news

مصالح ساختمانی پیش ساخته

مصالح پیش ساخته نسل جدیدی از متریال ساخت و ساز  هستند که مورد استقبال بسیاری از افراد در حیطه ساختمان سازی قرار دارند. اینگونه مصالح تاثیر شگرفی در صنعت ساختمان از خود بر جای می گذارند.عموما ساخت این گونه مصالح با توجه به شرایط اقلیمی منطقه صورت می گیرد و استفاده از آن ها باعث کاهش میزان ضایعات ساختمانی می شود. به کارگیری این مصالح در انواع پروژه های ساختمانی قابل اجرا می باشد.از ویژگی های بارز استفاده از این متریال می توان به کاهش مصرف مصالح ساختمانی اشاره کرد. اما از آن جایی که بسیاری از افراد در حیطه ساختمان سازی با این گونه متریال ها آشنایی ندارند، تقاضای استفاده از آن ها اندک بوده و نیروی متخصص کارآمد و با تجربه در این زمینه چندان زیاد نیست.این مصالح را می توان در دسته متریال دوستدار محیط زیست قرار داد که هیچ گونه آلودگی در محیط زیست ایجاد نمی کنند. کار با این نوع متریال به مراتب آسان تر است و سرعت اجرای کار را تا اندازه زیادی افزایش می دهد.ساخت نما با استفاده از این متریال به راحتی صورت می گیرد و نتیجه ای رضایت بخش در پی دارد. در ادامه این مطلب از ساختمانچی به جزئیات بیشتر در مورد این گونه مصالح، کاربرد، مزایا و معایب آن ها می پردازیم. با ما همراه باشید.


فهرست


انواع مصالح پیش ساخته

گچبری های پیش ساخته

به منظور افزایش سرعت و راحتی در اجرای فعالیت های گچ کاری، می توان از این گچ بری ها استفاده نمود. در تولید این مصالح از گچ، پلی استایرن، پلی یورتان و محلول های شیمیایی استفاده می شود.این گچ بری ها پس از این که در کارخانه تولید شدند، قطعات آن ها توسط چسب های مخصوصی در محل به یکدیگر متصل می شوند.از گچ بری هایی کارخانه ای به منظور تزیین سقف، دور لوسترها، ستون های خانه و بسیاری از مکان های دیگر می توان استفاده نمود.از مزایای این گچ بری ها می توان به قابلیت ضد رطوبت، ضد گرد و غبار و کپک، طول عمر بالا، نصب سریع و قیمت مناسب و همچنین قابلیت سفارش طرح و مدل های مورد نظر، اشاره نمود.

پانل های گچی

پانل های گچی از جمله مصالحی هستند که در ساخت دیوار استفاده می شوند. این پنل ها دارای ضخامت و ابعاد متفاوتی می باشند و به وسیله درزهایی که دارند، بر روی پانل های دیگر قفل می شوند.در ساخت پنل های گچی از گچ، آب و مواد افزودنی استفاده می کنند و این مواد را در بین دو لایه کاغذ تحت فشار قرار می دهند. پس از آن، به منظور خشک شدن، قطعات گچی را در محیط قرار می دهند.روش اتصال این گونه پنل ها به صورت خشک است و نیازی به ملات نمی باشد. پنل های گچی علاوه بر این که سرعت اجرای کار را بالا می برند، در کاهش استفاده از مصالح و همچنین کاهش نخاله ها و پرتی های ساختمانی نیز تاثیر بسزایی دارند

مصالح ساختمانی پیش ساخته

دیوار بتنی

از دیوارهای بتنی به منظور افزایش مقاومت دیوارها می توان استفاده نمود. این دیوارها برحسب موقعیت و سفارش مشتری، در ابعاد و اندازه های مختلف تولید و در محل موردنظر مونتاژ می گردند.در موارد صنعتی که سبکی دیوار مدنظر نیست، از سیمان، آب و سنگدانه ها در ساخت دیوار بتنی استفاده می شود اما در ساختمان های متعارف معمولا به منظور سبک سازی سازه، از سیمان، آب و مصالح سبک استفاده می گردد.این دیوارهای بتنی فواید زیادی دارند از جمله مقاومت مکانیکی بالا، عایق صوتی و حرارتی مناسب، استحکام زیاد، طول عمر بالا، مقاومت در برابر آتش، نصب آسان و سریع و عدم نیاز به نیروی ماهر و متخصص دارد.

این مطلب را از دست ندهید
معرفی انواع دستگاه‌های خودکار بسته بندی

ساندویچ پنل

ساندویچ پنل ها در واقع از دو لایه ورق گالوانیزه و یک هسته عایق پلی یورتان و در دو نوع سقفی و دیواری تولید می شوند. از ساندویچ پنل سقفی در انبارها، سوله ها و سالن های صنعتی به عنوان پوشش سقف استفاده می شود.ساندویچ پنل دیواری همانطور که پیداست برای ساخت دیوار مورد استفاده قرار می گیرد. ساندویچ پنل ها توسط مکانیسم های خاص و در ابعاد و برچسب های مختلف تولید می شوند. روش اجرای این نوع مصالح نیز به صورت خشک و بدون استفاده از ملات صورت می پذیرد.استحکام و مقاومت بالا در برابر ضربه، افزایش سرعت اجرای کار، مقاومت در برابر آتش و زلزله، سبک بودن و صرفه اقتصادی، از جمله مزایای ساندویچ پانل محسوب می شود.

پنل های تری دی

تری دی پنل ها در واقع دیوارهایی هستند که از هسته عایق پلی استایرن و مش تولید می شوند. هسته و مش به وسیله مفتول های فلزی به شکل خرپا به یکدیگر متصل می شوند و پس از آن از طریق بتن پاشی بر روی آن، قطعه ای قوی از تلفیق شبکه فولادی و بتن بوجود می آید.از پنل های تری دی می توان در اجرای دیوارهای باربر و غیر باربر و همچنین سقف ها استفاده نمود. کاهش وزن ساختمان، سرعت در اجرا، مقاومت بالا در برابر زلزله، عایق حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر آتش سوزی و ظاهر زیبا، از جمله مزایای این نوع پنل ها محسوب می شوند.

سقف کاذب کناف

این نوع سازه اغلب به شکل یک سازه گالوانیزه با صفحات روکش دار گچی و سیمانی تولید می شود و به طور گسترده در ساخت سقف های کاذب بکار می رود. کناف نیز به صورت خشک اجرا می شود.از جمله مزایای سقف کاذب کناف می توان به نصب سریع و آسان، وزن سبک، عایق حرارتی و صورتی مناسب، صرفه جویی در مصالح و هزینه های ساخت و قابلیت بازیافت ۷۵ درصد مصالح آن، اشاره نمود.

مصالح ساختمانی پیش ساخته

مزایای استفاده از مصالح پیش ساخته:


استفاده از مصالح کارخانه ای در ساختمان سازی دارای مزایایی می باشد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از این مصالح باعث کاهش هزینه های کلی در ساخت ساختمان می شود.
به کارگیری مصالح نوین کارخانه ای باعث افزایش میزان بهره وری تجهیزات می شود, چرا که امکان استفاده مجدد از آن ها در برخی موارد وجود دارد. 
استفاده از نسل جدید مصالح باعث افزایش کارایی نیروی انسانی می شود و همین امر از انجام هرگونه فعالیت اضافی جلوگیری به عمل می آورد.
مصالح پیش ساخته باعث افزایش کیفیت قطعات و دقت در کنترل کیفی محصولات می شود.
کاهش هزینه های کارگاهی از دیگر مزایای محصولات کارخانه ای بشمار می رود.
استفاده از این محصولات امکان نظارت بهتر بر ارتقا کیفیت محصولات را فراهم می کند.
این گونه مصالح باعث کاهش در زمان اجرای پروژه می شود.
استفاده از این محصولات باعث ایجاد یکپارچگی در طراحی و اجرا می شود.
استفاده از این مصالح می تواند با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی به بهترین شکل ممکن صورت پذیرد.
مصالح تولیدشده در کارخانه باعث کاهش میزان نخاله های ساختمانی می شود.
نسل جدید مصالح ساختمانی از انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند. این امکان وجود دارد که قطعات پیش ساخته را از یکدیگر جدا کرد. این امر حمل و نقل و نصب آن ها را آسان می کند.
استفاده از این مصالح باعث افزایش امنیت و ایمنی کارگران نیز می شود.
حمل اسان مصالح و سبک سازی مصالح

معایب استفاده از مصالح پیش ساخته:

در مقابل تمام مزایایی که استفاده از این مصالح به همراه دارد، استفاده از آن ها معایبی نیز به دارد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

این مطلب را از دست ندهید
کولرگازی چگونه به گرم شدن زمین کمک می کند؟

۱_ساخت این مصالح در مراحل اولیه طراحی زمان بر می باشد.

۲_استفاده از این محصولات امکان اعمال تغییرات در روند اجرای پروژه را فراهم نمی کند.

۳_در بسیاری از موارد در پروژه های ساختمانی فضای کارگاهی برای نگهداری از این مصالح اندک می باشد.

۴_یکی دیگر از معایب، مشکلات مربوط به اجرای درزبندی این گونه مصالح می باشد.

انواع سازه‌ های از پیش ساخته شده

خانه‌ پیش ساخته دارای انواع مختلفی است که با توجه به نوع آن، می‌تواند کارایی‌های مختلفی را از این محصول انتظار داشت. از متداول‌ترین انواع سازه ‌های از پیش ساخته شده می‌توان به مواردی مانند سازه از پیش ساخته مونتاژ در محل، سازه چوبی و… اشاره کرد

سازه پیش ساخته چوبی

مصالح ساختمانی پیش ساخته

ساختمان‌های پیش ساخته چوبی از دیگر انواع سازه‌های پیش ساخته هستند که قدیمی ترین و پر کاربردترین سازه‌های پیش ساخته محسوب می‌شوند. استفاده از این نوع ساختمان سازی در مناطق با رطوبت بالا همچون شهرهای شمالی ایران، کشورهای اروپایی و کانادا بسیار رایج است. خانه‌های پیش ساخته چوبی در کارخانه، طراحی و تولید می‌شوند. علت عمده استفاده بسیار زیاد این نوع سازه‌ها، فراوانی چوب در طبیعت است و از آن‌ها برای ساخت انواع ویلا و ساختمان استفاده می‌شود.

توانایی تحمل بار بیشتر، قیمت مقرون به صرفه، استحکام بالا در برابر زلزله، نمایی زیبا و جذاب، عایق مناسب در برابر صدا، سازگاری با محیط، وزن پایین در مقایسه با دیگر سازه‌ها و…  از جمله مهم‌ترین مزایای سازه‌های از پیش ساخته شده چوبی به شمار می‌روند. این سازه در کنار مزایا از معایبی مانند آسیب‌پذیر بودن در برابر آتش‌سوزی و نیازمندی به ماشین‌آلات و لوازم مختلف برای اجرای آن نیز برخوردار است.

سازه پیش ساخته بتنی

ساختمان‌های پیش ساخته بتنی از دیگر انواع این محصولات هستند که جزء مقاوم‌ترین و پر استفاده‌ترین انواع سازه های از پیش ساخته شده محسوب می‌شوند. در طراحی این نوع سازه‌ها از بتن و فولاد استفاده می‌شود که در ساخت‌ ساختمان‌های چند طبقه، سدها، تونل‌ها و برج‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این مطلب را از دست ندهید
معرفی 3 مدل از محبوب‌ترین تلویزیون‌های شیائومی در 2023

این سازه‌ها در کارخانه‌های تخصصی تولید می‌شوند. برای تولید و ساخت سازه‌های بتنی پیش ساخته، ابتدا مصالح و قالب‌های سازه را آماده نموده و سپس آرماتوربندی سازه داخل قالب مورد نظر انجام می‌شود. در مرحله بعد، بتن ریزی در قالب‌های آرماتوربندی شده انجام می‌شود. این قالب‌ها را تا مدتی نگهداری نموده تا کاملا محکم شود. در ادامه پس از عملیات قالب برداری، سازه بتنی پیش ساخته کاملا آماده بوده و قابلیت استفاده در ساخت سازه را پیدا می کنند.

سازه پیش ساخته بتنی، مزایا و معایب خاص خود را دارند. مزایای این محصولات شامل قابلیت تحمل بالا در برابر انواع آتش‌سوزی، مقاوم در برابر رطوبت و آب، عمر مفید در مقایسه با سایر سازه‌ها، قیمت مناسب و شکل‌پذیری بالا می‌شود. مقاومت کششی بسیار پایین، وزن بالا، سختی برای نصب قطعات، نیزمندی به افراد متخصص از معایب عمده در سازه‌های بتنی شمرده می‌شود.

سازه از پیش ساخته ساندویچ پانلی

ساندویچ پانل، از جمله سازه‌های امروزی و مدرن است که برای ساخت ویلاها از آن استفاده می‌شود. استفاده از ساندوچی پانل، در عین سبک بودن، ایمنی ساختمان را بالا می‌برد. جابجایی راحت این سازه، از دیگر ‌دلایل استفاده از آن است؛ به طوری که می‌توان به راحتی آن را حمل کرد.

مصالح ساختمانی پیش ساخته

یکی از رایج‌ترین و مناسب‌ترین خانه‌های پیش ساخته، انواع ساندویچ پانلی آن‌هاست؛ به‌دلیل قیمت مناسب و همچنین وزن پایین، در حال حاضر این محصولات طرفداران زیادی دارند. قابلیت جابجایی، زیبایی ظاهری، رعایت موارد بهداشتی در اجرا، قابلیت بازیافت، نیاز به زمان اجرای کم و… از دیگر مزایای این سازه‌ها هستند.

سازه از پیش ساخته ال اس اف

ساختمان‌های ال اس اف از مدرن ترین و جدیدترین انواع سازه‌ های از پیش ساخته شده محسوب می‌شوند. ال اس اف (LSF) در اصل سازه‌ای مودولاری است که از مقاطع فولادی جدار نازک (LGS) تشکیل شده‌ است. این سازه‌های فولادی از ورق‌های کم ضخامت فولادی با پوشش‌ گالوانیزه تشکیل شده‌اند که با استفاده از دستگاه‌های مخصوص نورد، غلتک زنی شده و به صورت پروفیل‌های سبک در ابعاد مختلف ساخته می‌شوند. از پروفیل‌های طرح C ، U و Z در ساخت این سازه‌ها استفاده می شود که توسط پیچ و مهره یا پیچ‌های سر ویفر (خود حفاری) به یک دیگر متصل می شوند. بدین ترتیب قیمت امروز پروفیل همواره برای مصرف‌کنندگان این سازه از اهمیت بسیاری برخوردار است.

سازه‌های پیش ساخته ال اس اف فولادی عمدتاً به صورت خشک و با استفاده از اتصالات پیچیده و مهره اجرا می ‌شوند. سازه‌های ‏ال اس اف تشکیل دهنده چهارچوب یا اسکلت ساختمان هستند. دیگر قسمت‌های ساختمان با استفاده از مصالح مختلف از جمله سرامیک، سنگ و پی‌وی‌سی پوشش داده می شود. فضای درونی ساختمان نیز هیچ تفاوتی با ساختمان‌های معمولی ندارد. در بیشتر کشورهای پیشرفته در ساخت پروژه‌های بزرگ و مطرح از این نوع سازه‌ها استفاده شده است.

مصالح ساختمانی پیش ساخته

قطعات پیش ساخته

برای اولین بار توسط چوزف پاکستون مطرح شدند، او در سال ۱۹۸۰ قطعات پیش ساخته ای ایجاد کرد و از آن ها در ساخت ساختمان کمک گرفت. بعد از او والتر گروپیوس در سال ۱۹۱۰ ساخت این قطعات را به شکل صنعی درآورد اما نقطه اوج استفاده از این قطعات و محبوبیت آن به جنگ جهانی دوم مربوط است، زمانی که نیاز به ساخت و ساز سریع وجود داشت و در این زمان بود که سازه ی پیش ساخته با افزایش سرعت ساخت در عین افزایش استحکام توانست بازار خود را به دست بیاورد و استفاده از آن فراگیر شود.حالا هم قطعات پیش ساخته در سازه های مختلفی از جمله دیوار حائل و دیوار محوطه مورد استفاده قرار می گیرد که باعث به وجود آمدن مزیت های بسیاری شده است.

این مطلب را از دست ندهید
چطور خودمان شیرآلات را نصب کنیم؟

قطعات پیش ساخته چیست؟

مصالح ساختمانی پیش ساخته

قطعات پیش ساخته در ابتدا در کشور های اروپایی ساخته شد و مورد استفاده قرار گرفت. در این قطعات که از جنس بتن ساخته می شود از آخرین تکنولوژی و افراد حرفه ای شده و به این روش به تولید انبوه می رسند که در نتیجه می توان به راحتی به ان ها دسترسی داشت و در ساخت و ساز ها استفاده نمود. قطعات پیش ساخته در کارگاه ها و کارخانه ها مخصوص تولید و مورد سنجش کیفیت قرار می گیرند، پس از آن برای استفاده در ساخت و ساز به هر مکانی که مورد نیاز باشد ارسال می شوند و به این طریق بخشی از کار ساخت و ساز خانه پیش از این در کارگاه و کارخانه صورت گرفته و به همین خاطر است که به ان پیش ساخته می گویند.

کاربرد ساختمان پیش ساخته:

کاربرد ساختمان پیش ساخته تاسیسات بلند مدت ، موقت یا دائمی مانند اردوگاه های ساختمانی ، مدارس ، کلاس های درس ، مسکن غیرنظامی و نظامی و امکانات صنعتی را شامل می شود.
همچنین این ساختمان‌ها را می توان در مناطق دورافتاده و روستایی استفاده کرد.
منظور مناطقی است که ساخت و ساز متعارف یا منطقی امکان پذیر نباشد.
به عنوان مثال مناطقی که طوفان های سختی را به خود می بینند.
کاربرد دیگر این ساختمان‌ها شامل کلیساها ، امکانات بهداشتی و دفاتر فروش می باشد.

پیش ساخته سازی

سازه‌های پیش ساخته در ساختمان سازی امروزی بسیار پرطرفدار شده‌اند. پیش ساخته عملیاتی است که اجزای سازه را در یک کارخانه یا محل تولید دیگر جمع می‌کند و سپس مجموعه‌های کامل را به محل ساختمانی که سازه در آن قرار دارد منتقل می‌نماید. این روش با صرفه جویی در وقت، دستمزد و مواد، هزینه‌های ساخت را کنترل می‌کند. واحدهای پیش ساخته ممکن است شامل درها، پانل‌های دیواری، صفحات کف، پله‌ها، پنجره، دیوارها، خرپاهای سقف، اجزای اتاق و حتی گاهی کل ساختمان‌ها باشد.

این روش ساخت و ساز محبوبیت زیادی پیدا کرده است و سازندگان در سراسر جهان از دقت و برای ساخت سازه‌های باکیفیت استفاده می‌کنند.ساخت پیش ساخته ترکیبی از طراحی عالی با مکانیزم‌های به‌روز با عملکرد بالا و روش‌های تولید کنترل‌شده باکیفیت است. این کار عمدتاً در دو مرحله انجام می‌گردد، اول ساخت اجزایی که در کارخانه‌ها انجام می‌شود یا مکانی که غیر از محل نهایی آن است و مرحله دوم ساخت سازه در موقعیت نهایی آن.

بخش‌های مختلف پیش ساخته در مقادیر زیادی تولید شده و سپس به مکان‌های مختلف ساختمانی حمل می‌شوند. قبل از استفاده در ساخت، واحدهای بتنی پیش ساخته سخت شده و ریخته می‌شوند. بااین‌حال، گاهی اوقات سازندگان قطعات را در محل ساخت و ساز ریخته و پس از سخت شدن آن‌ها را در محل واقعی قرار می‌دهند.با استفاده از تکنیک‌های پیش ساخته، شرایط بد آب و هوایی دیگر مانع روند ساخت و ساز نمی‌شود، در حقیقت به کاهش اتلاف وقت و مواد موجود در محل کمک می‌کند. این روش همچنین نصب سریع سازه‌ها را تضمین می‌نماید.

سوالات متداول


برای سبک سازی ساختمان چه روش اجرایی پیشنهاد میگردد؟

جهت سبک سازی ساختمان یکی از روش های موجود استفاده از روش اجرایی سازه های LSF می باشد


سیستم های سرمایشی مشترک در ساختمانهای اداری و صنعتی چیست؟

سیستم های سرمایشی متنوعی وجود دارند که میتوان در ساختمانهای صنعتی و اداری بطور مشترک استفاده کرد، که ازجمله آنها میتوان به چیلر اشاره نمود.

انواع مصالح ساختمانی بر اساس جنس به چند دسته تقسیم می شوند؟


مصالح ساختمانی بر اساس جنس به دو دسته مصالح مرکب و ساده دسته بندی می شوند.

 آیا ساخت خانه پیش ساخته با نقشه و نمای بیرونی مورد نظر ما امکان پذیر است

می توان آن را در تمام ابعاد و طرح های دلخواه ساخت به شرطی که برای سیستم ساختمان پیش ساخته مناسب باشد.

سخن پایانی

با افزایش میزان ساخت وساز در کشور و همچنین تولید مصالح ساختمانی جدید و به روز، فعالان صنعت ساختمان سازی باید شناخت کافی از مصالح موجود داشته باشند تا مناسب ترین موارد را برای استفاده در پروژه هایشان انتخاب کنند.استفاده از مصالح پیش ساخته ساختمانی، مزایای بی شماری در صنعت ساختمان دارند که روز به روز نیز در حال گسترش است. سازندگانی که از این مصالح استفاده می کنند از مزیت هایی چون افزایش کیفیت ساخت، سرعت بالای اجرای پروژه و کاهش هزینه های ساخت برخوردار هستند که از نکات حائز اهمیت در ساخت و ساز است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا