سرگرمی

بررسی روش‌های مختلف نگهداری از انواع نان در آشپزخانه + نکات مهم برای تازه نگه داشتن نان

حقیقت این است که نان پخته شده از لحظه ای که از کوره خارج می شود، در اوج کیفیت خود قرار دارد و بهترین زمان برای مصرف است.به محض اینکه قرص نان شروع به خنک شدن می کند، کیفیت آن کاهش می یابد. اگر شما برای پخت نان خانگی برنامه ریزی می کنید، مطمئن شوید که به محض اینکه از فر خارج می شود، می توانید آن را بخورید و از آن لذت ببرید.وقتی نوبت ذخیره و نگهداری نان می رسد، یخچال بدترین دشمن شما است ، نان در واقع در یخچال سریع تر از دمای اتاق خراب می شود .

نکات مهم در هنگام خرید نان

توجه کنید اگر قصد خرید نان دارید، یک سری ویژگی ها به همراه خود داشته باشد تا سالم بودن آن برای شما تایید گردد:

  • نان به راحتی تکه شود و کش نیاید.
  • رنگ و بوی مطبوعی داشته باشد.
  • باعث خسته شدن در هنگام جویدن نگردد.
  • باعث ترش کردن و بهم ریختن معده شما نشود.
  • از ارد مرغوب تهیه شده باشد (ارد بر روی کیفیت نان اثر مستقیمی می گذارد. اگر نان شما دارای کیفیت مطلوبی نباشد، مدت نگهداری نان نیز کاهش می یابد.)
نگهداری نان
۱۱۱۴۱۱۸۸

جلوگیری از بیات شدن نان

تنها راه پیشگیری از بیات شدن نان، نگه داشتن آن در فریزر در دمای منفی ۱۰ تا منفی ۴ درجه سانتیگراد است. شاید خود شما هم به طور تجربی متوجه تفاوت های بین این دو شرایط نگهداری شده باشید؛ هنگامی که نان را در فریزر می گذاریم، رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد می شود و دیگر آبی در بافت نان نمی ماند که میان مولکول های پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله شود، به این ترتیب می توان نان را به مدت ۳-۲ ماه در فریزر نگه داشت.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بازی های پرتحرک و خلاقانه را بخوانید. با بیرون آوردن نان از فریزر، آب منجمد شده بافت آن دوباره به حالت مایع برمی گردد و حالت تازه به خود می گیرد.

این مطلب را از دست ندهید
چگونه کاردستی دوربین کوچک بسازیم؟+ آموزش ساخت دوربین کوچک برای پروش خلاقیت کودکان با استفاده از وسایل ساده

در ایجاد ضایعات نان، مردم ۲۰ درصد، نانوایان ۳۰ درصد و آرد مصرفی ۵۰ درصد تأثیر گذارند.اگر طی فرآیندهای آماده سازی خمیر و پخت، دما و فعالیت آنزیمی تنظیم و کنترل شده باشد، از بیات شدن نان جلوگیری می شود.

رازهای مراقبت و نگهداری از انواع نان در خانه

شاید شما هم در نانوایی ها زیاد دیده باشید که افراد بعد از خریدن نان اقدام به سرد کردن نان می کنند و آن ها را به صورت داغ بر روی یک دیگر نمی گذارند. در واقع این کار صحیحی است و به ماندگاری بیشتر نان کمک می کند. قرار دادن نان داغ بر روی یک دیگر موجب زود کپک زدن آن ها می شود.بعد از این که نان ها را به خوبی سرد کردید آن ها را درون پلاستیک دربسته قرار دهید تا مانع از ورود هوا به آن شوید.

در منزل هم می توانید نان های خود را درون یک پلاستیک دربسته نگهداری کنید، البته توجه داشته که هوا وارد پلاستیک نشود و در معرض نور آفتاب هم قرار نگیرد. نان را به این شکل به مدت دو روز می توانید نگهداری کنید. در این مدت نباید نان درون یخچال قرار بگیرد، بهتر است نان را در دمای محیطی مانند آشپزخانه نگهداری کنید.

در صورتی که تصمیم به نگه داری نان در دمای محیط دارید، می توانید از یک فویل آلومینیومی هم استفاده کنید. فویل آلومینیومی مانع از خشک شدن زود هنگام رطوبت درون نان می شود و به ماندگاری آن کمک می کند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آموزش زبان انگلیسی به کودکان را بخوانید. این روش برای نگهداری نان باگت بهترین راه است و در هنگام استفاده، نان در بهترین حالت خود قرار دارد.

این مطلب را از دست ندهید
معرفی و آموزش بازی های فکری وآموزشی برای تقویت ذهن و خلاقیت کودک درتمام سنین

نگهداری نان در یخچال

استفاده از یخچال برای نگهداری نان، روند بیات شدن و کپک زدگی نان را تا ۳ برابر افزایش می دهد! در ضمن نگه داشتن نان در یخچال منجر به خشک شدن آن هم می شود.

نگهداری نان در یخچال

نگهداری انواع نان در فریزر

بهترین راه برای ماندگاری بالای نان، نگهداری کردن آن در فریزر است. در صورتی که تصمیم دارید نان را بیشتر از ۲ روز نگهداری کنید بهتر است تا آن را بسته بندی کرده و درون فریزر نگهداری کنید. در هنگام بسته بندی نان دقت داشته باشید تا پلاستیک دربسته باشد و هوا به داخل آن وارد نشود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سرگرمی لذت بخش برای مادران باردار را بخوانید.همچنین هوای درون پلاستیک را هم در هنگام بسته بندی از آن خارج کنید.در صورتی که تصمیم به نگهداری نان باگت دارید بهتر است خمیر وسط آن را جدا کرده و نان را بدون خمیر وسط نگهداری کنید. نام باگت به این شکل در هنگام استفاده، از شرایط بهتری برخوردار است.

روش صحیح باز کردن یخ نان


بهترین روش برای باز کردن یخ نان قرار دادن آن در دمای محیط است.در صورتی که عجله دارید می توانید از فر یا تستر برای گرم کردن نام استفاده کنید. در این روش بهتر است ۱۰ دقیقه نان را درون فر یا توستر قرار دهید تا یخ آن باز شود. اما نان های معمولی مانند تافتون را می توانید به مدت چند ثانیه درون مایکروویو قرار دهید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سرگرمی مفید را بخوانید.

چرا نان را در روزنامه نپیچیم؟

روزنامه های ما معمولا کیفیت چاپ خوبی ندارند و مرکب نوشته ها روی کاغذ به سادگی جدا می شوند و به موادی که کنارشان هستند، نفوذ می کنند.اگر شما دستتان را روی کاغذ روزنامه بکشید، حتما خواهید دید که انگشتانتان سیاه می شوند و این سیاهی، ناشی از جداشدن مرکب نوشته هاست. حالا حسابش را بکنید که نان داغ، وقتی داخل روزنامه قرار بگیرد، کمی هم رطوبت ایجاد کرده و این رطوبت، کار انتقال جوهر نوشته های روزنامه به نان را ساده تر می کند.

این مطلب را از دست ندهید
چگونه سرگرمی خود را به شغل خود تبدیل کنیم ؟ + بررسی10 روش کسب درآمد از شبکه های اجتماعی
نکات نگهداری

نکاتی برای نگهداری نان

  • قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید.
  • حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهیزید؛
  • نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛
  • همان گونه که بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت؛
  • دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شیر آنها می شود؛
  • در ایجاد ضایعات نان، مردم ۲۰ درصد، نانوایان ۳۰ درصد و آرد مصرفی ۵۰ درصد تأثیر گذارند؛
  • خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید؛
  • خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می گردد؛
  • نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند؛
  • قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می نماید؛

نکاتی برای نگهداری نان

کیسه مخصوص
  • قبل از سرد شدن کامل، نان را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در سفره در بسته نگهداری نمایید؛
  • هنگام خرید نان حتماً یک سفره ی پارچه ای یا پلاستیکی به همراه داشته باشید؛
  • نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود؛
  • هر چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون تر و هرچه سبوس آرد کمتر،ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین تر خواهد بود؛
  • بین حرارت، رطوبت و کپک زدگی رابطه ی مستقیم وجود دارد؛در نتیجه نان هایی که به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپک زدگی فراهم می سازند؛
  • آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان های سفت و بدهضم خواهد شد؛
  • نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف کننده ی آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.
این مطلب را از دست ندهید
معرفی ایده های جذاب برای سرگرمی زنان خانه دار مدرن

سخن پایانی

شما در این مقاله با روش های نگهداری انواع نان در خانه آشنا شدید. همچنین از نگهداری آن ها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا