قالب کمربندی. سیخ کباب برای طبیعتا کباب‌کردن و قالب کمربندی برای درست‌کردن دسرهایی مثل چیزکیک یا تیرامیسو به‌درد می‌خورد.

افزایش سرعت آشپزی

آیا می‌دانستید که هواپزها مدت‌زمان پخت غذا را ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهند؟ پس این وسیله می‌تواند عصای دست خانواده‌هایی باشد که فرصت زیادی برای غذاپختن ندارند. گفتیم که سرخ‌ کن بدون روغن و هواپز براساس سیستم همرفتی، یا بهتر بگوییم گردش هوای فوق‌داغ، کار می‌کنند و به‌دلیل تقویت سرعت انتقال گرما به غذا باعث افزایش سرعت پخت می‌شوند.

با هواپزها فرایند آشپزی هم آسان‌تر می‌شود. فقط کافی است دمای دلخواه و مدت‌زمان پخت را انتخاب کنید و به مابقی کارهای‌تان برسید. دیگر نیازی نیست که مدام پهلوی گاز بایستید و فقط یکی دو باری باید غذای داخل دستگاه را زیرورو کنید تا یک‌دست کریسپی شود.

کاربری و شست‌وشوی آسان

کار با این وسیله پیچیدگی خاصی ندارد. فقط باید میزان دما و مدت‌زمان پخت را به دستگاه بدهید. در سرخ‌ کن بدون روغن احتمال سوختگی بر اثر پاشیدن روغن کمتر است. بدنه دستگاه هم حین استفاده خنک می‌ماند. این درحالی است که سرخ‌کن‌های معمولی روغن بیشتری به اطراف می‌پاشند و بدنه دستگاه هم معمولا داغ می‌شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی نکات مهم برای خرید ماشین ظرفشویی ال جی  را بخوانید.

تمیزکردن سرخ کن بدون روغن خیلی هم سخت نیست. برخلاف سرخ‌کن‌های معمولی مجبور نیستید که برای تمیزکردن دستگاه زمان زیادی را تا خنک‌شدن روغن صبر کنید. سبد و سایر متعلقات این سرخ‌کن‌ها معمولا قابل‌شست‌وشو در ماشین ظرف‌شویی است.

صرفه‌جویی در مصرف انرژی

سرخ‌کن‌های بدون روغن اغلب مصرف برق کمتری در مقایسه با فرهای حجیم دارند. ضمنا چون هم سریع داغ می‌شوند و هم غذا را زود می‌پزنند، به کاهش مصرف انرژی بیشتر کمک می‌کنند. جالب‌تر اینکه هواپزها به‌اندازه فرهای فن‌دار محیط آشپزخانه را گرم نمی‌کنند. پس در فصل گرما نیازی نیست که درجه کولر را هنگام استفاده از این سرخ‌کن‌ها بالا ببرید و پره‌های کولر را به‌سمت آشپزخانه متمایل کنید!

این مطلب را از دست ندهید
راهنمای کامل استفاده از برنامه‌های مایکروویو ال جی + آشنایی با علائم و دکمه های مایکروویو ال جی

آیا سرخ کن بدون روغن سالم‌تر است؟

سرخ‌کن‌های معمولی غذا را در روغن فراوان آماده می‌کنند. در مطالعات مختلفی نشان داده شده است که سرخ‌کردن غذا در روغن نامناسب و مصرف مکرر غذاهای سرخ‌کردنی احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، کلسترول بالا و چاقی را افزایش می‌دهد. داغ‌کردن روغن فراتر از نقطه دود باعث تجزیه ترکیبات شیمیایی روغن و آزادسازی رادیکال‌های آزاد می‌شود. رادیکال‌های آزاد هم که می‌دانید دشمن سلامتی‌اند. ضمن اینکه جذب روغن میزان کالری مواد غذایی را ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش می‌دهد.

اما برای تهیه غذا در هواپزها به روغن خیلی کمی احتیاج است. بنابراین اگر از رژیم‌های کم‌کالری پیروی می‌کنید، سرخ کن بدون روغن بیشتر به‌دردتان می‌خورد. با این سرخ‌کن‌ها می‌توانید هوس غذاهای سرخ‌کردنی را، همانطور که در ابتدا هم گفتیم، با ضرر کمتری برای سلامتی فروبنشانید.

اگر خودتان را در یکی از گروه‌های زیر می‌بینید ، پس سرخ کن بدون روغن می‌تواند برایتان وسیله مفیدی باشد:

  • کسانی که از غذاهای یخ‌زده آماده‌به‌طبخ زیاد استفاده می‌کنند
  • کسانی که منزل‌شان فر ندارد
  • کسانی که به غذاهای کریسپی کم‌روغن مثل چیپس سبزیجات علاقه‌مندند
  • کسانی که در فصل گرما آشپزخانه‌شان بر اثر استفاده از فر خیلی گرم می‌شود

اما فراموش نکنید که مدت‌زمان پخت غذا در سرخ کن بدون روغن فرق چندانی با فرهای عادی نمی‌کند. به‌اضافه اینکه چه‌بسا مصرف انرژی بعضی از سرخ‌کن‌های بدون روغن بیشتر هم باشد (البته همه مدل‌ها این‌طور نیستند).

سخن پایانی

شما در این مقاله با خرید سرخ کن های بدون روغن آشنا شدید. همچنین از نکات مهم هنگام خرید آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

چند نوع سرخ کن وجود دارد؟

به‌طور کلی ۳ نوع سرخ کن، شامل «سرخ کن بدون روغن» – «معمولی» – «مینی سرخ کن»‌ وجود دارد.

آیا غذا در سرخ کن بدون روغن به‌همان خوشمزگی دستپخت سرخ‌کن‌های معمولی درمی‌آید؟

انتظار نداشته باشید که غذا در سرخ کن بدون روغن به‌همان طعمی که وقتی در روغن فراوان سرخ می‌شود از آب دربیاید. پس بیایید خودمان را گول نزنیم و از سرخ‌کن‌های بدون روغن انتظار سیب‌زمینی سرخ‌کرده رستورانی نداشته باشیم! اما تکرار می‌کنیم که سرخ‌کن‌های بدون روغن جایگزین سالم‌تری برای سرخ‌کن‌های معمولی‌اند و به‌دلیل صرفه‌جویی در مصرف روغن ضرر کمتری را متوجه قلب می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا