سرگرمی

فوم بتن بهتر است یا پوکه؟

فوم بتن(FC):

از مخلوط کردن فوم در ملات ساخته می شود. ملات مخلوط سیمان با ماسه و آب است. در نتیجه شما با مخلوطی مواجه می شوید که سبک تر از بتن معمولی است. ایرکریت، فوم بتن، سیمان فوم دار، بتن سبک سلولی، بتن کم چگالی، بتن سبک، سلول کریت، گازبتون، فومکریت، بتن سبک با هوا، بتن گازی، بتن سبک سلولی عایق، بتن عایق، بتن سلولی سنگدانه سبک، کم وزن – بتن چگالی، ملات فوم دار، فوم ملات ، این ها نام هایی است که فوم بتن با آنها شناخته می شود. پوکه سنگی متخلخل است که در اثر فعالیت های آتشفشانی به وجود می آید و فاقد آب کریستالی است. در این بخش، به مقایسه هزینه های اجرای کفسازی، بوسیله پوکه و فوم بتن می پردازیم. جهت انجام این مقایسه، هزینه های کفسازی ۱۰ متر مربع (که تقریباً معادل اجرای یک متر مکعب فوم بتن به ارتفاع ۱۰ سانتی متر است) را بررسی می کنیم.


فهرست مطالب


فوم بتن و پوکه:

ساختار متخلخل آن را سبک وزن می کند و به عنوان عایق حرارت و صدا عمل می کند. فوم بتن نوعی بتن سبک است. فوم بتن با افزودن فوم به مخلوط سیمان، آب و سنگدانه به دست می آید. فوم بتن یک سازه و مواد عایق سازگار با محیط زیست است که عایق صوتی نور، گرما و ضربه را فراهم می کند که می تواند به جای عناصر ساختمانی مورد استفاده در دیوارها و کف داخلی و خارجی همه ساختمان ها استفاده شود. به دلیل عدم وجود سنگدانه درشت در مخلوط فوم بتن، مشکلات ساختاری دارد و همین امر باعث محدود شدن محدوده استفاده از آن می شود. در این مطالعه از چهار نوع مختلف سنگدانه های پوکه و پودر سنگ برای غلبه بر مشکلات ساختاری فوم استفاده شد. دوزهای سیمان (۲۵۰ کیلوگرم بر مترمربع)، مقادیر سنگدانه (۲۵۰ کیلوگرم بر مترمربع (۳))، تراکم بتن تازه و نسبت w/c (0.45) در تمام مخلوط‌های بتن فوم شده ثابت نگه داشته شدند. سپس خواص فیزیکی، مکانیکی و رسانایی حرارتی بتن های فوم به دست آمده مورد بررسی قرار گرفت. هنگامی که یافته ها مورد ارزیابی قرار گرفتند، مناسب ترین نوع سنگدانه های سبک برای استفاده در بتن فوم از نظر مقاومت فشاری و خواص هدایت حرارتی تعیین شدند. در تمامی گروه های سنگدانه، پوکه نوشهیر دارای بالاترین مقاومت فشاری و پوکه کارامان کمترین رسانایی حرارتی را دارد.

پوکه معدنی چیست؟

پوکه معدنی نوعی سنگ‌ آتشفشانی است که به علت سرد شدن در شرایط خاص و در زمان فعال شدن آتشفشان به وجود می‌آید. این متریال دارای ویژگی‌هایی مانند حجم و وزن مناسب، تخلخل بالا، عایق حرارتی و مقاومت بالا است. این خصوصیات باعث شده تا این متریال یک انتخاب خوب برای کفسازی به شمار رود. به عبارتی پوکه‌‌ها سنگ‌هایی با بافت متخلخل و سبک هستند که می‌توانند معدنی یا صنعتی باشند. پوکه‌های صنعتی از سرد شدن سرباره کوره‌های ذوب فلزات در زمان کم به وجود می‌آیند.پوکه معدنی دانه های سبک حاصل از فعالیت های آتشفشانی می باشد. مزیت عمده پوکه معدنی نسبت به مصالح ساختمانی مشابه از قبیل شن و ماسه، وزن مخصوص بسیار کم، دارا بودن درجه سختی بالا میباشد. رنگ این ماده معدنی سفید یا خاکستری مایل به سفید یا زرد است. پوکه معدنی دارای دانه بندی های متفاوت از ذرات غباری تا قطعات بزرگ با قطر بیش از ۱۰۰ میلیمتر است.هر یک از اندازه های فوق برای مصارف بخصوصی کاربرد دارند. سابقه مصرف پوکه معدنی به این صورت است که مهندسین رومی در گذشته از این ماده معدنی در ساختمان های باستانی سال ۱۳۴۸ شمسی (۱۹۶۹ میلادی) استفاده می کردند. در حال حاضر علاوه بر مصرف داخل ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس، امارات متحده عربی، عربستان و… نیز صادر می گردد.

خواص پوکه معدنی چیست؟

۱_دارای وزن مخصوص پائین (۰.۵ تا ۱ تن در هر متر مکعب) هستند به طوری که روی آب شناور می مانند.

۲_در برابر انتقال صوت و حرارت به ویژه پومیس عایق هستند.

۳ _در مقابل آتش سوزی مقاوم میباشند؛ به طوری که تا ۷۶۰ درجه سانتیگراد هیچ تغییری در حجم و شکل آن حاصل نمیشود.

این مطلب را از دست ندهید
نکات حرفه ای برای از بین بردن رنگ آکرلیک

۴_بتن و مصالح تشکیل شده از پوکه معدنی از میزان بالای دوام نسبت به وزن برخوردار می باشد البته این امر در پوکه اسکوریا مشهود تر است.

۵_مخلوط این ماده با آهک شکفته نوعی سیمان طبیعی را تشکیل می دهد که در زیر آب و بیرون آب سخت می شود و در صنعت سیمان می توان از این ماده معدنی به عنوان یکی از اجزاء مهم تشکیل دهنده سیمان استفاده نمود.

انواع پوکه معدنی چیست؟

پوکه معدنی عدسی:

پوکه عدسی در سایز۱۰ تا ۱۵ میلی متر و وزن۵۵۰ تا۶۰۰ کیلوگرم به بازار عرضه می شود. از پوکه عدسی می توانیم در ساخت بلوک های سبک، دیوار و سقف استفاده کرد.

پوکه معدنی نخودی:

پوکه نخودی کاملا مثل پوکه عدسی است. وزن و اندازه آنها باهم برابر است ولی پوکه نخودی بسیار سبک تر از پوکه عدسی است و همین طور مقاومت بسیار بالایی دارد. از کاربردهای پوکه نخودی می توان به استفاده بین طبقات اشاره کرد.

پوکه معدنی بادامی:

این پوکه مشابه پوکه نخودی و عدسی است ولی در ابعاد بزرگتری تولید می شود به همین دلیل قیمت این پوکه نسبت به آنان کمتر است.

پوکه معدنی سیاه:

پوکه سیاه یکی از انواع پوکه های ساختمانی می باشد که از معادن روباز استخراج می شود. از پوکه سیاه در دیوارچینی و ساختمان سازی، شیب بندی پشت بام، ساخت دیواره تونل‌ها، کشاورزی،و در ساخت اب نما ها استفاده میشود.

پوکه معدنی ماسه ای:

پوکه ماسه ای نوعی پوکه معدنی میباشد که در ابعاد ۰ تا ۵  میلی متر و وزن ۸۰۰ تا۹۰۰ کیلوگرم موجود میباشد. از کاربرد های اصلی پوکه ماسه ای میتوان به ساخت بلوک های دیواری و سقفی، ساخت بتن و پرکردن سطح لوله اشاره کرد.

فوم بتن و مزایا و معایب آن:

مزیت اقتصادی فوم بتن

وزن ساختمانی که در آن از فوم بتن استفاده می گردد می تواند تا حدود ۳۵٪ نسبت به وزن ساختمانی که با بتن معمولی ساخته شده کاهش یابد. همچنین با استفاده از تجربه و دقت بیشتر در طراحی و استفاده بهینه از فوم بتن امکان کاهش وزن آن تا ۵۰٪ نسبت به ساختمان بتن معمولی نیز وجود خواهد داشت و متعاقباً سهم بار با کاهش وزن بار مرده ساختمان به نصف کاهش خواهد یافت. وزن سبک بتن سبب می شود تا بتوان این بتن را به راحتی به طبقات بالاتر پمپاژ نمود و درنتیجه به طورکلی صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های ساخت وساز را شاهد خواهیم بود. لازم به ذکر است که در زمان استفاده از ساختمان و بهره برداری از آن نیز به علت عایق خوب حرارتی فوم بتن صرفه جوئی قابل توجه ای در هزینه مصرف انرژی نیز (سرمایش و گرمایش ساختمان) حاصل می گردد و کاهش چشم گیری در مصرف منابع ملی خواهیم داشت.

مزایای استفاده از فوم بتن

فوم بتن به عنوان یکی از جدیدترین مصالح قابل استفاده در صنعت ساخت وساز کشور، از محبوبیت مناسبی نیز برخوردار است که علت این محبوبیت را می توان در ویژگی های زیر جست وجو کرد.

۱_عایق مناسب صوتی و حرارتی

فوم بتن به علت متخلخل بودن و داشتن بافت یکپارچه یک عایق حرارتی عالی است که با کاهش چگالی بتن افزایش چشمگیری خواهد داشت. فوم بتن قابلیت عایقی در برابر سرما و گرما داشته و علاوه بر این مسئله ازجمله عایق های صوتی مناسب به خصوص در ساختمان های چندطبقه به شمار می رود.

۲_ یک عایق رطوبت کارا

ازآنجایی که فوم بتن دارای قشرهایی با سطوح متخلخل فراوان است، طبیعتاً دارای شکاف های مویین و درزهای کمتری نیز در سطح بوده و اگر پوشش فوم بتن باضخامت کافی استفاده شود، در مقابل نفوذ باران و رطوبت مقاومت مطلوبی نشان خواهد داد.

۳_سرعت بالا در اجرا

با بهره گرفتن از بتن سبک در اجرای پروژه ها می توان از هدر دادن وقت در اجرای کف سازی جلوگیری کرد و در کمترین زمان به بهترین نتیجه دست یافت. دستگاه های فوم بتن روزانه می توانند ۶۰ تا ۹۰ متر مکعب بتن تولید کنند که این مسئله بدین معنی است که سرعت اجرای فوم بتن حدود ۷ برابر بیشتر از روش سنتی می باشد درواقع اگر با روش سنتی ۸۰ مترمربع، کف سازی را اجرا کنیم با فوم بتن می توانیم حدود ۵۶۰ مترمربع در همان زمان اجرا کنیم.

۴_ ارزان تر بتن سنتی

این مطلب را از دست ندهید
بررسی اهداف و راه های سریع یادگیری زبان جدید + آموزش زبان انگلیسی به کودکان و نوجوانان در خانه با روش‌های خلاقانه

ازجمله مهم ترین دلایل انتخاب فوم بتن توسط کارفرمایان، قیمت کم آن در مقایسه با بتن سنتی است چراکه فوم بتن ارزان تر می باشد.

۵_ مقاومت فشاری بالا

مقاومت فشاری پارامتر مهمی در صنعت ساخت وساز می باشد چراکه قابلیت تحمل فشار و بار را بر روی سطح نشان می دهد؛ بنابراین در حال حاضر مقاومت فشاری و کششی مطلوب فوم بتن سبب شده است در بسیاری از کشورهای پیشرفته علاوه بر ساختمان سازی از بعضی انواع فوم بتن حتی در کف سازی معابر و زیرسازی راه ها نیز استفاده شود. درواقع وجود مقاومت فشاری بالا در این نوع بتن با افزایش مقاومت تقریباً نامحدود همراه است.

۶_ مقاومت در برابر حریق

فوم بتن آتش نمی گیرد و با افزودن ضخامت و یا کاهش چگالی آن می توان تا حد زیادی مقاومت ایجاد کرد. به طور مثال، قطعه ای از فوم بتن با وزن مخصوص ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم در متر مکعب که حداقل ۸ سانتی متر ضخامت داشته باشد، می تواند تا دمای ۱۲۷۰ درجۀ سانتی گراد گرما را تحمل کند که نسبت به بتن معمولی یا سنتی بسیار کاراتر است.

۷_ وزن کم

فوم بتن وزن سبکی در حدود ۴۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم در مترمکعب دارد و همین مسئله می تواند عاملی برای کاهش وزن کل سازه ساخته شده باشد.

۸_ حذف ماهیچه کشی محیط

به طورکلی در عملیات ساختمان سازی حمل مصالح، پوکه و رفت وآمد کارگران و استفاده از ابزارهای مختلف، احتمال خسارت زدن به تأسیسات کف ساختمان را به شدت افزایش می دهد. این در حالی است که باید مطرح کنیم اجرای فوم بتن، از طریق پمپ به طبقات منتقل می شود و نیازی به هیچ گونه رفت وآمد و طبیعتاً خسارتی نیست. همچنین فوم بتن به علت روان بودن و داشتن حباب های ریز، می تواند عایق تأسیسات کف ساختمان باشد و نیازی به ماهیچه کشی ساختمان وجود ندارد.

معایب فوم بتن

همان طور که میدانید، هر محصولی همان طور که مزایایی دارد، دارای معایبی نیز می باشد؛ بنابراین در ادامه ی مقاله پیش رو شما را با معایب فوم بتن آشنا می کنیم.بهتر است در محیط های کوچک و بسته از فوم بتن استفاده نشود، چراکه با افزایش حرارت ماده ی درون فوم بخار می شود و باعث آسیب به سلامت اشخاص می شود.قطعات پیش ساخته این محصول بسیار گران قیمت می باشند.نیاز به متخصص برای نصب قطعات پیش ساخته وجود دارد و امکان نصب این قطعات بدون متخصص با مشکل روبه رو است.متخلخل تر شدن در لایه سطحی به دلیل اینکه حجم ماده ی درونی ۴۰ درصد بوده و نیروی گرانشی نیز بر آن تأثیر دارد. بااین حال لایه کفی متخلخل آن نسبت به لایه سطحی کمتر است.به مرور زمان بر سطح فوم بتن ترک ایجاد می شود که در صورت عدم نگهداری مناسب این ترک های موجود بروی سطح فوم بتن بر اثر گذر زمان بزرگ و بزرگ تر می شوند به طوری که فوم تکه تکه می شود.فوم بتن در برابر تغییرات دما مقاومت زیادی نداشته به طوری که ممکن است در فصل زمستان از بین برود و آسیب جدی به ساختمان وارد کند.به کار بردن فوم بتن در دیوارچینی یک ساختمان موجب افزایش مصرف ملات می گردد چراکه این فوم از قدرت چسبندگی پایینی برخوردار بوده و به همین دلیل به ملات فراوانی جهت چسبندگی نیاز است.

کاربردهای وسیع فوم بتن

به دلیل فنّاوری مورد استفاده در این نوع بتن، فوم بتن جایگشت و کارکردهای زیادی پیدا کرده است که این کاربردها شامل:

۱_کف سازی طبقات

کف سازی طبقات از مهم ترین و وسیع ترین کاربردهای فوم بتن است. با جایگزین کردن فوم بتن به جای پوکه ریزی، وزن سازه به شدت کاهش میابد و سه برابر عایق بندی حرارتی و صوتی بهتری را در کف طبقات شاهد هستیم. چون فوم بتن وزن سبک و سرعت بالای اجرا دارد، می توان به سرعت کف همۀ طبقات ساختمان را بعد از اتمام کار های تأسیساتی با آن پوشاند.

۲_شیب بندی بام

به دلیل مقاومت زیاد، نفوذناپذیری حرارتی و رطوبتی و نیز سبک بودن فوم بتن، بهترین روش برای شیب بندی بام با استفاده از این محصول است. درواقع می توان بعد از اجرای فوم بتن در پشت بام، مستقیم و بی هیچ گونه عملیات اضافی روی آن را عایق بندی یا ایزوگام کرد که همین مسئله مزیت بسیار مهمی برای این محصول به حساب می آید. لازم به ذکر است که اجرای فوم بتن روی سقف های شیروانی علاوه بر اینکه می تواند کاهش ۵۰ درصدی انتقال حرارت و صوت از طریق سقف را سبب شود، موجب محکم شدن ورق های سقف می شود و از لرزش های اضافی آن ها جلوگیری می کند. درواقع فوم بتن بتنی است که علاوه بر کاهش بار مردۀ ساختمان، نیروی وارد به سازه بر اثر شتاب زلزله را نیز کاهش می دهد و در صورت تخریب، وزن آوار نیز کم می شود.

این مطلب را از دست ندهید
مصالح ساختمانی

۳_بلوک های سبک غیر باربر

از کاربردهای دیگر این بتن تولید بلوک های سبک می باشد که باعث کاهش وزن سازه در ناحیه دیوارهای جداکننده می شود.

۴_پر کردن حفره های تونل ها و فاضلاب ها

به دلیل ویژگی روان بودن فوم بتن، از این نوع بتن جهت پر کردن حفرها و پایدارسازی آن ها بر روی انواع لوله ها، تونل ها، مخازن و نقاطی استفاده می شود که به پرکنندۀ سبک به عنوان جایگزین خاک نیاز باشد.

۵_زیرسازی راه ها

ازجمله دیگر کاربردهای فوم بتن می توان به فوم بتن به عنوان ماده ای جهت پر کردن حفاری های انجام شده در خیابان ها و به جای مصالح دانه ای اشاره کرد و درواقع همین مزیت است که عملکرد فوم بتن را در صورت استفاده در لایه های زیرین راه، به خصوص در مناطق غیرقابل دسترس به منابع مصالح دانه ای مناسب، تضمین می کند.

مزایا و اهمیت پوکه معدنی

اهمیت و مزایای پوکه معدنی بر کسی پوشیده نمی باشد. امروزه ساختمان سازی ها رو به استفاده از مصالح سبک آورده و تمام سعی خود را می کنند تا از مصالحی استفاده کنند که سبک بوده و وزن کلی ساختمان را کاهش دهد. به همین دلیل استفاده از پوکه های معدنی بسیار رواج پیدا کرده است. از دیگر مزایای این پوکه ها به شرح زیر می باشد:

۱_دانسته کم
۲_هزینه کم
۳_سازگاری با حرارت
۴_مقاومت در برابر رطوبت، آتش سوزی و حیوانات موزی
۵_کیفیت عایق بندی صوتی و حرارتی

معایب پوکه معدنی ناشی از چیست؟

به نظر می رسد در صورت مرغوب و خالص بودن پوکه معدنی، معایب قابل توجهی نداشته باشد. اما برخی عوامل انسانی باعث می شود که سازه های بتنی ساخته شده به خوبی یک سازه نمونه نباشد و این مشکل را از معایب پوکه معدنی بدانند! با ادامه مطلب همراه باشید:

۱_قطر سازه های ساخته شده

اما این معایب در حجم پوکه معدنی خالص و مناسب بسیار کم می شود، مگر در مواردی که قطر سازه های بتنی ساخته شده از پوکه معدنی بسیار کم باشد و یا در آب پاشی و مراقبت های پس از ساخت سازه بتونی مانند بلوک، دیوار، کف و … کوتاهی شده باشد.

در نتیجه این که بگوییم معایبی در پوکه جهت ساخت سازه ها وجود دارد، جمله درستی نیست. با سفارش پوکه معدنی با کیفیت و خاالص از یک فروشنده معتبر مانند معدن منتشلو، معایب پوکه معدنی بسیار کم شده و می توانید با خیلال راحت به ساخت و ساز خود ادامه دهید.

۲_عدم انتخاب پوکه مناسب

نکته ی دیگر که وجود دارد این است که جهت انجام و تولید هر سازه بتنی که می خواهید از پوکه معدنی استفاده کنید، مانند شیب بندی، تولید بتن سبک، تولید بلوک سبک، جاده سازی، ساختمان سازی و … باید از پوکه معدنی مناسب جهت کاهش و از بین بردن معایب استفاده نمایید. در نتیجه پیشنهاد می کنیم که انواع پوکه معدنی بشناسید و مناسب با فعالیت خود بهترین را سفارش دهید.قطعا دلیل پیدایش مضرات و معایب برای پوکه معدنی؛ از انتخاب نادرست نوع پوکه معدنی، نامرغوب بودن پوکه و عدم انجام مراقبت های پس از تولید سازه می باشد، نه از اصل پوکه معدنی. در نتیجه برای انتخاب بهترین پوکه معدنی برای غعالیت های مختلف، با تیم فروش منتشلو تماس گرفته (شماره هایی که در فوتر درج شده است) و در رابطه با انتخاب پوکه مناسب مشورت بگیرید.از دیگر دلایلی که باعث ایجادعیوب و مضرات در سازه های استفاده شده از پوکه معدنی می شود؛ موقعیت، شرایط و آب و هوایی است که در آن سازه های بتنی تولید می شوند،

۳_فوم بتن چیستFoam Concrete :

یک نوع بتن سبک است که از ترکیب آب، سیمان و بتن کف‌زا ساخته می‌شود. ماده کف‌زا یا فوم که ماده‌ای متشکل از حباب هوا است، حداقل ۲۰ درصد حجمی فوم بتن را تشکیل می‌دهد. از طرفی چگالی فوم بتن به مراتب کمتر از بتن معمولی است.

این مطلب را از دست ندهید
ترفند آرایشی برای برجسته کردن لب

۴_کف سازی با فوم بتن

برای اینکه بدانیم فوم بتن بهتر است یا پوکه ابتدا باید با ماهیت این روش‌ها برای کف سازی آشنا شویم. فوم بتن از ترکیب سیمان، آب، مواد شیمیایی کف زا و ماسه بادی ساخته می‌شود. در این روش از دستگاه‌های فوم ساز مانند دستگاه فوم بتن نیسانی استفاده می‌شود. آب به همراه، سیمان و ماسه بادی را به درون دستگاه ریخته و سپس فوم را با فشار زیاد به آن اضافه می‌کنند. دستگاه فوم ساز عملیات اختلاط این ترکیبات را تا رسیدن به سیالی روان و غلیظ ادامه می‌دهد. بعد از پایان فرآیند تولید فوم بتن، می‌توان با استفاده از پمپاژ و شلنگ‌های مخصوص آن را برای کف ساز محل مورد نظر مورد استفاده قرار داد.

۵_کف سازی با پوکه معدنی

روش کف سازی با پوکه معدنی از روش‌های قدیمی و تاریخی ساخت بتن است. پوکه‌ها سنگ‌هایی با تخلخل زیاد و سبک هستند که به صورت طبیعی و معدنی در دسترس قرار دارند. البته امکان ساخت پوکه‌های صنعتی نیز از طریق سرد شدن سریع سربار کوره‌های ذوب فلزات ایجاد می‌شوند. در کف سازی به این روش، ابتدا پوکه‌ها را بعد از کروم بندی و شیب بندی کف، پخش می‌نمایند و سپس آن را می‌کوبند تا تراکم پوکه‌ها افزایش پیدا کند. سپس روی پوکه‌ها را با ملات ماسه و سیمان می پوشاننده تا سطحی هموار و صاف ایجاد شود.البته روش دومی هم وجود دارد که در آن ابتدا پوکه و سیمان را مخلوط می‌کنند تا ملات سبکی ساخته شود. سپس آن را در کف پخش می‌کنند. در این روش ممکن است از ملات ماسه سیمان برای پوشاندن ملات پوکه سیمان استفاده شود. دلیل این امر ایجاد سطح هموار و مسطح است. برای انتقال ملات به محل مورد نظر در ساختمان‌های بلند مرتبه از دستگاه‌های جایگزین داربست به نام کلایمر استفاده می‌شود.

سوالات متداول

خواص فوم بتن چیست؟

۱.سبک است
۲.سرعت اجرای بالایی دارد
۳.عایق حرارتی بسیار خوبی است
۴.مقرون به صرفه است

چقدر طول می‌کشد تا فوم بتن خشک شود؟

بین ۲۴ ساعت تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد تا فوم بتن خشک شود.

آیا فوم بتن نسبت به پوکه سبک‌تر است؟

بله. وزن فوم بتن بین ۲۵۰ تا ۱۳۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب است، اما پوکه با سیمانی که روی آن کشیده می‌شود حدود ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب وزن دارد.

برای اجرای فوم بتن چه چیزهایی لازم است؟

برای اجرای فوم بتن باید آب، برق و سیمان پای دستگاه تأمین شود. ضمناً پیش از اجرای فوم بتن باید کف ساختمان تمیز و عاری از نخاله باشد و سوراخ‌های کف نیز باید بسته شده باشد.

فوم بتن در کدام مرحله از ساخت ساختمان باید اجرا شود؟

وقتی که تیغه‌چینی انجام شده و تأسیسات آب و برق و گاز کامل شده است، برای پوشاندن تأسیسات از فوم بتن استفاده می‌شود. برای اطلاعات بیشتر به مقاله‌ی کوتاه «مراحل اجرای فوم بتن» مراجعه کنید.

آیا قیرگونی به فوم بتن می‌چسبد؟

پاسخ این سوال می‌تواند هم بله و هم خیر باشد و به کیفیت اجرای فوم‌بتن وابسته است. برای اطلاعات بیشتر به مقاله‌ی «چسپندگی قیرگونی و ایزوگام به فوم بتن» مراجعه کنید.

بهترین نوع سیمان برای فوم بتن کدام است؟

سیمان تیپ ۲ بهترین نوع سیمان برای فوم بتن است. البته سیمان پوزولان هم قابل استفاده است ولی کمی دیرگیرتر است و دیرتر خشک می‌شود.

سخن پایانی

با پیشرفت تکنولوژی و ارائه هرروزه‌ی انواع مصالح ساختمانی کاربردی و بهینه صنعت ساختمان‌سازی رویه‌ای جدیدی را در پیش‌گرفته است. در چنین رویه‌ای مسلماً استفاده از بهینه‌ترین مصالح در کنار عملکرد و مزایای بیشمار آن می‌تواند ازجمله اساسی‌ترین تصمیم‌گیری‌ها در راستای تحول در ساخت‌وساز سازه‌ها در نظر گرفته شود. دراین‌بین وجود فوم بتنی به‌عنوان یک بتن سبک نیز مستثنا نبوده و ویژگی‌ها و مزایای آن خیلی زود آن را به محبوب این صنعت تبدیل کرده است. دیوارهای غیر باربر یکی از اصلی‌ترین ارکان ساختمان‌ها محسوب می‌شود و به خمین علت استفاده از دیواری مناسب در ساختمان‌سازی ضروری می‌باشد؛ بنابراین برای ساخت دیوار از مصالحی مانند آجر، سفال و… می‌توان استفاده کرد که یکی از این مصالح پرکاربرد و جدید نیز بلوک سبک و صفحات پیش‌ساخته می‌باشد. همان‌طور که میدانید سبک‌سازی و کاستن از وزن ساختمان درعین‌حال تسریع در ساخت‌وساز و همچنین کاهش قیمت، از مهم‌ترین مؤلفه‌های روز صنعت ساختمان است که در این راستا شرکت‌های بسیاری می‌کوشند تا بهترین محصول را برای استفاده به بازار ارائه نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا