دکوراسیون

مهم‌ترین نکات برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

یکی از مهم‌ترین و سازنده‌ترین عناصر در طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی رنگ‌ها هستند. بر کسی پوشیده نیست که انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی اگر طبق اصول باشد، موجب چشمگیر و زیباتر شدن خانه‌های حتی معمولی خواهد شد. رنگ‌آمیزی دیوارها، انخاب رنگ لوازم منزل اعم از پرده‌ها، کابینت‌ها، مبل‌ها، فرش‌ها و… همه روی این زیبایی و آرامش‌بخش بودن تأثیر خواهند گذاشت. شاید برایتان جالب باشد بدانید که روانشناسان معتقدند انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی می‌تواند تأثیر مستقیمی روی رفتارها و احساسات ساکنان هر خانه‌ای داشته باشد.

در این مقاله اصول ساده اما مهم برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی را مطرح خواهیم کرد. با پیروی از این اصول و داشتن کمی خلاقیت، می‌توانید با هزینه‌ای معقول، خانه‌ای رویایی و رنگارنگ برای خودتان بسازید. لطفاً تا پایان مقاله با ما همراه باشید.


فهرست مطالب


برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

ممکن است فکر کنید انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی مسئله‌ای کاملاً سلیقه‌ای است و اصول خاصی ندارد. بله، بخش زیادی از مسئۀ انتخاب رنگ به سلیقه و علاقه و خلاقیت شما وابسته است. اما در این میان اصول و نکاتی هم وجود دارند که با دانستن آنها می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.بعضی از افراد هستند که رنگ‌های خاص و متفاوتی را برای استفاده در دکوراسیون داخلی منازل خود انتخاب می‌کنند. اما شاید این نکته را ندانند که این رنگ‌ها وقتی روی لوازم و بخش‌های مختلف خانه پیده شوند، بسیار متفاوت به نظر خواهند رسید. همۀ رنگ‌ها زیبا هستند و هیچ شکی در این مسئله نیست. اما بعضی از این رنگ‌های زیبا وقتی در محیط شما و در ترکیب با رنگ‌های دیگر قرار می‌گیرند، نوعی ناهمگونی در محیط ایجاد می‌کنند.در گذشته کمتر شاهد انتخاب رنگ‌های شاد و روشن برای درکوراسیون خانه‌ها بودیم. اما این محدودیت امروزه برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی وجود ندارد. در ادامه ما به چند اصل مهم که بهتر است در هنگام انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی به آنها توجه داشته باشید اشاره خواهیم کرد.

مهم‌ترین نکات برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

انتخاب کردن پالت رنگ

انتخاب پالت رنگی اولین گام است. شما برای طراحی دکوراسیون داخلی خودتان باید یک پالت رنگی که شامل دو تا پنج رنگ است بسازید. اما در این پالت چه رنگ‌هایی باید حضور داشته باشند؟ یک الگوی ساده برای انتخاب رنگ پالت‌ها وجود دارد. بهتر است برای قرار دادن رنگ‌ها در پالت به رنگ بخش‌های اصلی خانه که چندان قابل تغییر نیستند توجه کنید. بخش‌هایی مثل کف خانه، کابینت‌ها و کمدها، شومینه‌ها و… . رنگ‌های انتخابی شما بهتر است هماهنگی لازم با این بخش‌‌ها را داشته باشند. درواقع رنگه‌های پالت رنگی شما همین رنگ‌های غالب بخش‌های تغییرناپذیر خانه هستند. می‌توانید تناژ رنگی این پالت را برای انتخاب رنگ سایر بخش‌های خانه هم استفاده کنید.

توجه به چرخۀ رنگ‌ها

در چرخه‌های رنگ، رنگ‌های گرم در یک طرف و رنگ‌های سرد در طرف دیگر قرار می‌گیرند. شما برای انتخاب رنگ از چرخه‌ها می‌توانید الگوی تک رنگ را انتخاب کنید. یعنی یک رنگ اصلی را انتخاب و سپس از تنالیته‌های مختلف آن برای انتخاب رنگ اجزای دکوراسیون خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید به جای انتخاب تک رنگ، از رنگ‌های مکمل رنگ مورد نظر خودتان استفاده کنید. در چرخۀ رنگ، رنگ‌های مکمل دقیقاً روبروی هم قرار می‌گیرند. به‌عنوان مثال رنگ قرمز و سبز یا آبی و نارنجی مکمل هم هستند.

مهم‌ترین نکات برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

توجه به میزان نور موجود در خانه هنگام انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

شما در انتخاب رنگ باید به میزان نورگیر بودن خانه و نحوۀ نورپردازی در آن دقت داشته باشید. مثلاً اگر خانۀ شما بسیار نورگیر است، رنگ‌های گرم انتخاب خوبی برای شما خواهند بود. تابش نور زیاد می‌تواند از میزان تندی این رنگ‌ها بکاهد. در این صورت تعادل مناسبی در میزان نورپردازی خانه و رنگ لوازم آن در فضا ایجاد خواهد شد.

 در نظر گرفتن رنگ لوازم دیگر خانه

شما در انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی باید به رنگ‌های اصلی به کار رفته در سایر قسمت‌های خانه توجه کنید. فرض کنید در خانۀ خود فرشی دارید که اصلی‌ترین رنگ زمینۀ آن قرمز است. در این شرایط بهتر است در انتخاب لوازمی مثل مبل و کوسن و صندلی و… هم از تنالیته‌های قرمز استفاده کنید.



استفاده از رنگ‌های خنثی برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

رنگ‌هایی مثل طوسی، کرم و آبی کمرنگ خنثی هستند. اگر وسایل خانۀ خود را اغلب از میان این رنگ‌ها انتخاب کنید، دستتان برای انتخاب رنگ در تغییر دکوراسیون هانه‌تان بازتر خواهد بود. به عنوان مثال فرض کنید رنگ مبلمان شما بنفش است. در این شرایط شما به راحتی نمی‌توانید رنگ سایر لوازم خانه را تغییر بدهید. در صورتی که اگر رنگ مبلمانتان طوسی یا کرم بود، این کار برایتان بسیار راحت‌تر می‌شد.

ایجاد تنوع برای انتخاب رنگ دیوارها

در انتخاب رنگ دیوارها خودتان را محدود به یک رنگ خاص نکنید. می‌توانید دو یا حتی سه رنگ هم در پالت رنگ دیوارها قرار بدهید. شما می‌توانید طبق اصول رنگ‌شناسی، برای هر یک از اتاق‌های خانه رنگ جداگانه‌ای انتخاب کنید. مهم‌ترین نکته برای انجام این کار، حفظ انسجام رنگ‌ها با یکدیگر و با سایر بخش‌ها و اجزای خانه است. یعنی رنگ هر بخش از خانه باید با لوازم و عناصر موجود در آن هماهنگ باشد. توصیه می‌کنیم که رنگ دیوارها را در آخرین مرحلۀ طراحی دکوراسیون انتخاب کنید. اگر رنگ دیوارها از همان ابتدا مشخص شده باشند، مجبور می‌شوید تمام لوازم دیگر را براساس آنها انتخاب کنید. بنابراین آزادی عمل لازم برای اعمال سلیقه‌تان نخواهید داشت.

این مطلب را از دست ندهید
دکوراسیون داخلی منزل

توزیع اصولی رنگ‌ها در فضای خانه

رنگ‌های تیره و روشن در فضای خانۀ شما باید طبق اصول مشخصی توزیع شوند. این اصلی است که متأسفانه خیلی از افراد هنگام انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی به آن کم توجهی می‌کنند. مثلاً ممکن است رنگ‌ها را طوری توزیع کنید که بخشی از خانه تیره و کسل‌کننده و بخش دیگری از آن بی‌روح و بی رنگ باشد. ساده‌ترین و کم‌ هزینه‌ترین راه حل این مشکل، توجه به طبیعت و تقلید از آن است! در طبیعت همۀ رنگ‌ها به زیبایی و در نهایت انسجام و تناسب در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. با کمی دقت به محیط‌های طبیعی، بدن پرندگان، کوه‌ها و جنگل‌ها و دشت‌ها می‌توانید از آنها برای انتخاب رنگ الهام بگیرید. در این صورت است که فضای خانۀ شما دلچسب، زیبا و آرامش بخش خواهد شد.

مهم‌ترین نکات برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

شما همچنین برای انتخاب رنگ دکوراسیون منزل خود می‌توانید از عناصر طبیعی محیطی که خانه‌تان در آن واقع شده نیز الهام بگیرید. فرض کنیم خانۀ شما در محله‌ای قرار دارد که سراسر محیط پیرامون آن پوشیده از درخت‌ها و گیاهان مختلف است. شما برای ایجاد هماهنگی و تعادل در خانه، می‌توانید رنگ غالب دکوراسیون داخلی‌تان را از میان تنالیته‌های سبز انتخاب کنید.

توجه به انتخاب رنگ زمینه

کف‌ پوش‌ها و دیوارهای خانه زمینۀ اصلی آن محسوب می‌شوند. بنابراین انتخاب هوشمندانه و مناسب رنگ آنها موجب می‌شود که آزادی عمل شما برای انتخاب رنگ سایر عناصر دکوراسیون خانه بازتر باشد. همچنین ممکن است با یک انتخاب اشتباه برای رنگ کف پوش و دیوارها، آسیب جدی به سایر بخش‌های دکوراسیون نیز وارد شود. بنابراین بهتر است برای دیوارها و کف پوش‌ها رنگ‌های ملایم و خنثی را انتخاب کنید. در این صورت تقریباً دست شما برای انتخاب اغلب رنگ‌ها برای سایر بخش‌های خانه باز خواهد بود. چون رنگ‌های خنثی می‌توانند به راحتی با بیشتر رنگ‌ها همخوانی داشته باشند.

توجه داشته باشید که منظور ما از رنگ خنثی صرفا خاکستری، سفید، بژ یا کرم نیست. هر رنگی که ملایم و کمرنگ باشد، همین کارکرد را برای شما خواهد داشت. به طور کلی استفاده از رنگ‌های تند برای کف پوش و دیوارها توصیه نمی‌شود. این رنگ‌ها در دراز مدت خسته‌کننده و حتی آزاردهنده خواهند شد. رنگ‌های ملایم و خنثی فضای خانۀ شما را بزرگ‌تر نشان خواهند داد. همچنین موجب می‌شوند که سایر لوازم منزل شما جلوۀ بیشتری داشته باشند و بیشتر به چشم بیایند.

تأثیر نورپردازی صحیح بر روی انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

اگر تمام نکات گفته شده در این مقاله را رعایت کنید ولی نورپردازی مناسبی برای خانه تدارک ندیده باشید، زحماتتان به هدر خواهد رفت. نور و نورپردازی مناسب یکی از مهم‌ترین نکات در طراحی‌های دکوراسیون داخلی خانه‌ها هستند. بهترین رنگ‌ها و زیباترین لوازم در یک نورپردازی ضعیف و نامناسب هیچ زیبایی و جلوه‌ای نخواهند داشت. اهمیت نورپردازی به قدری مهم است که می‌توان ایرادات و کاستی‌های موجود در دکوراسیون را هم با استفاده از آن جبران کرد. ممکن است موقعیت خانۀ شما به گونه‌ای باشد که نور طبیعی کافی دریافت نکند. در این صورت شما باید از امکانات نورپردازی مصنوعی مثل آباژورها، چراغ‌های هالوژن و… استفاده کنید.

روانشناسی اثرات رنگ‌ها:

شاید تعجب کنید اما توجه به روانشناسی قوانین رنگ در دکوراسیون داخلی یکی از مهم‌ترین اصولی است که باید به آن توجه کنید. همانطور که گفتیم رنگ دکوراسیون داخلی منزل و محل کار ارتباط مستقیم با سطح انرژی، خلاقیت، خلق و خو و ابراز احساسات و عواطف ما دارد. اگر با روانشناسی رنگ‌ها آشنایی ندارید در ادامه به چند مورد اشاره می‌کنیم که باید هنگام انتخاب آنها به یاد داشته باشید.

آبی: این رنگ تداعی کننده آرامش، امنیت و خونسردی است. طبق قوانین رنگ در دکوراسیون داخلی ساختمان، زمانی از رنگ آبی استفاده کنید که به دنبال احساس امنیت و اطمینان هستید، یا فرد مضطربی هستید و نیاز به آرامش دارید. با استفاده از سقف‌های آسمان مجازی یا کاغذهای دیواری با طرح اقیانوس و یا به سادگی از طریق آبی کردن سطوح مختلف خانه از این رنگ استفاده کنید.

مهم‌ترین نکات برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

سبز: سبز از لحاظ روانشناسی رنگ غالبی است که بیانگر فراوانی، آرامش، خونسردی و طراوت و شادابی است. اگر سبک دکوراسیون داخلی منزل شما روستیک است و یا قصد طراحی ویلا جنگلی دارید، رنگ سبز را فراموش نکنید. طبق قوانین رنگ در دکوراسیون داخلی منزل کسانی که در محیط‌های شلوغ شهری هستند می‌توانند با انتخاب رنگ سبز طبیعت را به خانه خودشان بیاورند که یکی از ساده‌ترین راهکارها استفاده از گل و گیاهان است.

صورتی: رنگ صورتی بیان کننده عشق و محبت است و بیشتر توصیه می‌کنیم در فضاهای خاص منزل مثل اتاق خواب دخترانه استفاده کنید. با این حال گاهی اوقات از ترکیب ته مایه رنگ صورتی و سفید برای دکوراسیون داخلی هم استفاده می‌کنند.

سفید: رنگ سفید در ذهن ما بیانگر تکامل و خلوص است. طبق قوانین رنگ در دکوراسیون داخلی خنثی، بهترین و مناسب‌ترین رنگ، سفید است. اگر منزل کوچکی دارید رنگ سفید بیشتری استفاده کنید چرا که فضای شما را بزرگ‌تر از واقعیت نشان می‌دهد.

قانون طلایی:

مهم‌ترین و طلایی‌ترین قوانین رنگ دیوار منزل در دکوراسیون داخلی، قانون ۱۰-۳۰-۶۰ است. طبق این قانون باید ۶۰% رنگ فضای داخلی منزل یعنی دیوارها از یک رنگ انتخاب شود یا رنگ دیوارها ۶۰% کل فضای دکوراسیون منزل را به خود اختصاص دهند. ۳۰% رنگ فضای داخلی منزل اختصاص به لوازم و اسباب و اثاثیه دارد که مهم‌ترین آنها مبلمان است و ۱۰% نیز جنبه تأکیدی برای لوازم جانبی دارد. تنها در صورتی تعادل رنگ در دکوراسیون داخلی ایجاد خواهد شد که به این قانون عمل کنید.

این مطلب را از دست ندهید
انواع دکوراسیون کافه
مهم‌ترین نکات برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

به معماری و ظاهر خانه توجه زیادی داشته باشید:

یکی از قوانین رنگ در دکوراسیون داخلی حرفه‌ای، توجه به معماری و ظاهر خانه است که توجه به این موضوع شما را فردی متخصص و حرفه‌ای نشان می‌دهد. تنوع رنگ برای رنگ آمیزی منزل و حتی پارچه‌های اسباب و اثاثیه منزل بسیار بالاست اما تنوع رنگ برای کف و برخی بخش‌های خانه محدودیت بیشتری دارد. به همین دلیل ابتدا به رنگ کف، کابینت و برخی لوازم خانگی توجه کنید چون محدودیت رنگ بیشتری دارند و سپس براساس آن و قوانین گفته شده، رنگ فضاهای غالب و با تنوع بیشتر را انتخاب کنید.

بهترین ترکیب رنگ در دکوراسیون منزل

رنگ در دکوراسیون: یکی از بزرگترین دغدغه های بسیاری از کاربران وبسایت چیدانه انتخاب ترکیب رنگ مناسب برای دکوراسیون منزل شان است و بارها با مطرح کردن سوال های با این مضمون از کارشناسان چیدانه در این باره راهنمایی خواسته اند،به همین منظور در این مطلب تصمیم گرفته ایم شما را با بهترین ترکیب رنگ ها در دکوراسیون منزل آشنا کنیم.

در دکوراسیون داخلی چه رنگ‌هایی را میتوان با هم ترکیب کرد؟

بهترین ترکیب رنگ برای آبی

رنگ آبی جزو رنگ‌های سرد است و با این حال آرامش خاصی دارد. در صورتی که این رنگ را با رنگ گرمی چون نارنجی ترکیب نمایید، می‌توانید گرما و شادابی زیادی را فراهم نمایید. همچنین میتوان از ترکیب آن با سبز استفاده کرده و فضایی چشم نواز و زیبا را با آن ایجاد کرد. ترکیب آبی با سبز و سفید، نوعی حس ذهنی خنکی را در افراد القا کرده و برای فصل تابستان و گرما بسیار مناسب است.

بهترین ترکیب رنگ برای زرد

اگر زرد رنگ مورد علاقه‌تان است و دوست دارید آن را در دکوراسیون داخلی استفاده کنید، می‌توانید آن را با رنگ‌های طیف بنفش ترکیب کنید. طیف‌های روشن بنفش سبب ایجاد لطافتی خاص در دکوراسیون شده و طیف‌های تیره آن شکوه خاصی را در فضا ایجاد می‌نمایند. علاوه بر این باید اشاره کرد که رنگ زرد با رنگ‌های زیادی ست می‌شود و سبب بزرگتر و دلبازتر شدن فضا می‌گردد.

بهترین ترکیب رنگ‌ها برای سفید

سفید رنگ خنثی‌ای است که با هر رنگ دیگری به راحتی ست می‌شود. برای همین اگر این رنگ را به عنوان رنگ اصلی دکوراسیون خود در نظر بگیرید، می‌توانید آن را با هر رنگ دلخواه دیگری ست کنید. رنگ‌های سفید و سبز، سفید و زرشکی، سفید و آبی و غیره از جمله بهترین ترکیب رنگ‌ها هستند. شما می‌توانید رنگ سفید را به عنوان رنگ زمینه در نظر گرفته و سبب از سایر رنگ‌ها برای جلوه بخشیدن به آن استفاده نمایید.

ترکیب رنگ کرم و قهوه‌ای برای دکوراسیون

یکی از ترکیب رنگ‌های محبوب در دکوراسیون داخلی، ترکیب رنگ کرم و قهوه‌ای است. این ترکیب رنگ‌، جزو ترکیب‌هایی است که هیچ وقت از مد نیفتاده و قدیمی نمی‌شود. برای همین اگر دوست دارید برای چندین سال از یک سبک دکوراسیون استفاده کنید، می‌توانید از رنگ کرم و قهوه‌ای استفاده نمایید. این ترکیب در کنار آبی یا فیروزه‌ای بسیار زیباتر شده و به محیط جلوه بیشتری می‌بخشد. همچنین میتوان از رنگ طلایی در کنار آنها استفاده کرده و سبب شیک و مجلل شدن دکوراسیون داخلی شد.

مهم‌ترین نکات برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

انواع رنگ ها

رنگهای کروماتیک

بین رنگهای قرمز ، زرد ، آبی ، سبز و … از یک سو و رنگهای سفید ، سیاه و خاکستری از سوی دیگرتفاوت وجود دارد. به رنگهایی که در طیف رنگی می باشند ، کروماتیک می گویند. رنگهای کروماتیک بسیار زیاد هستند که مهمترین آن ها، رنگهای اصلی ( زرد ، قرمز و آبی ) می باشند.

رنگهای اکروماتیک

کیفیتی که در اغلب رنگها وجود دارد، در رنگ های سفید، سیاه و خاکستری وجود ندارد. به این سه رنگ که فاقد رنگ هستند رنگ اکروماتیک میگویند. رنگ سفید در واقع رنگ نیست ، بلکه عدم وجود رنگ است.

 رنگ ها در طراحی داخلی

در این بخش به بحث روانشناسی رنگ ها و استفاده از رنگ در دکوراسیون داخلی خواهیم پرداخت و همچنین در مورد رنگ های سرد و گرم صحبت خواهیم کرد.با وجودی که اثر رنگ ها تا حدودی ذهنی است و در مورد اشخاص مختلف فرق میکند امّا برخی از تاثیرات رنگ ها دارای معنی یگانه ای در سراسر جهان هستند.رنگ هایی که در طیف رنگ ها در ناحیه قرمز قرار دارند به عنوان رنگهای گرم شناخته می شوند که دامنه اش از احساسات گرم و صمیمانه تا احساس خشم و عصبانیت متغیر است. رنگهایی که در ناحیه آبی طیف قرار دارند، رنگهای سرد نامیده می شوند و شامل آبی، ارغوانی و سبز هستند. این رنگها معمولاً آرامش بخشند امّا گاهی نیز ممکن است احساس غمگینی و بی تفاوتی را به ذهن آورند.

قرمز

مشاهده قرمز فشار خون و ضربان قلب را بالا می برد. در عین حال اشتها را نیز زیاد می کند. اگر دقت کرده باشید می بینید که در بسیاری از رستورانها از این رنگ استفاده می کنند. بنابراین بهترین گزینه برای رنگ کردن اتاق غذاخوری است. «رونالد هانت» در کتابش به نامه «هفت کلید رنگ درمانی» این پرتو را انرژی ساز و پدر سر زندگی و نشاط قلمداد می کند .مثلاً در درمان مسمومیت های خونی ، لباس های زیر بیمار باید برای مدت طولانی، تقریباً ۲ تا ۳ ماه، رنگ قرمز خالص باشد و روزانه پانزده تا بیست دقیقه غرق تماشای رنگ قرمز خالص شود ، یا فکرش را روی رنگ قرمز متمرکز کند . هر موقع که احساس کردید بدنتان کمبود انرژی دارد و یا ضعف جسمی دارید ، رنگ قرمز را در ذهنتان تصور کنید.
توجه: مراقب ترکیب رنگی قرمز و سایه روشن های آن باشید. قرمز کمرنگ معمولاً واکنش ها منفی را در افراد ایجاد می کند، و تابلوهای اخطار هم این رنگی هستند. پس سعی کنید تا جایی که می توانید از قرمز پر رنگ استفاده کنید.

این مطلب را از دست ندهید
اصول طراحی دکوراسیون مغازه
مهم‌ترین نکات برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

رنگ های خنثی

رنگ های خنثی، رنگ هایی هستند که از میزان زیادی سفید برخوردار بوده ولی به هیچ یک از رنگ های اولیه و ثانویه متمایل نیستند. با این تعریف رنگ های کم مایه مانند صورتی کم رنگ یا آبی آسمانی جز رنگ های خنثی محسوب نمی شوند ولی رنگ کرم یکی از رنگ های خنثی به حساب می آید. همین مسئله در مورد خاکستری روشن که از مشکی نشأت گرفته است نیز صدق می کند. رنگ های خنثی در بسیاری از مواد طبیعی مانند سنگ ها، خاک، زمین، چوب، حصیر، شن و امثال این ها و یا در برخی از موارد مصنوعی مانند فلز، شیشه، سیمان و غیره دیده می شوند. رنگ های خنثی در دنیای دکوراسیون از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و کاربردی هستند. خنثی بودن آنها به این معناست که می توانید به راحتی در کنار هر رنگ دیگری بدون احتمال وجود از دست رفتن زیبایی های هر یک به خصوص رنگ ها، ترکیبی مناسب در فضا ایجاد کرد. با توجه به آنکه این رنگ ها نیز آرام بخش و ملایم هستند، با پوشش دیوار به یکی از آنها می توان پس زمینه خوبی برای نصب تابلو، نوارهای چاپی و کاغذی، پرده ها به طور کلی دیوارکوب ها فراهم آورد. اگر فضا به قدری از لوازم دکوراسیونی پر شده باشد که احساس آرامش را بر هم ریزند، یکی از راه های ایجاد تعادل در محیط با حفظ همان وسائل، رنگ آمیزی سطوح اصلی یا تعویض پوشش های ثانویه مانند رومبلی، پرده و غیره به یکی از رنگ های خنثی است. هنگامی که قصد دارید قسمتی از فضا مانند یک دیوار، در، پنجره و یا حتی خرده ریزهایی مانند دستگیره، چوب پرده و به طور کلی هر وسیله ای که در محیط وجود دارد به محض ورود بیننده به داخل، نظر او را جلب نکند. آنها را به یکی از رنگ های خنثی رنگ آمیزی کرده و یا رنگ خنثی را در انتخاب آنها در نظر بگیرید.

نماد رنگ سفید در معماری داخلی

سفید رنگی است که به فضا روشنایی می‌بخشد. می‌توانید از این رنگ برای ایجاد یک پالت رنگی آرام و مینیمالیستی استفاده کنید. ترکیب سفید با سایر رنگ‌های روشن‌تر، ظاهری سرگرم‌کننده و پویا را القا می‌کند. رنگ سفید نماد اصالت است. این رنگ از نظر روان‌شناسی در معماری و دکوراسیون داخلی، معصومیت، پاکی و کامل بودن را نمایش می‌دهد. رنگ سفید یک بوم خالی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا مجموعه‌ای از مبلمان و لوازم با رنگ‌های مکمل را در نظر بگیرید و به نقاشی فضا بپردازید.

مکمل‌های سفید در طراحی داخلی

سفیدی بیش از حد در یک اتاق می‌تواند فضای شما را خسته‌کننده جلوه دهد. بیایید با خلاقیت در چرخه رنگ به طراحی خود عمق و جذابیت اضافه کنیم تا بهترین رنگ‌هایی را پیدا کنیم که با رنگ سفید هماهنگ هستند. سفید روشن تقریبا با هر رنگ دیگری مطابقت دارد.

ترکیب رنگ سفید با مشکی

هیچ ترکیب رنگی سنتی‌تر از سیاه و سفید وجود ندارد. اگرچه این ترکیب ممکن است کنتراست بالایی داشته باشد، اما راه‌هایی برای نرم‌تر کردن ظاهر این ترکیب وجود دارد. یکی از رنگ‌ها را به‌عنوان رنگ اصلی انتخاب کنید و فضایی ایجاد کنید که ۷۰ درصد آن یک رنگ باشد. سپس، تم رنگ دیگر را برای تعادل اضافه کنید.

مهم‌ترین نکات برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

ترکیب رنگ سفید با خاکستری

رنگ خاکستری را نیز می‌توانید به‌عنوان مکمل رنگ سفید در طراحی داخلی در نظر بگیرید. خاکستری یکی از بهترین رنگ‌های خنثی است که به راحتی با رنگ سفید هماهنگ می‌شود و برای ایجاد فضایی منسجم و جذاب به خوبی با سفید ترکیب می‌شود. بنابراین، اگر ظاهر مینیمالیستی را ترجیح می‌دهید از ترکیب سفید و خاکستری غافل نشوید. اگرچه به اندازه ترکیب رنگ سیاه و سفید پررنگ نیست، اما باز هم فوق‌العاده شیک خواهد بود.

ترکیب رنگ سفید با بژ

اگر به‌ دنبال سایه خنثی تیره‌تر هستید، همیشه می‌توانید روی رنگ بژ حساب کنید. برای طراحی زیبا و در عین حال ساده، بژ و سفید یک ترکیب رنگ عالی هستند. اگر نمی‌خواهید رنگی خیلی روشن یا خیلی تیره را در کنار رنگ سفید بیفزایید، اما به چیزی نیاز دارید که به تعادل فضا کمک کند به سراغ رنگ بژ بروید. بژ به‌عنوان مکمل رنگ سفید در معماری داخلی باعث خواهد شد فضا در عین سادگی اصیل نیز به نظر برسد.

زیبایی دکوراسیون با رنگ های متضاد

طراحی دکوراسیون و ایجاد تغییرات مثبت در آن می تواند تاثیرات بسیاری بر روی روحیه شما بگذارد. استفاده از تکنیک رنگ های متضاد خلاقانه ترین راه برای این کار به شمار می رود. این کار جادو می کند و از نظر بصری فوق العاده عالی عمل می نمایند. در نتیجه دکوراسیون با رنگ های متضاد طرفداران بسیاری دارد. بنابراین تنها کافیست که به خوبی با انواع رنگ ها و متضاد آن ها آشنا شوید تا به خوبی با تاثیرات آن آشنا شوید. در این بخش با بیان زیبایی دکوراسیون با رنگ های متضاد تنوعی بسیار بالا را در خانه به وجود بیاورید.

این مطلب را از دست ندهید
نکته کلیدی برای چیدمان بهتر منزل

تضاد رنگی سیاه و روشن

دو رنگ سیاه و سفید یکی از بی نظیرترین و شگفت انگیزترین رنگی است که می توانید تحت عنوان دکوراسیون با رنگ های متضاد در ساختمان خود استفاده کنید. سفید و سیاه دو رنگ خنثی هستند که عالی به نظر می رسند و با هر رنگی قابل ست شدن است. ولی در صورتی که این دو رنگ در کنار یکدیگر قرار گیرند، چشم ها را به سرعت به خود جذب می کنند. با توجه به این که رنگ مشکی پس از مدتی فضا را کسل می کند، بهتر است رنگ سفید را بیشتر به کار ببرید. به عنوان مثال می توانید مبلمان خود را به رنگ سفید خریداری کنید و از کوسن های مشکی در آن استفاده نمایید.

دکوراسیون با رنگ های متضاد و استفاده از رنگ های تیره و روشن

برای ایجاد تضاد رنگی در خانه می توانید از یک طیف رنگی به صورت تیره و روشن استفاده کنید. به عنوان مثال در صورتی که شما رنگ آبی را برای دکوراسیون خانه خود انتخاب کرده اید، با استفاده از آبی تیره و روشن می توانید دکوراسیون با رنگ های متضاد بسیار جذاب را ایجاد نمایید. گسترش استفاده از دو رنگ تیره و روشن به سلیقه و نظر شما بستگی دارد و هم می توانید این رنگ را به صورت مساوی در خانه به کار ببرید و هم این که می توانید از یکی از این رنگ ها به سلیقه خود بیشتر استفاده نمایید.

تضاد رنگ گرم و سرد

رنگ سرد مانند آبی و سبز و رنگ گرم همچون قرمز و نارنجی می توانند بسیار ایده آل باشند. شاید بسیاری از افراد ندانند که رنگ های گرم و سرد تا چه میزان می توانند زیبا و جذاب باشند ولی کمتر کسی این ریسک را قبول می کند که این دو رنگ را در کنار هم استفاده نمایند. ولی برای این کار ابتدا رنگ اصلی را انتخاب کنید و بر اساس آن مناسب ترین رنگ متضاد را استفاده نمایید.

رنگ های مکمل متضاد

استفاده از رنگ های مکمل متضاد تکنیکی ایده آل برای دکوراسیون منزل به شمار می رود. رنگ هایی همچون بنفش، سبز، نارنجی، قهوه ای و … از جمله رنگ های مکمل بسیار پراستفاده می باشد. طراحی این رنگ ها برای دکوراسیون نیاز به شناخت رنگی بسیاری دارد. به همین دلیل شما ابتدا باید رنگ مکمل را شناسایی کرده و ترکیب رنگی آن ها را بدست بیاورید. سپس  بر اساس دو رنگ ترکیب شده، رنگ متضاد آن را تشخیص دهید. برای این که بتوانید به صورت کاملا هوشمندانه و صحیح از رنگ مکمل متضاد استفاده کنید بهتر است با یک طراح دکوراسیون متخصص مشورت نمایید.

سوالات متداول

اصول پایه انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی چیست؟

به این موارد باید دقت کنید: چرخه رنگ، گروه‌ های اصلی رنگ، دمای رنگ، طیف رنگی و…

برای انتخاب و ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی به چه نکاتی باید توجه داشت؟

رنگ های سال را دنبال کنید، برای انتخاب شیک ترین رنگ دکوراسیون منزل بی پروا باشید، از فنگ شویی نهایت استفاده را ببرید، ایده های جدید رنگی را بررسی نمایید و…

چه رنگ‌هایی می‌تواند از طریق طبیعت وارد دکوراسیون داخلی شود؟

رنگ سبز درختان، رنگ سرخ گل‌ها، رنگ زرد و نارنجی خورشید، رنگ آبی تیره دریا و رنگ آب روشن آسمان.

قانون تعادل درباره انتخاب رنگ‌ دکوراسیون داخلی چه می‌گوید؟

۶۰ درصد محیط خانه را به رنگ اصلی (دیوارها، کف، فرش و سقف)، ۳۰ درصد به رنگ‌های ثانویه (لوازم خانه و مبلمان) و ۱۰ درصد به رنگ‌های برجسته (لوازم تزئینی و آثار هنری) اختصاص بدهید تا محیط شما شخصیت خاص خود را داشته باشد.

چه نکاتی پیش از خرید رنگ دکوراسیون داخلی باید رعایت شود؟

رنگ را آزمایش کنید. مقداری رنگ را در ابعاد کوچک اعمال و آن را با سایر وسایل خانه مقایسه کنید. در صورتی که تعادل رنگی برقرار بود، شما می‌توانید برای خرید رنگ به فروشگاه رنگ بروید.

سخن پایانی

رنگ‌ها یکی از مهمترین عناصر برای طراحی داخلی هستند. رنگ هر فضای خانه با توجه به نور طبیعی، نور محیط و تأثیرات سایر اکسسوری‌ها انتخاب خواهد شد. ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی از هر جنبه‌ای خصوصا در طراحی منازل امری مهم است و بر روی روحیه شما تاثیرگذار خواهد بود.تعداد زیادی رنگ‌ برای انتخاب بخش‌های مختلف خانه پیش روی شما است. معمولا در چنین شرایطی انتخاب برای شما سخت‌تر خواهد بود و بهتر است با متخصصان این امر مشورت کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. ضمنا توجه داشته باشید استفاده از رنگ‌های روشن در دکوراسیون داخلی باعث می‌شود اتاق شما بزرگتر به نظر برسد.پس بهتر است رنگ‌های تیره را برای فضاهای کوچک به کار نبرید. زیرا اتاق کوچکتر به نظر خواهد رسید. به یاد داشته باشید از نظر ذهنی هم احساسی که از یک محیط روشن دریافت می‌کنید در مقایسه با محیط تاریک دلپذیرتر خواهد بود. رنگ‌های گرم مانند قرمز، نارنجی، زرد احساس شور و شادی و انرژی ایجاد می‌کنند.رنگ قرمز در دکوراسیون یک رنگ بسیار جذاب است و توجه افراد را به خود جلب می‌کند.برخی از افراد معتقد هستند که رنگ‌های آتشین خشم و اشتیاق را برمی‌انگیزد. رنگ آبی می‌تواند شما را بعد از یک روز پر تنش به آرامش دعوت کند و رنگ سبز نیز به ریلکس شدن شما کمک خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا