در ابتدا شاید خریدن تلویزیون راحتترین کار دنیا به نظر برسد. فکر میکنید قرار است به فروشگاه بروید. تلویزیون مورد علاقهتان را در یک چشم بر هم زدن پیدا کنید. هزینهی خریدش را پرداخت کنید و با یک تلویزیون جدید به خانه برگردید؛ اما به محض آنکه در اینترنت جستوجو میکنید یا وارد فروشگاهی میشوید متوجه دشواری تصمیم میشوید. برندها، مدلها، قابلیتها و صد البته قیمتهای مختلف ذهنتان را درگیر میکند. اگر قصد خرید تلویزیون را دارید، قبل از هرچیزی این مقاله راهنمای خرید تلویزیون را مطالعه کنید.
فهرست مطالب
- تفاوت تلویزیون هوشمند با معمولی چیست؟
- برای خرید تلویزیون به چه نکاتی توجه کنیم؟
- راهنمای خرید تلویزیون هوشمند
- سخن پایانی و سوالات متداول
تفاوت تلویزیون هوشمند با معمولی چیست؟
تعداد روزافزونی از تلویزیونها دارای قابلیت وای فای داخلی هستند تا کاربران به خدمات اینترنت وصل و از پلتفرمهای VOD استفاده کنند. مدلهای جدید شما را کاملا از خرید یک اندروید باکس بینیاز میکنند و این امکان را دارند که بهصورت مستقیم برنامهها را روی تلویزیون نصب کنید.البته تا پیش از این رابط کاربری تلویزیونها تعریفی نداشت و بسیار ساده و در بیشتر مواقع گیجکننده بود. اما حالا در این بخش نیز شاهد پیشرفت قابل ملاحظهای هستیم و بیشتر تولیدکنندگان تلاش کردند رابط کاربری محصولات خود را ارتقا دهند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله جارو برقی رباتیک چیست بخوانید. از طرف دیگر با اتصال به اینترنت، میتوانید مستقیما به پخش محتوا و تماشای فیلمها بدون نیاز به هیچ دستگاه اضافی مثل هارد اکسترنال یا لپتاپ مشغول شوید.
البته که پیش از همه باید مطمئن شوید که اینترنت شما سرعت کافی برای پخش فیلمها و سریالها در کیفیتهای بالاتر مثل ۴K را دارد. مهمتر اینکه تمام تلویزیونهای هوشمند در عملکرد با هم یکسان نیستند. بیشتر مدلهای اقتصادی با وجود اینکه دارای قابلیتهای تلویزیونهای هوشمند هستند اما بهنسبت مدلهای شناخته شده و برند محدودیتهای بیشتری دارند.مثلا تعداد برنامههایی که میتوانید روی آنها نصب کنید کمتر است و از آنجایی که پردازندههای ضعیفتری هم دارند، ممکن است هنگام استفاده از تلویزیون یا پخش محتوای با کیفیت با لگ و مشکلات این چنینی مواجه شوید. تازه اگر حفرههای امنیتی را نادیده بگیریم.
برای خرید تلویزیون به چه نکاتی توجه کنیم؟
ابتدا بهصورت کوتاه به نکات خرید تلویزیون هوشمند خواهیم پرداخت و سپس هرکدام از آنها را به شکل کاملتری توضیح میدهیم.
- تلویزیون با رزولوشن پایینتر از ۴K خریداری نکنید: از تلویزیونهای HD یا ۱۰۸۰p دوری کنید و یک راست به سراغ تلویزیونهایی با رزولوشن ۴K بروید. تلویزیونهای ۸K نیز موجود هستند ولی این مدلها قیمت بسیار بالایی دارند و فعلا هم محتوای ۸K زیادی وجود ندارد که بخواهید تماشا کنید.
- حداقل ۱۵ میلیون تومان برای تلویزیون ۴K با اندازه ۵۵ اینچ کنار بگذارید: قیمت تلویزیونهای ۴K حالا نسبت به چند سال قبل که این فناوری تازه وارد بازار شده بود به اندازه زیادی کاهش پیدا کرده است. گرچه با توجه به قیمت ارز، قیمت آنها در بازار ایران همچنان گران است. علاوه بر این مدلهای ۶۵ اینچ از این هم گرانتر هستند.
- بهدنبال رفرشریت ۶۰ یا ۱۲۰ هرتز باشید: 60 هرتز رفرشریت مناسبی است ولی ۱۲۰ هرتز از آن هم بهتر است. هرچقدر رفرشریت بالاتر باشد، فیلمها و سریالها و مسابقات ورزشی بهشکل روانتری پخش خواهند شد و البته گیمینگ نیز با کنسولهای نسل نهمی، لذت مضاعفی خواهد داشت.
- تلویزیونی با پشتیبانی از HDR خریداری کنید: تلویزیونی که فناوری HDR داشته باشد، رنگها را به شکل طبیعیتری نشان میدهد و کنتراست بهتری هم خواهد داشت. در صورت امکان بهدنبال تلویزیونی باشید که از فناوریهای جدیدتر و پیشرفتهتر HDR مثل HDR10 پلاس یا دالبی ویژن پشتیبانی کند.
- درگاههای را مدنظر قرار دهید: درصورت امکان بهدنبال تلویزیونی باشید که حداقل ۴ درگاه HDMI داشته باشد. اگر قصد گیمینگ با PS5 یا ایکسباکس سری ایکس را نیز دارید، ترجیحا تلویزیونی خریداری کنید که از HDMI 2.1 پشتیبانی کند.
راهنمای خرید تلویزیون هوشمند
همچنین برای آگاهی از قیمت تلویزیون و آشنایی با انواع برندها و مدل برای خرید تلویزیون میتوانید در سایت تکنولایف جستجو کنید و دستهبندیهای مختلف را از نظر قابلیتها و قیمتها با هم مقایسه کنید.
هزینه خرید
اولین نکته خرید تلویزیون مشخص کردن هزینه خرید شماست . تنوع قیمت در تلویزیون بالاست و شما می توانید با هر بودجهایی آن را خریداری کنید . برند ، رزولوشن ، سایز و نوع از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده قیمت هستند که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
سایز تلویزیون
دومین نکته مهم سایز تلویزیون شماست که با توجه به محیط و مساحت شما باید مشخص شود . هرچه سایز تلویزیون شما بیشتر باشد باید با فاصله بیشتری از آن قرار بگیرید ، مثلا تلویزیون 65 اینچی در اتاقی 10 متری باعث میشود شما نزدیک به تلویزیون قرار بگیرید و چشمان شما زودتر خسته شود و همچنین کیفیت تصویر از فاصله نزدیک کاهش مییابد و نمیتواند تصویر اصلی با کیفیت بالاتر را به شما نشان دهد . در جدول زیر به صورت تقریبی فاصله از تلویزیون را مشاهده میکنید .
رزولوشن
رزولوشن یا کیفیت تصویر از نکات مهم و کلیدی انتخاب تلویزیون مناسب است . تصویر به تعداد پیکسلهای موجود در صفحه گفته میشود هرچه این پیکسلها بیشتر باشد تصویری واقعیتر و بهتر در اختیار شما میگذارد . به این ترتیب یک تلویزیون با رزولوشن بالا تصاویر شفافتری را به شما نمایش میدهد . امروزه دقت تصویر در تلویزیونها با تعداد خطوط افقی آنها نشانه گذاری میشود .اگر هر اینچ از یک تلویزیون را در نظر بگیریم هرچقدر که رزولوشن بیشتر باشد تعداد پیسکل بیشتری در این یک اینچ قرار میگیرد و این یعنی برای نمایش محتوا و همچنین متن و … تعداد پیسکل بیشتری آن محتوا را نمایش میدهد. هرچقدر که پیسکلهای بیشتری در نمایش یک سوژه دخیل باشند سوژه با جزئیات ریزتر و باکیفیتتر دیده میشود.
در حال حاضر از نظر رزولوشن چهار انتخاب پیش روی شما قرار دارد:
۸K با قابلیت نمایش ۷۶۸۰ × ۴۳۲۰ پیکسل
Ultra HD یا ۴K با قابلیت نمایش ۳۸۴۰ × ۲۱۶۰ پیکسل
FHD با قابلیت نمایش ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
HD با قابلیت نمایش ۱۲۸۰ × ۷۲۰ پیسکل
در حال حاضر تلویزیونهای اقتصادی در بازار کشور بعضا رزولوشن HD دارند که درواقع ارزش خرید این محصولات چندان زیاد نیست؛ چرا که شما بخش زیادی از کیفیت محتوای موجود را از دست میدهید و قطعا کیفیت HD حتی با تلویزیون FHD نیز قابل مقایسه نیست و حقیقا پیشنهاد نمیکنیم در حال حاضر تلویزیون HD خریداری کنید.
تلویزیون FHD
تلویزیونهای FHD در حال حاضر مرسومترین رزولوشن موجود هستند. این تلویزیونها به خوبی میتوانند محتوا را به نمایش درآورند و شاید شما چندان احساس نیاز به تلویزیون ۴K نداشته باشید. پس اگر بودجه محدودتری دارید حتما همین رزولوشن FHD را انتخاب کنید و به سراغ تلویزیونهای ۴K نروید.تلویزیونهای ۴K کیفیتی ۴ برابر تلویزیونهای HD دارند و به واقع تماشای محتوای مختلف در آنها چشم نوازتر است. این تلویزیونها در حال جایگزین شدن به جای تلویزیونهای FHD هستند و احتمالا تا یک یا دو سال دیگر کاربران فقط به سراغ تلویزیونهای ۴K میروند، به خصوص که حالا مثلا کنسولهای بازی سونی و ماکروسافت یعنی پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس از رزولوشن ۴K پشتیبانی میکنند و شما میتوانند بازیها را با رزولوشن ۴K بازی کنید.
پس در واقع تلویزیونهای ۴K در حال حاضر بهترین رزولوشن موجود برای خرید هستند؛ چرا که هم کیفیت بسیار خوبی دارند و هم شما با خرید این رزولوشن تا چند سال از بابت کیفیت آسوده خاطر هستید و میدانید که تلویزیون شما قرار نیست یک یا دو سال بعد قدیمی شود و نتواند محتوای موجود روز را به خوبی به نمایش دربیاورد.تصویر بعدی ۸K است که نه تنها در ایران بلکه در کل جهان بسیار گران قیمت بوده و هنوز هم فراگیر نشده است. در واقع از آنجایی که هنوز محتوای ۸K زیادی برای نمایش وجود ندارد پس خرید تلویزیون ۸K هم منطقی نیست و اگر محدودیت بودجه ندارید به سراغ همان تصویر ۴K از یک برند مشهور و خوب مثل سامسونگ، سونی، الجی و … بروید.
نوع تلویزیون
از دیگر موارد مهمی که در مطلب راهنمای خرید تلویزیون به آن اشاره خواهیم کرد انتخاب نوع تلویزیون مناسب شما خواهد بود .تلویزیونهای امروزی با تکنولوژی های متفاوتی مانند LCD ، LED و OLED به بازار عرضه میشوند که البته بیشتر به صورت تجاری و ترفندی برای بازاریابی است .به طور کلی هم اکنون تنها دو نوع تلویزیون در جهان با نامهای LCD و OLED تولید می گردد. در ادامه به توضیح هریک از آنها پرداخته تا بیشتر با آنها آشنا گردید .
۱. تلویزیون های LCD
در حقیقت اکثر تلویزیون هایی که در بازار وجود دارد از پنل های LCD با نور پس زمینه LED استفاده می کنند . بنابراین دو اصطلاح LED و LCD برای مقایسه همدیگر مناسب نیستند و در مقابل هم قرار نمیگیرند .نکته جالبی که باید بدانید این است که برخی فروشندگان با بازی کردن بین دو کلمه LCD و LED سعی میکنند قیمت دستگاهی را بالا برده و یا آن را برتر جلوه دهند که تنها این امر یک حقه تبلیغاتی و بازاریابی است .
۲. تلویزیون های OLED
تلویزیونهای OLED از نظر تکنولوژی برتر از LCDها هستند و همین امر باعث می شود که از آنها نیز گرانتر باشد . در این تکنولوژی به جای لایه های LCD با پس زمینه LED لایه هایی از LEDهای اورگانیک قرار دارد که می تواند به صورت مجزا نور تولید نماید . تلویزیون های OLED قیمتهای زیادی دارند و حتی در برخی از مدلهای آنها میتوان به اختلاف ده برابری به LCDها اشاره کرد .
مزیت اصلی این تلویزیونها کیفیت تصویر فوق العاده خاص آنهاست . رنگها در تلویزیونهای OLED کاملا طبیعی نشان داده میشوند و کنتراست تصویر و عمق رنگ مشکی فوق العادهایی دارد ، همچنین از دیگر برتریهای آن می توان به زوایای مختلف دید اشاره کرد .به این ترتیب با توجه به شرایطی که OLEDها دارند و همچنین قیمت بالای آنها امروزه اکثر کمپانیها تنوع محصولات خود را در LCDها با نور پس زمینه LED تولید میکنند و به طور قطع میتوان گفت بیش از 90 درصد تلویزیونهای موجود در بازار از نوع LCD با نور پس زمینه LED هستند .
تلویزیونهای منحنی
یکی از ابداعاتی که کمپانی ها در چند سال اخیر داشتهاند تلویزیونهایی با صفحه خمیده (CURVE) میباشد که این فناوری بیشتر در تلویزیون های OLED به چشم میخورد .
دلایل ارائه این فناوری جدا از زیبایی ، در یک راستا بودن انحنای تلویزیون با خمیدگی چشم است که باعث می شود به گفته کارشناسان خستگی چشم کمتر شود و گوشههای تصویر به صورت مستقیم در دیدرس قرار گیرد ، اما بزرگترین نقطه ضعف این نوع تلویزیون ها نسبت به تلویزیون های تخت این است که در صورت مشاهده تصویر از کنارهای تلویزیون تصاویر به صورت واضح دیده نشود و همچنین هزینه بیشتری را که برای خریداری باید پرداخت گردد .
درگاههای ارتباطی
در تمامی موارد قبلی که برای راهنمای خرید تلویزیون اشاره شد به اولویت های مهم در هنگام خرید اشاره کردیم اما موارد دیگری وجود دارند که در انتها میتوانند در اولویت دوم برای انتخاب یک تلویزیون مناسب قرارگیرند .وضعیت درگاهها و اتصالات تلویزیون میتواند یکی از نکات مهم برای شما باشد که به شرایط شما نسبت به استفاده از سینمای خانگی ، ساندبار ، کنسول بازی و یا … بستگی دارد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین تلویزیون سامسونگ با قیمت مناسب را بخوانید.
به طور مثال تعداد درگاه های USB ، HDMI ، LAN و غیره از درگاههای مهم امروزی هستند که نسبت به استفاده شما می توانید به آن توجه داشت .
تلویزیونهای هوشمند
با پیشرفت هر روزه تکنولوژی تلویزیونها ، شرکتهای تولید کننده از رابطهای هوشمند جهت ارتباط هرچه بهتر کاربر با امکانات تلویزیون استفاده میکنند . عموم تلویزیونهایی که قابلیت ارتباط با اینترنت را به صورت بی سیم یا با سیم دارند هوشمند بوده و دارای سیستم عاملی مجزا میباشند . با توجه به اضافه شدن یک سیستم عامل این دستگاهها قابلیت گشت و گذار در اینترنت ، نصب برنامه ، چک کردن شبکه های اجتماعی و مشاهده شبکه های ایتنرنتی را دارا میباشند. امروزه شرکتهای مطرح در این صنعت مانند دوو ، سامسونگ ، ال جی و یا حتی شرکت های ایرانی معتبر مانند اسنوا ، تلویزیونهایی با سیستم عامل اختصاصی شان تولید و به بازار عرضه می کنند .
صدا
شرکتهای تولید کننده تلویزیون همواره سعی دارند که محصول خود را به صورت کامل به بازار عرضه کنند که یکی از موارد مهم کیفیت خروجی صدا میباشد . با توجه به باریک بودن تلویزیون های امروزی قدرت مانور برای قرار دادن اسپیکرهای قدرتمند و با کیفیت بسیار بالا در تلویزیون ها امکان پذیر نیست اما شرکت ها تمام تلاش خود را میکنند تا بتوانند یک یا چند اسپیکر با کیفیت کوچک را برای تولید صدایی مناسب در تلویزیونها جای دهند .
البته از این نباید گذشت که تمامی تولید کنندگان تلویزیون به تولید سیستمهای صوتی مانند سینمای خانگی و ساند بار میپردازند و نباید با قراردادن اسپیکرهای کامل در تلویزیونها سایر بازارهای صوتی را از دست دهند .بدین ترتیب در صورتی که تنها شما نیاز به مشاهده شبکههای تلویزیونی با صدای مناسب را دارید میتوانید به اسپیکرهای 10 یا 20 واتی تلویزیون خود بسنده کنید اما برای دریافت صداهایی با تکنولوژی دالبی و غیره مطمئناً نیاز به یک سینمای خانگی یا ساند بار مناسب برای تلویزیون خود خواهید داشت که در مطالب آتی به توضیح آن خواهیم پرداخت .
HDR و +HDR10 و تفاوت آن با دالبی ویژن و HLG
HDR قابلیت جدیدی در تلویزیونهای ۴K Ultra HD بوده که مخفف محدوده پویایی بالا یا High Dynamic Range است. این نوع تلویزیونها رنگها، کنتراست و شفافیت بیشتری را ارائه میکنند. HDR در حقیقت یک نسخه بهبود یافته از ۴K یا UHD است و در تلویزیونهای ۱۰۸۰p وجود ندارد. برای این قابلیت جدید، تولیدکنندگان مختلف نامهای جدیدی را برای مدل های خود ابداع کردهاند تا تفاوت آنها با تلویزیون های ۴K Ultra HD مشخص شود.
پایینترین و سادهترین استاندارد برای HDR استاندارد HDR10 است که توسط بسیاری از تولیدکنندگان پشتیبانی میشود. تلویزیونهایی که این استاندارد را داشته باشند با عنوان HDR10 یا Ultra HD Premium شناخته میشوند. تقریبا تمام تلویزیونهای HDR از این استاندارد پشتیبانی میکنند.
اما یک استاندارد پیشرفتهتر HDR، دالبی ویژن (Dolby Vision) است که توسط همان گروهی که استاندارد صدای دالبی را تعریف کرده، توسعه داده شده است. این استاندارد دارای متادیتا متغیر است که HDR را بهصورت جداگانه بر هر فریم تصویر اعمال میکند. در نتیجه تصاویر دقت بسیار بهتر و تحسینبرانگیزتری دارند. در حال حاضر این استاندارد حرف اول را میزند و در مدلهای ردهبالای محصولات الجی، سونی و TCL پیدا میشود.
با این حال سامسونگ از این استاندارد پشتیبانی نمیکند و فرمت HDR10 انحصاری خودش را برای رقابت با آن معرفی کرده که +HDR10 نام دارد و در تمامی محصولات ردهبالای آنها وجود دارد. طرز کار این استاندارد مشابه دالبی ویژن است و از نظر عملکرد نیز با آن برابری دارد ولی بهنسبت دالبی ویژن محتوای کمتری پیدا میشود که این استاندارد را داشته باشد.
نرخ نوسازی تلویزیون
نرخ نوسازی یا رفرش ریت که به صورت هرتز (Hz) بیان میشود، نشان میدهد که چند بار در هر ثانیه یک تصویر بر روی صفحه نمایش بازتولید میشود. رفرش ریت استاندارد ۶۰ بار در هر ثانیه یا ۶۰ هرتز است. با این حال، در صحنههایی که دارای اشیاء متحرک سریع هستند، نرخ نوسازی، ۶۰ هرتز میتواند باعث ایجاد تاری و تلاطم شود، به خصوص در تلویزیون های ال سی دی HD. بنابراین برای ایجاد یک تصویر ثابتتر، تولیدکنندگان نرخ نوسازی را تا ۱۲۰ هرتز (و در برخی موارد تا ۲۴۰ هرتز) افزایش میدهند.
برخی مدلهای جدید از HFR یا رفرشریت نرخ بالا پشتیبانی میکنند. به این معنی که رفرشریت بالاتر از ۶۰ هرتز برای محتوایی که از HFR پشتیبانی کند دارند. مثل فیلمهای اکشن و پخش مسابقات ورزشی. از طرف دیگر رفرشریت برای گیمرهایی که کنسول نسل نهمی دارند، بسیار مهم است چرا که این کنسولها از اجرای بازیها با رفرشریت ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکنند. برای کنسولهای قدیمیتر اما رفرشریت ۶۰ هرتز کافی است.
اما یکی از نکات مهم پیش از خرید تلویزیون که باید در این قسمت به آن اشاره کنیم عبارتی مثل رفرشریت موثر یا Effective Refresh Rate است. تلویزیونهایی که از چنین عبارتی استفاده میکنند در حقیقت فریمریت واقعی آنها نصف مقداری است که در مشخصات درج کردهاند. مثلا اگر یک تلویزیون دارای رفرشریت موثر ۱۲۰ هرتز بود، پنل آن در حقیقت ۶۰ هرتزی است.
HDMI و اتصالات ، از مهمترین نکات خرید تلویزیون هوشمند
سعی کنید به تعداد ورودیهای HDMI یک دستگاه توجه کنید. تولیدکنندگان در راستای کاهش هزینهها ممکن است ورودیهای HDMI کمتری را در پشت دستگاه جاسازی کنند. این پورتها میتوانند سریعاً استفاده و پر شوند؛ با اضافه کردن یک باند صوتی، یک Roku یا Chromecast و یک کنسول بازی، تا همین حالا شما سه پورت را استفاده کردهاید.برای شما که به دنبال آشنایی با بهترین تلویزیون ها هستید. آیا با جدیدترین ظرفشویی های ال جی آشنا شده اید؟ البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید ماشین ظرفشویی ال جی را بخوانید.
اگر تصمیم گرفتهاید که دل به دریا بزنید و ۴K Ultra HD خریداری کنید، مطمئن شوید که پورتهای این دستگاه حداقل از HDMI 2.0 پشتیبانی میکنند تا با منابع آینده Ultra HD سازگار باشد. البته فرمت جدیدتر یعنی HDMI 2.1 روزبهروز در تلویزیونهای بیشتری مورد استفاده قرار میگیرد و با وجود اینکه بیشتر مزایای آن محدود به محتوای ۸K است ولی در یک تلویزیون ۴K نیز مزایای قابل توجهی دارد.
مهمترین آن رفرشریت تطبیقی است که تقریبا شبیه به فناوریهای تطبیق فریم G-Sync و FreeSync است. با یکی کردن رفرشریت تلویزیون با فریمریت منبع محتوا، که در تلویزیونها پردازنده گرافیکی کنسولها است، شما هم بازیها را بهشکل روانتری تجربه میکنید و هم دیگر خبری از پارگی صفحه (Screen Tearing) نخواهد بود.
نسبت کنتراست تصویر تلویزیون
نسبت کنتراست تصویر به برخی از سطوح روشنایی گفته میشود که یک تلویزیون به نمایش میگذارد. کنتراست تصویر سایهها را بهتر نشان میدهد و در نتیجه جزئیات بیشتری به دست میآید. اما روشی که تولیدکنندگان به اندازهگیری این نسبت میپردازند، متفاوت است. البته این ویژگی چنان بیاعتبار شده که اگر فروشندهای خواست از این اعداد به عنوان حربهای برای فروش به شما استفاده کند، هرچه زودتر مغازهاش را ترک کرده و از جایی دیگر خرید کنید.
روش اندازهگیری نسبت کنتراست در تمامی تلویزیونها یکی است و راحت میشود اثبات کرد که چطور آنها را با هم مقایسه کنید. با این وجود، باید فیلمی با صحنههای تاریک، مثلاً هری پاتر را در تلویزیون پخش کنید تا بهتر بتوانید سایهها را در آن درک کنید. پیش از خرید یک تلویزیون میزان روشنایی، دقت تصویری و دیگر تنظیمات تصویر را آزمایش کنید و بعد به خرید بپردازید (حالت تماشای فیلم یا پخش سینمایی را در تلویزیون فعال کنید.)
مقاله پیشنهادی » بهترین تلویزیون های شیائومی ۲۰۲۳
برای صدا یک ساندبار تهیه کنید
حتی بهترین و گران قیمتترین مدلهای تلویزیونها هم یک پاشنه آشیل دارند: صدای ضعیف. این امر به خاطر باریک بودن صفحههای تخت تلویزیونها است و اینکه دیگر جایی برای بلندگوهای بزرگ نیست که بتوان صدایی کامل را در تلویزیون داشت. بنابراین شما سه راه حل دارید؛ اول اینکه از هدفون استفاده کنید (که در آن صورت آدمی غیراجتماعی به نظر میرسید)، دوم اینکه یک سیستم صوتی مخصوص بخرید (که تنظیمات آن میتواند باعث دردسر شود) یا اینکه یک ساندبار تهیه کنید.
ساندبارها معمولاً با قیمتهایی کمتر از ۳۰۰ دلار میتوانند کیفیت سینمایی فیلمها را ارتقا ببخشند و در عرض چند دقیقه نصب میشوند. مدلهای جدیدتر به گونهای هستند که زیر یک تلویزیون نیز قرار میگیرند و دیگر جلوی دید تلویزیون را مسدود نمیکنند.در تلویزیونهایی که روی دیوار قرار میگیرند نیز بسیاری از ساندبارها زیر پایه تلویزیون قرار میگیرند. برخی از شرکتها نوعی باندهای صدا طراحی کردهاند که به صورت کشویی زیر تلویزیون نصب میشود.
برخی تلویزیونها و ساندبارها نیز از دالبی اتموس پشتیبانی میکنند. یک استاندارد صوتی جدیدتر از دالبی که صدا را از ارتفاع نیز پخش میکند تا بهترین تجربه را بهشما بدهد. البته همین افکت را هم میتوانید با نصب بلندگوهای سقفی داشته باشید ولی بیشتر ساندبارها بهصورت جداگانه صدا را به این صورت پردازش و از طریق بلندگوهای روبهبالای خود پخش میکنند تا صدا جلوه واقعیتری داشته باشد و نیازی به چندین بلندگو نداشته باشید.
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنمای خرید تلویزیون آشنا شدید. همچنین از مشخصات و نکات مهم در خرید تلویزیون آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
تلویزیونهای HDTV دیگر از فرمت ۱۰۸۰p HD پشتیبانی میکنند که همچنین تحت عنوان Full HD شناخته شده و ۱۰۸۰ خط افقی دارند.
این مدلهای ۴K دارای چهار برابر تعداد پیکسل در مقایسه با تلویزیونهای HDTV کنونی هستند. در این مورد صحبت از ۲۱۶۰ خط افقی یا میزان پیکسل ۳۸۴۰×۲۱۶۰ است. بزرگترین مزیت این نوع تلویزیونها آن است که اشیای کوچک تصویر جزئیات بیشتری دارند و متن به خوبی دیده میشود. در کل، تصاویر باکیفیتتر هستند و زندهتر از تصاویر HDTV به نظر میرسند.