خانوادهسلامتی

معرفی و بررسی ۱۱ روش فوق العاده برای رهایی از احساس تنهایی می توانید انجام بدهید

همه‌ی افراد در بازه‌های زمانی مختلفی در زندگی خود ممکن است احساس تنهایی را تجربه کرده باشند و همه‌گیری ویروس کرونا هم به این احساس، بیش از پیش دامن زده است. تنهایی طولانی مدت می‌تواند افراد را از نظر عاطفی دچار مشکل کند و حتی زندگی را تیره و تار و بیهوده جلوه دهد. در شرایط حادتر، همچنین ممکن است منجر به بروز علائم فیزیکی از جمله احساس درد، مشکلات خواب و ضعف ایمنی شود.


فهرست مطالب


معرفی بهترین کارهایی که میتوان برای راهایی از تنهایی انجام داد

۱. آن را با تمام وجود بپذیرید(پذیرش تنهایی)

داشتن نگاهی متفاوت به مفهوم «تنهایی»، گاهی اوقات می‌تواند احساس تنهایی را آسان‌تر کند. تنهایی زمانی اتفاق می‌افتد که منزوی می‌شوید و نیازهای شما برای تعامل اجتماعی و ارتباط انسانی برآورده نمی‌شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای مراقبت و پرورش سنسوریا شمشیری را بخوانید.هرکس نیازهای تعاملی متفاوتی دارد، بنابراین احساس تنهایی برای همه‌ی افراد در یک نقطه اتفاق نمی‌افتد، مثلا:

تنهایی

اگر عادت دارید بیشتر شب‌ها را با دوستان و عزیزانتان سپری کنید، ممکن است با تعامل یک بار در هفته، احساس تنهایی کنید.اگر ترجیح می‌دهید تنها باشید، ممکن است با دیدن یک دوست در هفته، احساس رضایت کامل داشته باشید.ممکن است پس از بازگشت به یک خانه‌ی خالی احساس تنهایی کنید، حتی زمانی که دوست‌های زیادی دارید.

اگر برای برقراری ارتباط با شریک زندگی خود مشکل دارید، ممکن است حتی زمانی که معمولا با هم هستید، احساس تنهایی کنید.اکثر مردم برای پیشرفت، به روابط نزدیک نیاز دارند. «آبراهام مزلو» روانشناس انسان‌گرا، این نیاز را به‌قدری مهم تلقی کرده است که عشق و تعلق را در کنار نیازهایی مانند غذا و سرپناه، در گروه نیازهای اولیه‌ی انسان گنجانده است.

با این حال، داشتن زمانی برای تنهایی باکیفیت نیز مهم است. تنهایی فرصت‌هایی را برای خودیابی، تفکر خلاق وخوداندیشی ایجاد می‌کند. زمان تنهایی همچنین می‌تواند درهایی را به روی ذهن‌آگاهی بیشتر باز کند که آگاهی عاطفی را تقویت خواهد کرد و درک متقابل را در همه‌ی روابط شما، از جمله رابطه‌ای که با خودتان دارید، آسان‌تر کند.هر کاری که می‌کنید، برای یافتن راه‌هایی در راستای استفاده‌ی حداکثری از زمان تنهایی‌تان می‌تواند به شما کمک کند که تنهایی را دوست داشته باشید و از آن به نفع خود استفاده کنید.

۲. خانه‌ی خود را از صداهای مختلف پر کنید(موسیقی گوش دهید)

وقتی احساس می‌کنید فضای سنگین تنهایی از هر طرف به شما فشار وارد می‌کند، قدرت صدا می‌تواند آن را به عقب براند. صدا به پر کردن فضای محیط و افکار شما کمک می‌کند و باعث کاهش حس تنهایی می‌شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سرگرمی های آنلاین را بخوانید.مثلا:موسیقی می‌تواند خلق‌و‌خوی شما را تقویت کند و به شما انگیزه دهد. در حالی که کتاب‌های صوتی ممکن است باعث حواس‌پرتی و فرار موقت شوند.

گوش دادن به موسیقی

پادکست‌ها و رادیوهای گفت‌وگو که شامل مطالب اطلاع‌رسانی و سرگرم‌ کننده هستند و همچنین فضای گفتگوی آن‌ها، می‌تواند حس ارتباط را ایجاد کند.یک برنامه‌ی تلویزیونی یا فیلم مورد علاقه‌ی شما می‌تواند سکوت را به شیوه‌ای آرامش‌بخش بشکند، حتی اگر تمام مدت پای برنامه ننشینید و به‌طور کامل تماشا نکنید.باز کردن پنجره برای شنیدن صدای پرندگان و رهگذران می‌تواند به شما کمک کند تا با دنیای بیرون ارتباط بیشتری داشته باشید.

این مطلب را از دست ندهید
راه های پیشگیری از عفونت بعد از کاشت مو

۳. ارتباطات خود را حفظ کنید

مهم نیست چقدر دلتان برای عزیزانتان تنگ شده و می‌خواهید آن‌ها را ببینید، گذراندن وقت با دوستان و خانواده همیشه ممکن نیست. اما شما همچنان می‌توانید صمیمیت خود را حفظ کنید حتی زمانی که نمی‌توانید آن‌ها را شخصا ببینید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شخصیت شناسی از روی نقاشی را بخوانید. تعاملات شما ممکن است کمی متفاوت به نظر برسد اما شما همچنان در حال ارتباط هستید و این دقیقا همان چیزی است که اهمیت دارد.گاهی اوقات یک متن کوتاه می‌تواند ساده‌ترین راه برای ارتباط باشد اما قدرت شنیدن صدای یکی از عزیزان را دست کم نگیرید. حتی یک تماس ۱۰ دقیقه‌ای می‌تواند هم برای شما و هم برای آن‌ها به کاهش تنهایی کمک کند.

۴. از تعاملات خود نهایت استفاده را ببرید

گذراندن وقت در کنار دیگران همیشه احساس تنهایی را از بین نمی برد، زیرا کیفیت تعاملات شما اغلب بیشتر از تعداد آن‌ها اهمیت دارد. به همین دلیل است که ممکن است در یک گروه بزرگ از آشنایان احساس تنهایی کنید اما در یک شب آرام با نزدیکترین دوست خود احساس تنها بودن نداشته باشید.هنگامی که احساس می‌کنید نیاز به برقراری ارتباط در سطح عمیق‌تری دارید، سعی کنید راه‌هایی را برای معنادارتر کردن تعاملات خود بیابید.

تنهایی
  • احساسات و تجربیات شخصی خود را به اشتراک بگذارید.
  • سوال بپرسید و به حرف‌های عزیزانتان عمیقا گوش دهید.
  • درباره‌ی مسائل مهم صحبت کنید.
  • کار و پروژه‌های خلاقانه انجام دهید.
  • علایق متقابل بین خود و دیگران پیدا کنید.
  • از خانه بیرون بروید.
  • تجربه‌ی تنهایی

تغییر محیط می‌تواند حواس شما را پرت کند و درد تنهابودن را کاهش دهد. شاید هنوز نتوانسته‌ باشید در کافه‌ی مورد علاقه‌ی خود کار کنید یا از صرف صبحانه با دوستان لذت ببرید. اما بیرون رفتن از خانه می‌تواند شما را در مسیر مشاهده‌ی دیگران قرار دهد و به شما یادآوری کند که در دنیا تنها نیستید. سپری کردن زمان در طبیعت همچنین می‌تواند به کاهش ناراحتی و بهبود سلامت کلی شما کمک کند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بازی با کودک ۶ ماهه را بخوانید.

این مطلب را از دست ندهید
چوب صندل چیست؟ بررسی مزایا و خواص باور نکردنی چوب صندل

بررسی چند ایده‌ی پیشنهادی در تنهایی

  • به پارک مورد علاقه‌ی خود بروید. سعی کنید پرندگان مختلف را ببینید و بررسی کنید. طبق تحقیقات اخیر، پرندگان و آواز آن‌ها می‌توانند تأثیر مثبتی بر سلامتی داشته باشند.
  • در محله‌ی خود قدم بزنید و خیابان‌هایی را که هرگز ندیده‌اید، کاوش کنید.
  • پیاده‌روی(یا دوچرخه‌سواری) نیز می‌تواند شما را خسته کند و باعث شود که خواب خوبی داشته باشید.
  • تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۰ نشان می‌دهد که تنهایی می‌تواند بر کیفیت خواب شما تأثیر بگذارد اما تأثیرات آن به همین جا ختم نمی‌شود. کم‌خوابی می‌تواند بر عملکرد روزانه نیز تأثیر بگذارد که ممکن است احساس انزوا را افزایش دهد.

۵. درباره‌ی احساسات خود صحبت کنید در تنهایی:

احساسات معمولا در زیر سطحی جمع می‌شوند و هنگامی که ناشناخته می‌مانند، تشدید می‌شوند. با این حال، ابراز احساسات با صدای بلند اغلب می‌تواند به کاهش قدرت آن‌ها در ایجاد ناراحتی کمک کند. گفتن اینکه احساس تنهایی می‌کنید به یکی از عزیزانتان، ممکن است دریافت حمایت عاطفی را برای شما آسان‌تر کند که به سست کردن چنگال تنها بودن کمک بسیاری خواهد کرد.

صحبت کردن درباره‌ی احساسات دردناک همچنین می‌تواند به عزیزان شما کمک کند تا احساساتی را که با آن‌ها دستپنجه نرم می‌کنند به اشتراک بگذارند و این امکان را فراهم می‌کند که بتوانید راهبردهای مقابله را با هم کشف کنید.به اشتراک گذاشتن احساسات دردناک یا ناخواسته با دیگران ممکن است سخت باشد، به‌خصوص اگر عادت به صحبت درباره‌ی احساسات خود نداشته باشید. نوشتن راهی را مرتب کردن افکار و بیان احساسات فراهم می‌کند و به اشتراک گذاشتن آن‌ها را با دیگران، برای شما آسان‌تر می‌کند.

۶.در تنهایی جنبه‌های خلاقیت خود را بیرون بکشید(پرورش خلاقیت)

فعالیت‌های خلاقانه مانند هنر، موسیقی و نوشتن، به بسیاری از افراد کمک می‌کند تا با انزوا کنار بیایند و احساس تنهایی را کنترل کنند. انجام فعالیت‌های هنری به شما کمک می‌کند تا احساسات را بدون به زبان آوردن کلمات بیان کنید و وقتی برای به اشتراک گذاشتن آن‌ها با صدای بلند تلاش می‌کنید، می‌تواند بسیار مؤثر باشد. خلاقیت همچنین می‌تواند احساس رضایت را برای شما به ارمغان آورد، احساساتی که ممکن است خلق و خوی غالب از تنها بودن و غم را به چالش بکشند.

تنهایی دویدن

یکی دیگر از مزایای کلیدی خلاقیت، رسیدن به وضعیت «جریان» است. جریان اغلب به‌عنوان احساس «در فضا» بودن، می‌تواند هر زمان که خودتان را با فعالیتی که به آن علاقه دارید به چالش بکشید، اتفاق بیفتد. یافتن جریان خود به معنای رسیدن به نقطه‌ای است که احساسات و عواطف حواس‌پرتی(مانند عزلت) به‌طور موقت محو می‌شوند و به شما این امکان را می‌دهد که کاملا روی هنر، موسیقی یا هر چیز دیگری تمرکز کنید.

این مطلب را از دست ندهید
بهترین زمان برای ورزش‌کردن چه موقع است؟ + بهترین زمان ورزش و بدنسازی چه ساعتی است؟

۷. در تنهایی خود از یک حیوان خانگی نگهداری کنید.

همه‌ی افراد امکانات یا توانایی مراقبت از یک حیوان را ندارند، بنابراین این استراتژی برای همه مؤثر نخواهد بود. اما اگر تا به حال به آوردن یک حیوان خانگی به زندگی خود فکر کرده‌اید، لازم است بگوییم که تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که داشتن حیوان خانگی می‌تواند سلامت روحی و جسمی را بهبود ببخشد.

یک حیوان خانگی ممکن است نتواند صحبت کند اما حضور یک موجود زنده دیگر می‌تواند به شما آرامش دهد و به تقویت روحیه و کاهش استرس کمک کند. همچنین پذیرش حیوانی مانند سگ به شما دلیلی می‌دهد که به‌طور منظم به بیرون بروید. اگرچه حیوان خانگی عموما گربه‌ها و سگ‌ها را به ذهن می‌آورد اما بسیاری از مردم متوجه شده‌اند که پرندگان، ماهی‌ها و سایر حیوانات کوچک نیز حیوانات خانگی دلنشینی خواهند بود. فقط قبل از آوردن آن‌ها به خانه مطمئن شوید که نوع مراقبتی را که حیوان شما به آن نیاز دارد، می‌توانید فراهم کنید.

  • پیشنهاد: اگر عاشق سگ هستید اما نمی‌توانید آن را داشته باشید، می‌توانید به محل‌ها و پارک‌های نگهداری سگ‌ها بروید و با کسب اجازه، آن‌ها را تماشا کنید. همچنین می‌‌توانید از فرصت‌های داوطلبانه در پناهگاه‌های محلی استفاده کنید.

۸. در اوقات تنهایی از شبکه‌های اجتماعی فاصله بگیرید.

در حالی که شبکه‌های اجتماعی اغلب راهی جذاب برای حفظ ارتباط با عزیزان به نظر می‌رسند، گاهی اوقات می‌توانند احساس عزلت را افزایش دهند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کسب درآمد از سرگرمی ها را بخوانید.تصاویر شاد و بی‌دغدغه‌ی یکی از عزیزان می‌تواند این احساس را در شما ایجاد کند که آن‌ها به همان اندازه که شما دلتنگ آن‌ها هستید، دلتنگ شما نیستند. هنگامی که تنها هستید، دیدن دیگران که وقت خود را با همسر، دوستان یا

کتاب خواندن

اعضای خانواده می‌گذرانند نیز می‌تواند باعث آزردگی خاطر شما شود. البته شبکه‌های اجتماعی هرگز تصویر کاملی را نشان نمی‌دهند، بنابراین شما واقعا نمی‌توانید بدون سؤال پرسیدن، احساس افراد را بدانید. همچنین حقیقت این است برخی از این تصاویر ممکن است به‌عنوان رویکرد دیگری برای مقابله باعزلت عمل کند.محدود کردن و بستن کامل این برنامه‌ها و برقراری ارتباط به کمک یک تماس تلفنی یا پیام کوتاه، هرگز ضرری ندارد.

۹. به خود یادآوری کنید که دائمی نیست.

تنها بودن برای همیشه دوام نمی آورد؛ اعتراف به این واقعیت گاهی اوقات می‌تواند باعث آرامش شود. بالاخره شما با دوستان و عزیزانتان ارتباط برقرار خواهید کرد و افراد جدیدی را ملاقات خواهید کرد.ممکن است کمی زمان و تلاش لازم باشد اما همیشه می‌توان ارتباط برقرار کرد، آن را تقویت کرد یا ارتباطات جدید ایجاد کرد.

این مطلب را از دست ندهید
بررسی رابطه ی آمادگی جسمانی با سلامت بدن

۱۰.در تنهایی کاری را که دوست دارید، انجام دهید(یوگا و مقابله با تنهایی)

تنهایی می‌تواند افکار شما را به‌حدی درگیر کند که فکر کردن به هر چیز دیگری از جمله انجام کارهایی که معمولا از آن‌ها لذت می‌برید، دشوار باشد. با این حال، انجام سرگرمی‌های مورد علاقه می‌تواند زمان شما را پر کند تا هنگامی که بتوانید دوباره عزیزان خود را ببینید. انجام کارهایی که از آن لذت می‌برید، از یوگا گرفته تا بازی‌های ویدیویی و شیرینی پزی، می‌توانند به شما کمک کنند تا آرامش درونی را در میان لحظه‌های آشفته‌ی خود پیدا کنید.

یوگا کردن

۱۱. از متخصصان کمک بگیرید.

اگر احساس تنهایی در شما حس ناامیدی ایجاد می‌کند، ممکن است به یک گوش شنوا یا کمی حمایت برای عبور از یک بحران نیاز داشته باشید. می‌توانید به مشاوران حرفه‌ای در این زمینه مراجعه کنید و مشکل خود را با آن‌ها در میان بگذارید. قطعا کمک بسیار زیادی به شما خواهند کرد.

نتیجه گیری

هیچ وقت فراموش نکنید که تجربه‌ی احساس عزلت بالاخره حداقل یک‌ بار به سراغ هرکسی می‌رود و شما در این دنیا با احساستان تنها نیستید. مسئله‌ای که اهمیت دارد، پذیرش و در آغوش گرفتن این حس و کسب دانش درباره‌ی نحوه‌ی صحیح برخورد با آن است تا موجب بروز افسردگی و آزردگی در شما نشود. این حس را بپذیرید، دوستش بدارید، به‌درستی با آن برخورد کنید و فراموش نکنید که موقت است و برای همیشه با شما باقی نخواهد ماند.

سخن پایانی

شما در این مقاله با کارهایی برای رهایی از تنهایی آشنا شدید.همچنین از تاثیرات انجام آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

احساس تنهایی چیست؟

تعریف بیشتر انسان‌ها از تنهایی، نبود شخصی در کنارشان است، اما گاهی در بین جمعیت هم، احساس تنهایی می‌کنیم. در واقع به دنبال کسی هستیم که بیشتر از همراهی، بتوانیم کنار او وقت بگذارنیم، با او صحبت کنیم و مهم‌تر از همه، از احساساتمان برای او بگوییم و همیشه کنار هم شاد باشیم. بنابراین تنهایی، فقط به معنای نبود یک نفر در کنارمان نیست؛ بلکه همراه و همدم خوب نداشتن است.

انواع تنهایی کدام است؟

تنهایی دو نوع دارد؛ تنهایی اختیاری و تنهایی اجباری. گاهی شما دوست دارید در تنهایی کتاب بخوانید یا فیلم ببینید، این تنهایی به انتخاب خود شماست و مجبور به تحمل آن نیستید. اما بعضی وقت‌ها تنهایی به انتخاب شما نیست و به اجبار در آن گیر افتاده‌اید؛ یعنی بدون اینکه انتخاب کنید تنها هستید. معمولا بیشتر مردم گرفتار این نوع تنهایی هستند. برای ارزیابی شدت احساس تنهایی خود تست روانشناسی تنهایی را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا