انواع میلگرد ها براساس فاکتورهایی نظیر جنس، روش تولید، سایز، کارخانه تولیدکننده، مقاومت و استاندارد، طبقه بندی می شوند. با توجه به این که میلگرد یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است، برای استفاده از آن باید آگاهی کاملی از اطلاعات آن وجود داشته باشیم. در غیر این صورت، احتمال ساخت و ساز غیراصولی ساختمانها و در نتیجه کاهش ایمنی وجود خواهد داشت. همچنین، قیمت میلگرد نیز به عنوان مهم ترین عامل در خرید و فروش و کاربرد آن نقش دارد. به دلیل اهمیت این موضوع، در این جا به طور کامل به میلگرد، انواع آن و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
- بخش اول:میلگرد چیست ؟
- بخش دوم:انواع میلگرد:
- بخش سوم:انواع میلگرد از نظر استاندارد
- بخش چهارم:انواع میلگرد از نظر جنس:
- بخش پنجم:مهم ترین انواع میلگرد براساس سایز شامل موارد زیر می شوند:
- بخش ششم:انواع میلگرد براساس کارخانه تولیدکننده
- بخش هفتم: انواع میلگردها از نظر نوع و کاربرد
- بخش هشتم:کاربرد انواع میلگرد در ساختمان
- بخش نهم:انواع میلگردهای مصرفی در بتن:
میلگرد چیست ؟
قبل از این که به کاربرد انواع میلگرد در ساختمان و ویژگیهای آنها بپردازیم، ابتدا باید توضیحاتی در مورد این مقاطع پرکاربرد ارائه دهیم. تقریبا همه ما با میلگرد آشنا هستیم و احتمالا نمونههایی از آن را در حین ساختمان سازی مشاهده کردهایم. میلگردها میلههایی بلند هستند که از جنس فولاد ساخته شده و سایزهای گوناگونی دارند.
تولید میلگرد هم به صورت ساده و هم به صورت آجدار انجام می شود. میلگردهای ساختمانی عموما از نوع آج دار هستند. دلیل آن هم جلوگیری از حرکت میلگرد در بتن بر اثر ایجاد فشارهای ناگهانی در هنگام وقوع سیل، زلزله یا موارد این چنینی دیگر است.میلگردها در سایزهای گوناگونی و توسط شرکتهای مختلفی تولید میشوند. هر کدام از این شرکتهای سازنده هم ممکن است استانداردهای خاصی را در تولید محصولات خود رعایت کنند. همین موضوع باعث تفاوت در کیفیت میلگردهای تولید برندهای مختلف میشود که باید به آن دقت نمود.
مشخصات فنی انواع میلگردها
میلگردها با استفاه از فرآیند نورد گرم تولید میشوند. اما در این فرآیند گاهی اوقات از شمشهای فولادی به عنوان مواد اولیه استفاده شده و گاه آهن آلات ضایعاتی مورد استفاده قرار میگیرند. مشخصات فنی میلگردها که به طور معمول در کارخانه سازنده بر روی آنها حک میشود، این ویژگی و بسیاری از ویژگیهای دیگر میلگرد را برای ما مشخص میکند. معمولا بیشتر کارخانههای تولید کننده این مقاطع فولادی با علامت اختصاری میلگرد مشخصات فنی آنها را مشخص میکنند.به طور معمول، حرف اول کارخانه سازنده یا نماد ان بر روی میلگرد ها قرار میگیرد. استحام تسلیم میلگرد، درجه استحکام و اندازه میلگرد موارد دیگری هستند که میتوان آنها را از مشخصات فنی میلگرد دریافت کرد.
انواع میلگرد:
تا این جا به بیان توضیحاتی درباره میلگرد و کاربردهای گوناگون آن در ساختمان پرداختیم. اکنون میخواهیم انواع گوناگون میلگرد را بیان کنیم. میلگردها از جنبههای متفاوت از جمله شکل و ظاهر، استحکام، روش تولید، استانداردهای ساخت، جنس، نوع و سایز دارای انواع مختلفی هستند. هر کدام از این انواع میلگرد با توجه ویژگیهایشان کاربردهای گوناگونی هم دارند. در ادامه هر یک از این جنبههای تفاوت را به طور مفصل توضیح خواهیم داد.
انواع میلگرد از نظر استاندارد
هر کشور دارای استاندارادهایی در تولید میلگرد خود میباشد که گاهی اوقات این استانداردها در سطح بین المللی رعایت شده و برخی مواقع هم در سطح ملی هستند. این استانداردها عموما بر اساس محیط و شرایط هر کشور ایجاد شده و مورد استفاده قرار میگیرند. در کشور ما بیشتر کارخانههای تولید میلگرد از جمله کارخانه ذوب آهن اصفهان که شرکت شاخص در این زمینه است، از استانداردهای روسی در ساخت میلگرد پیروی میکنند.
در این استاندارد انواع میلگرد به چند گروه میلگرد A1، میلگرد A2، میلگرد A3 و میلگرد A4 تقسیم میشوند که در ادامه به طور کاملا آنها را توضیح خواهیم داد. اما اگر بخواهیم به استانداردهای بین المللی تولید میلگرد نگاه کنیم، به چند مورد مهم شامل استاندارد ASTM، JIS، DIN و ISO میرسیم. ASTM یکی از معتبرترین استانداردهای تولید میلگرد دنیا است که از طرف انجمن آزمون و مواد آمریکا ارائه شده است.
JIS استاندارد مربوط به کشور ژاپن میباشد که استاندارد JIS G3112 را برای میلگردهای مصرفی در بتن عنوان کرده است. استاندارد DIN مربوط به کشور آلمان میباشد و DIN 488 را برای میلگردهای مصرفی پیشنها میدهد. در نهایت، ISO که مربوط به سازمان بین المللی استاندارد است، ISO 6935 را برای میلگردها عنوان میکند. این که کدام یک از این استانداردها و یا حتی استانداردهای دیگر در تهیه میلگرد استفاده شود، بستگی به محیط کشور و البته کارخانه تولید کننده دارد.
میلگرد A1
این نوع میلگردها از درصد کمی کربن ساخته شدهاند. به همین دلیل، قابلیت انعطاف و شکل پذیری بالایی دارند. در صنعت به این نوع میلگردها، میلگرد نرم هم گفته میشود و به طور معمول هیچ گونه آجی بر روی سطح خود ندارند.
میلگرد A2
این نوع میلگردها دارای سختی بیشتری نسبت به میلگردهای A1 هستند و بر روی سطح بدنه خود اجهایی یکنواخت دارند. در صنعت به این میلگردها نیمه ترد گفته میشود.
میلگرد A3
این میلگردها دارای سختی بالاتری نسبت به دو نمونه قبلی هستند و در نتیجه شکل پذیری کمتری نسبت به آنها دارند. از طرف دیگر، بر روی سطح انها آجهایی به شکل جناق وجود دارد. A3 میلگرد جناقی هم نامیده میشوند. به منظور اطلاعات
میلگرد A4
میلگرد A4 سختترین نوع میلگرد هستند که بر روی سطح آنها آجهایی به صورت جناقی قرار گرفته است. منتهی این آجها از دو طرف برعکس یک دیگر هستند که این مورد باعث افزایش چسپندگی میلگرد به بتن میشود. در واقع میتوان گفت با افزایش شماره این میلگردها، درجه سختیشان هم افزایش مییابد.
انواع میلگرد از نظر شکل و ظاهر
جنبه تفاوت دیگر بین انواع میلگردها، شکل ظاهری آنها میباشد. به طور کلی، بر این اساس میتوان میلگردها را به دو دسته ساده و آجدار تقسیم بندی نمود. میلگردهای ساده شکل کاملا صافی دارند و هیچ آج و برآمدگی بر روی سطح آنها وجود ندارد. این گونه میلگردها قابلیت خم شدگی بسیار بالایی دارند.به همین دلیل، به راحتی مبتوان آنها را خم نموده یا برش داد. با توجه به این ویژگی، بیشتر برای کارهایی مورد استفاده قرار میگیرند که نیاز به خم کاری و پیچش دارد. اما این میلگردها برای استفاده در بتن و به خصوص برای پروژههای سنگین اصلا مناسب نیستند.نوع دیگر میلگرد از نظر شکل ظاهری، میلگردهای آج دار هستند. این میلگردها بر خلاف نوع ساده بر روی سطح خود دارای آجهایی هستند. میلگردهای آجدار خود در چندین نمونه مختلف از نظر استحکام و نوع آج گذاری موجود هستند.از میلگردهای آجدار به طور مخصوص درون بتن استفاده میشود. چرا که این آجها با بتن درگیر شده و امکان سر خوردن میلگرد درون آن را از بین میبرد. میلگردهای اجدار به طور معمول دارای سختی بیشتری هستند و کمتر برای مصارف خم کاری مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع میلگرد از نظر جنس:
میلگردهای فولاد کربنی |
میلپرد اپوکسی |
میلگرد گالوانیزه |
میلگرد فایبرگلاس |
میلگرد استیل |
میلپرد کامپوزیتی |
این میلگردهای یاد شده علاوه بر جنس، از نظر وزن نیز با یکدیگر فرق می کنند. چراکه میلگردهای فولاد کربنی، استیل و گالوانیزه نسبت به انواع کامپوزیتی و اپوکسی و فایبرگلاس سنگین تر هستند.
انواع میلگرد از نظر سایز
موضوع مهم دیگر در مورد میلگردها، بحث سایز آنها است. این مقاطع فولادی در سایزهای بسیار متنوعی ساخته میشوند و جهت مصارف گوناگون کاربرد دارند. در کشور ما میلگردهایی با سایز ۸ تا ۵۰ بیشتر کاربرد دارند، اگر چه میلگردهایی در اندازههای دیگر هم تولید میشوند.سایزمیلگرد در واقع همان اندازه قطر آن بوده و بر حسب میلی متر اندازه گیری میشود. معمولا میلگردهای با سایز بالاتر برای سازههای سنگینتر و قویتر استفاده میشوند. هر چه سازه کوچکتر و سبکتر شود، سایز میلگردهای مورد نیاز برای آن هم کاهش مییابد.
مهم ترین انواع میلگرد براساس سایز شامل موارد زیر می شوند:
سایز ۸ |
سایز ۱۰ |
سایز ۱۲ |
سایز ۱۴ |
سایز ۱۶ |
سایز ۱۸ |
سایز ۲۰ |
سایز ۲۲ |
سایز ۲۵ |
سایز ۲۸ |
سایز ۳۲ |
انواع میلگرد براساس کارخانه تولیدکننده
به دلیل استفاده فراوان از میلگردها، کارخانه های متعددی در کشور به منظور رفع نیاز صنایع به این مقاطع فولادی، اقدام به تولید انواع میلگرد کرده اند. از مهم ترین کارخانه های تولید کننده میلگرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
میلگرد ذوب آهن |
میلگرد امیرکبیر خزر |
میلگرد ظفر بناب |
میلگرد میانه |
میلگرد زاگرس |
میلگرد ابهر |
میلگرد نیشابور |
میلگرد فایکو |
میلگرد یزد احرامیان |
انواع میلگردها از نظر نوع و کاربرد
میلگردهای دیگری هم وجود دارند که از طریق شکل دهی، خم کاری، کاربرد و یا نوع در دسته دیگری قرار می گیرند. این میلگرد ها براساس نوع عبارت اند از:
میلگرد کلاف | میلگرد HSD |
میلگرد زیگزاگ | میلگرد ترانس |
میلگرد حرارتی | میلگرد تقویتی |
میلگرد نرمال | میلگرد بستر |
میلگرد ممان منفی | میلگرد اروپایی |
کاربرد انواع میلگرد در ساختمان
میلگرد در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در حوزههای مربوط به ساخت خودرو و ماشینآلات، در بخشهای سد سازی و موارد این چنینی دیگر از میلگرد استفاده میشود. اما رایجترین و با اهمیتترین استفاده از میلگردها در صنعت ساختمان سازی است.
میلگرد راستا
تقریبا میتوان گفت بیشترین و مهمترین کاربرد میلگرد در ساختمان سازی به همین بخش مربوط میشود. میلگردهای راستا آن دسته از میلگردها هستند که برای افزایش مقاومت بتن در ستونها و حتی در پی یا فونداسیون ساختمان قرار میگیرد. استفاده از میلگرد در این بخشها به صورت شاخههای بلند صورت میپذیرد و به همین دلیل به انها میلگردهای راستا گفته میشود.
میلگرد سنجاقی
میلگردهای سنجاقی در واقع همان شکل باز شده میلگردهای خاموت هستند. از این میلگردها برای اتصال میلگردهای طولی با میلگردهای خاموت استفاده میشود. در کنار این موضوع، جهت افزایش مقاومت خاموت کارایی دارند.
میلگرد خرک
در برخی موارد برای افزایش مقاومت پی یا فونداسیون ساختمان، علاوه بر میلگردهای معمولی استفاده شده، از دو ردیف میلگرد دیگر به صورت افقی هم استفاده میکنند. به این میلگردها خرک گفته میشود و عموما در قسمت بالای فونداسیون قرار میگیرند. از آن جایی که تمام بار ساختمان به پی و از ان جا به زمین منتقل میشود، میلگردهای خرک باعث افزایش مقاومت فونداسیون میشوند.
میلگرد رکابی
گاهی مواقع در هنگام چینش میلگردهای دیوار، لازم است از یک سری میلگرد دیگر هم برای نگه داشتن انها به صورت افقی و عمودی استفاده نمود. میلگردهایی با این کاربرد اصطلاحا میلگرد رکابی نامیده میشوند. کاربرد میلگردهای رکابی بیشتر در ساخت دیوارهای بتنی است.
میلگرد ادکا
از این میلگردها بیشتر در قسمت تکیه گاه تیرهای ساختمانی استفاده میشود. زیرا میتوانند تا حد زیادی تحمل نیروی برشی را برای تیرآهن افزایش دهند. تعدادی از مهمترین کاربردهای میلگرد در ساختمان سازی را بیان کردیم. همان طور که مشاهده کردید، به دلیل استفاده گسترده از میلگرد در ساختمان سازی، برای میلگردهای استفاده شده در هر بخش از ساختمان عنوانی جداگانه انتخاب شده است. این موضوع اهمیت استفاده از میلگرد به خصوص در حوزه ساختمان را میرساند.
میلگرد خاموت
در هنگام ایجاد ستونهای ساختمان با استفاده از انواع میلگرد، از میلگردهای کوچکتری برای بستن آنها استفاده میشود که به آنها میلگرد خاموت میگویند. میلگردهای خاموت در فاصلههای مشخص به دور چند شاخه میلگرد راستا بسته میشوند. این کار به این منظور انجام میگیرد که هم از جدا شدن آنها و خم شدن افقیشان جلوگیری شود و هم مقاومتشان را افزایش دهد.
نفش میلگرد در بتن
هدف از استفاده میلگرد در بتن، افزایش قدرت و تقویت مصالح است. میلگردها با ترکیب آلیاژهای مختلف برای کاربردهای متنوع تولید میشوند. میلگردهای آجدار یکی از معمول ترین انواع میلگرد هستند. وجود آج روی میلگرد کمک میکند این مقطع با استحکام بیشتری درون بتن قرار بگیرد، در نتیجه احتمال آسیب و شکستگی در سازه تا حد زیادی کاهش پیدا میکند. با توجه به این تعاریف میبینیم که میلگرد نقشی بسیار مهم در بتن ایفا میکند. همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، بتن بسیار محکم است اما اگر بر مرکز بتن فشار بالایی وارد شود، این ماده به راحتی دچار ترک و شکستگی میشود.
برای اینکه بهتر این موضوع را متوجه بشوید، یک تیر بتنی را به عنوان اسکلت بتنی سازه تصور کنید. این تیر تنها در دو طرف توسط ستون پوشش داده شده است و قسمت وسط تیر، توسط هیچ ستونی پشتیبانی نمیشود. حال تصور کنید که نیرویی خارجی به وسط این تیر فشار وارد میکند، فشار وارده به راحتی منجر به نصف شدن تیر خواهد شد. برای اینکه از این اتفاق جلوگیری کنیم، تیر بتنی خود را با میلگردهای آجدار مسلح میکنیم! زمانی که این تیر بتنی به خوبی محافظت شده باشد با اولین فشار وارده دچار آسیب و شکستگی نخواهد شد. این روش جلوی شکستگی بتن را میگیرد چرا که میلگرد، فشار وارد شده بر سازه را دریافت و بدون آسیب رساندن به بتن آن را خنثی میکند.
از دیگر دلایل استفاده از میلگرد در بتن میتوان به کاهش ضخامت بتن اشاره کرد. زمانی که میلگرد در بتن ریزی مورد استفاده قرار میگیرد دیگر نیازی نیست شما از بتن با ضخامت بالا استفاده کنید. دلیل این موضوع را میتوان به استحکام بالای بتن ریزی بدون نیاز به افزایش ضخامت ربط داد. بتنی که دارای خواص شکنندگی بود حال با استفاده از میلگرد نه تنها بسیار محکم شده است بلکه پیادهسازی آن نیز آسان تر شده است. علاوه بر تمام این موارد، استفاده از میلگرد باعث کاهش هزینه ساخت و ساز نیز میشود.
میلگرد ساده:
اولین نوع میلگردی که میخواهیم به شما معرفی کنیم، میلگرد ساده نام دارد. این میلگردها از نظر ظاهری دارای سطحی صاف و یکنواخت هستند. این نوع میلگرد را در ابعاد مختلف بین ۶ تا ۵۰ میلیمتر تولید میکنند که هر یک از این ابعاد برای محل خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. از جمله کاربردهای میلگرد ساده میتوان به ساخت درز انقباض در انواع اتوبان و فرودگاه اشاره کرد. وظیفه درز انقباض جلوگیری از جمع شدگی و ترک در بتن است. در زمان اجرا از درز انقباض بین فواصل مشخص بتن استفاده میشود تا امکان ترک خوردگی به حداقل برسد.میلگردهای صاف به راحتی خم و بدون صدمه زدن به کل ساختار میلگرد برش داده میشوند. برای ساختمانهای سنگین و سازههایی مثل پل، استفاده از میلگرد صاف به هیچ عنوان توصیه نمیشود. زیرا اتصال محکمی بین بتن و میلگرد ایجاد نشده و احتمال جدایی میلگرد از بتن به دلیل فشار بالا وجود دارد.
میلگرد آجدار:
میلگردهای آجدار یکی از پراستفادهترین انواع میلگرد فولادی در صنعت هستند. ظاهر این میلگردها همانند اسمشان آجدار و زبر است به گونهای که شما برای استفاده از این مقاطع در بتنریزی به هیچ مشکلی برخورد نکنید. آجهای موجود روی این محصولات باعث شده در زمان بتنریزی، اتصال به خوبی بین میلگرد و بتن ایجاد شود. اتصال محکم احتمال جدا شدن قطعات را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. میلگردهای نوع آجدار در سایز ۶ تا ۵۰ میلیمتری در کارخانههای مختلفی در سراسر ایران تولید میشوند. به طور کلی میتوان این میلگردها را در نوع آجدار ترمومکانیکی (TMT) و با مقاومت بالا (HSD) در بازار مشاهده کرد. اطلاع دقیق از ویژگی میلگردهای مختلف به شناخت بهتر این مقاطع و استفاده درست از آنها کمک میکند.
انواع میلگردهای مصرفی در بتن:
۱_ تولید به روش نورد گرم
2_تولید به روش نورد سرد
۳_ تولید به روش ترمکس (فناوری QST )
۴_ تولید به روش آلیاژسازی (میکروآلیاژی)
اهمیت استفاده از میلگرد در صنعت ساخت و ساز:
در حال حاضر از بتن برای استحکام ساختمانها استفاده میگردد. با اینکه بتن از استحکام بالا و مقاومت زیادی در برابر فشار برخوردار است، اما دارای نقاط ضعیفی نیز میباشد.در مورد ضعف بتن میتوان به این مسئله اشاره کرد که این کالا در برابر نیروهای کششی و چرخشی مقاومتی ندارد. در هنگام وقوع زلزله، میلگرد به افزایش مقاومت کششی سازهها کمک نموده و باعث عدم تخریب ساختمان میگردد. به همین ترتیب، امنیت ساکنان را فراهم میکند.ضریب انبساط دمایی در بتن و فولاد، وجه مشترک بین این دو بوده و نزدیک بودن مقدار این ضریب، مانع بروز تنشهای اضافی درونی در ساختار بتن در شرایط دمایی مختلف میشود که این مسئله از تخریب زودهنگام بتن جلوگیری میکند.
انواع میلگردهای مصرفى در بتن:
میلگردها از نظر روش ساخت به فولاد گرم نورد شده، فولاد سرد اصلاح شده و فولاد گرم اصلاح شده یا فولاد ویژه تقسیم میشوند.از رایجترین روشهای تولید محصولات فولادی روش نورد است که به صورت نورد گرم و نورد سرد وجود دارد و اکثر محصولات فلزی در سراسر جهان از طریق روش نورد تولید میشود. برای تولید میلگرد نیز از این روش استفاده میشوند.
کاربرد میلگرد در ساختمان سازی
اصلیترین کاربرد میلگرد در ساختمانسازی و بهمنظور تقویت بتن است. بتن، بهطور طبیعی، علیرغم داشتن مقاومت فشاری زیاد، مقاومت کششی چندانی ندارد. این امر به این معنی است که درصورتیکه بتن به علت تغییرات دمایی، دچار انبساط یا انقباض شود، ترک خواهد خورد.
مهندسین ساختمان از قرن هجدهم میلادی، کمکم به کمکی که میلگرد میتواند به حل این مشکل بکند، پی بردهاند. ضریب انبساط دمایی این مقطع، بسیار نزدیک به بتن است. به همین دلیل میلگرد کاشته شده در دل بتن، فشار کششی واردشده به آن در اثر تغییرات دمایی را دریافت کرده و مانع از ترک خوردن بتن میشود. لازم به ذکر است که هیچ مصالحی، نمیتواند جلوی ترک خوردن صد درصد بتن را بگیرد؛ اما میلگرد، میتواند ترکها را تا حد بسیار کوچک و کمخطری نگه دارد.
یکی کاربردهای این محصول فولادی، استفاده از آن بهمنظور افزایش مقاومت حرارتی ساختمان است. به میلگردی که پس از بتنریزی سقف، روی تیرچهها قرار میگیرد، میلگرد حرارتی میگویند. این محصول، علاوه بر وظیفه افزایش مقاومت کششی بتن سقف، در هنگام آتشسوزی از ریزش آن جلوگیری میکند. میلگرد حرارتی در سقفهای تیرچهبلوک، عرشه فولادی و سقفهای کرومیت به کار میرود.
کاربرد انواع میلگرد در قسمت های مختلف ساختمان
در هر کشوری استانداردی خاص برای تولید و نشانهگذاری میلگرد، وجود دارد. انواع این استانداردها شامل اروپایی، آمریکایی، چینی، روسی و غیره هستند. در کشور ما بنا بر سنت دیرینه شرکت ذوبآهن، استاندارد کشور روسیه بیشتر غالب است. بر این اساس، چهار نوع میلگرد به ترتیب زیر تولید میشوند.
میلگرد ساده بدون آج یا A1 | میلگرد آجدار با یک ردیف آج یا A2 |
میلگرد آجدار با دو ردیف آج در خلاف جهت هم یا A3 | میلگرد آجدار پیچیده یا A4 |
هرکدام از این مقاطع علاوه بر شکل ظاهری از نظر خواص مکانیکی و شیمیایی نیز با یکدیگر متفاوت هستند. درواقع، آنچه کاربرد میلگرد را تعیین میکند، همین تفاوتهای ظاهری و خواص مکانیکی و شیمیایی آن است. دلیل تفاوت در خواص نیز به این دلیل است که هر مقطع از آلیاژ خاصی از فولاد تهیهشده که بهخصوص در درصد کربن، نیکل و کروم با یکدیگر متفاوت هستند.
سوالات متداول
میلگرد چیست؟
میلگرد نوعی پروفیل با مقطع دایره ای است که در دو نوع ساده و آجدار و معمولا در طول ۱۲ متر تولید می شود.
انواع میلگرد چگونه طبقه بندی می شوند؟
میلگردها از نظر شکل ظاهری، استانداردهای تولید، مقاومت، سایز، جنس و روش تولید در دستههای مختلفی قرار میگیرند.
قیمت میلگرد به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت میلگرد به عوامل متفاوتی بستگی دارد، از اینرو ثباتی در قیمت این محصول وجود نداشته و بسته به شرایط کشور و ارز، ارزش آنها میتواند روز به روز تغییر کند.
نقش میلگرد در سازه چیست؟
میلگرد از سازهها در مقابل نیروهای کششی محافظت میکند. از این محصول برای تقویت بتن استفاده میشود
میلگردها به چند دسته تقسیم می شوند؟
میلگردها از لحاظ ظاهری به ۳ دسته ساده، آجدار و کلاف تقسیم بندی میشوند و از نظر نوع نیز ۶ نوع مشترک دارند که شامل اروپایی، فولاد کربن، اپوکسی پوشش داده شده، گالوانیزه ، فایبرگلاس لیمر و فولاد ضد زنگ میشود.
سخن پایانی
میلگردها به دو دسته کلی آجدار و ساده تقسیم بندی می شوند. میلگرد بدون آج را میلگرد ساده و میلگردی که در سطح خود دارای برآمدگی هایی به نام آج باشد را میلگرد آجدار می نامیم. میلگردها معمولا برای افزایش مقاومت بتن و تقویت فونداسیون به کار می روند و به همین دلیل عمده کاربرد میلگرد، خصوصا میلگرد آجدار در صنعت ساختمان سازی می باشد.لازم است برای نگهداری و جلوگیری از زنگ زدن، میلگردها را در مکانی انبار کرد که در معرض مستقیم نور آفتاب و رطوبت نباشند. در رابطه با قیمت میلگرد باید گفت که بسته به عوامل مختلفی مانند نرخ ارز و شرایط داخلی کشور، دستخوش تغییرات خواهد شد؛ بنابراین نمی توان قیمت ثابتی را برای این مقطع فلزی پیش بینی و تعیین نمود.