آشپزیخانواده و سبک زندگیگردشگری و سفر

۵ غذای معروف برای صبحانه لبنانی همراه با طرز تهیه

مناقیش، لبنه، فول، مسبحه و حمص از غذاهای معروف لبنانی برای صبحانه سرو می شوند. این صبحانه های لبنانی دارای تنوع بالایی هستند و ترکیبی از مواد مغذی، سالم و لذیذ از حبوبات، لبنیات، چاشنی های مختلف و روغن زیتون هستند. امروزه بیشتر ما به خوردن صبحانه های فوری عادت کرده ایم. صبحانه های که شاید کم ترین فایده را برای سلامت بدن ما داشته باشند. صبحانه کامل باید مغذی و پرخاصیت باشد و بتواند انرژی لازم برای شروع یک روز شلوغ و پر ماجرا را تامین کند. رستوران بیروت لبنان به عنوان یک رستوران خوب در مشهد نزدیک حرم میزبان غذاهای لبنانی برای وعده های خوشمزه، متفاوت و مغذی صبحانه، ناهار و شام باشد.

معرفی ۵ صبحانه لبنانی خوشمزه

این غذاها علاوه بر این که طعم لذیذ و متفاوتی دارند، سرشار از پروتئین، فیبر و ویتامین ها هستند. برای همین به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم به بهبود سطح سلامت بدن کمک کرده و انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزمره را تأمین می کنند.

برای سرو یک صبحانه خوشمزه، متفاوت و مغذی می توانید لذیذترین صبحانه های لبنانی را در بهترین رستوران لبنانی مشهد بچشید. محبوب ترین صبحانه های لبنانی شامل موارد زیر می شود:

  • مناقیش؛ صبحانه لذیذ لبنانی
  • لبنه لبنانی؛ صبحانه خاورمیانه ای خوشمزه
  • فول؛ صبحانه لبنانی
  • مسبحه؛ صبحانه لبنانی
  • حمص لبنانی

۱- مناقیش، صبحانه لذیذ لبنانی

مناقیش یکی از نمادهای اصلی صبحانه لبنانی است. این صبحانه نوعی نان مسطح و پهن است که روی آن با ادویه معطر زعتر یا ترکیبی از پنیرهای محلی پوشانده شده و در فر یا تنورهای سنگی سنتی پخته شده است. عطر زعتر، بافت نرم و طعم دلپذیر این نان برای هر ذائقه ای دلچسب و خوشایند است. برای همین مناقیش نه تنها در لبنان؛ بلکه در همه خاورمیانه و همچنین در رستوران بیروت لبنان از جمله صبحانه های محبوب به شمار می آید.

مواد لازم برای تهیه ۴ عدد نان مناقیش:

آرد همه منظوره۳ فنجان
آب یا شیر گرم (به دلخواه)۱ فنجان
مخمر خشک۲ قاشق چای خوری
شکر۱ قاشق چای خوری
نمک کوشر۱ قاشق چای خوری
روغن زیتون۱.۴ فنجان
ادویه زعتر۱.۴ فنجان
پنیر فتا یا موزارلا۱ فنجان

ابتدا آب گرم، شکر و مخمر را با هم مخلوط کرده و اجازه دهید ۵ دقیقه استراحت کند تا عمل بیاید. بعد کم کم آرد را به ترکیب اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر ایجاد شود. نمک و روغن زیتون بزنید و خمیر را برای ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید تا کامل یکدست شود. حالا روی خمیر را با پارچه بپوشانید و برای ۴۵ تا ۹۰ دقیقه آن را در دمای آشپزخانه قرار دهید تا استراحت کرده و حجمش دوبرابر شود. خمیر را به ۴ چانه های یکسان تقسیم کرده و رو سطح کار مقداری آرد بپاشید و با وردنه آن ها را باز کنید. حالا روی هر یک از خمیرهای باز شده روغن زیتون بریزید و بعد ادویه زعتر را روی آن بپاشید.می توانید پنیر فتا یا پنیر موزارلا را به صورت رنده شده روی سطح نان بریزید.

فر را از قبل روشن کرده و روی ۲۲۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. نان ها را داخل فر بگذارید تا برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خوب پخته شده و سطح آن ها طلایی و برشته شود. مناقیش را می توانید همراه با خیار و گوجه فرنگی تازه و زیتون در کنار یک فنجان قهوه عربی سرو کنید.

۲- لبنه، صبحانه خوشمزه لبنانی

لبنه نوعی ماست چکیده غلیظ و خامه ای و پایه اصلی صبحانه های لبنانی است. این غذا بافتی خامه ای دارد و سرشار از پروتئین است و به شکل یک دست و به صورت توپک های کوچک در کنار نان تازه، زیتون و سبزیجات سرو می شود.

موادی لازم جهت درست کردن لبنه:

ماست پرچرب۱ کیلوگرم
نمک۱ ق چای خوری
زیره، کنجد، فلفل سیاهبه مقدار لازم
نعنا یا ریحان خشکنصف قاشق چای خوری
روغن زیتونبه مقدار لازم

ماست را در پارچه تمیزی بریزید و ۱۲ ساعت آن آویزان کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.بعد با نمک و فلفل سیاه و زیره مخلوط کنید. سپس آن را به صورت توپک های کوچک و یک اندازه درآورده و در ظرف قرار دهید و با کنجد و نعنا یا ریحان خشک تزیین کنید. بعد رو آن ها روغن زیتون بریزید. لبنه با نان پیتا و سبزیجات تازه طعم بسیار عالی دارد. بهترین نوشیدنی برای سرو کنار این صبحانه، چای سبز یا آب پرتقال است.

۳- فول، صبحانه لبنانی

یکی از مقوی ترین و سیرکننده ترین انواع صبحانه لبنانی، فول است. فول مدمس یک غذای سنتی و قدیمی است و منبع عالی از پروتئین گیاهی به شمار می آید. این غذا با فول که نوعی لوبیا مصری است درست می شود. البته در رسپی ها و دیگر دستور تهیه ها آن را با باقلا نیز درست می کنند و طعم بسیار عالی دارد. مواد لازم جهت درست کردن فول:

باقلا پخته شده۲ پیمانه
سیر خرد شده۲ عدد
آب لیموترش تازه۳ قاشق غذاخوری
زیره آسیاب شده۱ قاشق چای خوری
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل، روغن زیتون و جعفری خرد شده تازهبه مقدار لازم

باقلا را کامل بپزید تا نرم شود. اجازه دهید که مقدار کمی از آب باقلا حین پخت باقی بماند. بعد به آن نمک، فلفل و زیره بزنید. سیر را خرد یا له کرده و به باقلا اضافه کنید. حالا آب لیموترش تازه و رب را در غذا بریزید و خوب با آن ترکیب کنید. حرارت زیر قابلمه را کم کرده و اجازه دهد برای حدود ۱۰ دقیقه مواد با هم بپزند تا طعم ادویه ها و رب به خورد باقلا برود. در آخر روی غذا، روغن زیتون بریزید و همراه با نان تازه و سالاد گوجه و پیاز سرو کنید. این صبحانه با قهوه تلخ یا چای دارچین عالی است.

۴- مسبحه، صبحانه لبنانی

مسبحه نوع خاصی از غذای حمص است؛ اما برخلاف حمص، نخودها در این صبحانه لبنانی کامل له نمی شوند و بافت درشت و دانه دانه دارند. مسبحه، صبحانه ای غنی از فیبر است و انتخاب عالی برای شروع یک روز کاری پرمشغله است. مواد اولیه لازم برای تهیه مسبحه:

نخود۴۰۰ گرم
ارده۲ قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه۲ قاشق غذاخوری
زیره، نمک، روغن زیتون، پاپریکا و جعفریبه مقدار لازم

نخود را از شب قبل در آب ولرم بریزید تا خیس بخورد. نخود را بشویید و با آب تازه روی حرارت قرار دهید تا کامل پخته و نرم شود. بعد از پختن نخود، آن را به دو قسمت تقسیم کرده و نیمی از آن را با چنگال له کنید. حالا نخود له شده و نخودهای درشت را در ارده، آب لیموترش تازه و زیره و نمک مخلوط کرده و در ظرف سرو بریزید. اگر احساس کردید که ترکیب مواد کمی سفت است، مقداری آب نخود به آن اضافه کنید تا بافت روان تری داشته باشد. حالا روی مسحبه، روغن زیتون، پاپریکا و جعفری بریزید و با نان ساج یا پیتا و یک فنجان چای میل کنید.

۵- حمص لبنانی

حمص یکی از محبوب ترین انواع غذای لبنانی است که شهرت جهانی دارد. این پوره لطیف و خامه ای از نخود، ارده، آبلیمو و سیر درست می شود و علاوه بر وعده صبحانه به عنوان پیش غذا، کامل کننده سفره های ضیافت نهار و شام نیز است. مواد لازم:

نخود پخته شده۱.۵ پیمانه
ارده۶ قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه۴ قاشق غذاخوری
سیر۳ حبه
آب نخود۴ قاشق غذاخوری
روغن زیتون، نمک، فلفل و پاپریکابه مقدار لازم

برای درست کردن این صبحانه لبنانی ابتدا ارده و آب لیموترش را در غذاساز بریزید و برای یک دقیقه با هم میکس کنید. حالا نخودهای پخته شده را کم کم داخل غذاساز بریزید و با دستگاه میکس کنید تا پوره غلیظ و یکدستی درست شود. دقت داشته باشد که بهتر است پوست نخود گرفته شود تا بافت حمص لطیف تر باشد.

حالا سیرها را پوست گرفته و همراه با نمک، فلفل و پاپریکا در ترکیب بریزید و دوباره مواد را با هم مخلوط کنید. مقداری آب نخود در ترکیب مواد بریزید تا بافت روان تری داشته باشد. در صورت تمایل می توانید دو قالب یخ کوچک نیز به حمص اضافه کنید. این کار باعث می شود غذا بافت پفکی و خامه ای داشته باشد.

حالا حمص را در ظرف بریزید و آن را با روغن زیتون تزیین کنید. حمص را با نان و سبزیجات روی سفره بچینید و برای تکمیل صبحانه، قهوه عربی همراه آن سرو کنید.

نتیجه گیری

غذاهای لبنانی مانند مناقیش، لبنه، فول، مسبحه و حمص، یک انتخاب عالی برای جایگزینی صبحانه های فوری و کم فایده هستند. صبحانه لبنانی، یکی از کامل ترین خوراکی ها برای شروع یک روز پرنشاط است. از نان های معطری مثل مناقیش گرفته تا پیش غذاهای خامه ای مثل حمص، طعم مدیترانه ای این غذاها هر کسی را شیفته خودش می کند. تنوع و ترکیبی لذیذ از حبوبات، سبزیجات تازه، روغن زیتون و لبنیات برای یک وعده غذایی سرشار از فیبر و پروتئین که برای سلامت بدن ضروری هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Robot detection captcha (please enter the correct answer in the appropriate space) *

دکمه بازگشت به بالا