یکی از دغدغههای آشپزها و افرادی که در خانه آشپزی میکنند انتخاب ظروف مناسب برای آشپزی است. تنوع بسیار زیاد بازار لوازم خانگی در زمینه ظروف پخت و پز و انواع نکات و حرف و حدیثها در مورد لوازم مختلف، گاهی هنگام انتخاب ظروف باعث سردرگمی خریدار میشود. ظروف پخت و پز در بازار با انواع جنسها مانند تفلون، استیل، سرامیک، رویی و گرانیتی وجود دارند و هر کدام در برندها، اندازهها و قیمتهای مختلف قابل دسترسی هستند. در این میان، چند سالی است که تبلیغات گستردهای در مورد انواع سایز قابلمه گرانیتی در بازار دیده میشود و افراد را به خرید این نوع قابلمه ترغیب میکنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید بهترین سرویس قابلمه را بخوانید. در این مطلب سعی میکنیم در مورد مزایای استفاده از قابلمه گرانیتی و خصوصیات این نوع ظروف توضیحاتی ارائه کنیم.
فهرست مطالب
- جنس قابلمه گرانیتی از چیست؟
- قابلمههای بیضرر چه ویژگیهایی دارند؟
- بررسی رازهای مهم راهنمای خرید قابلمه
- مزایا و معایب قابلمه گرانیتی چیست؟
- بررسی اصول حفظ و نگهداری قابلمه گرانیتی
- معرفی قابلمه گرانیتی تکی لایف اسمایل
- سخن پایانی و سوالات متداول
جنس قابلمه گرانیتی از چیست؟
حساسیت در مورد جنس پوشش داخلی قابلمه زمانی شدت گرفت که نکاتی در مورد سرطانزا بودن بسیاری از روکشها مطرح شد و این موضوع مردم را به تحقیق بیشتر برای خرید ظروف واداشت. بعد از رونق گرفتن قابلمههای چدنی و سرامیکی، حالا چند سالی است که در فروشگاههای لوازم خانگی قابلمههایی با پوشش گرانیتی به چشم میخورد. بسیاری از مردم تصور میکنند که قابلمههای گرانیتی از جنس سنگ گرانیت ساخته شدهاند اما در واقع اینگونه نیست.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: راهنمای خرید ترازو آشپزخانه
قابلمههای گرانیتی عموما از جنس چدن یا تفلون ساخته شدهاند که یک روکش لعابی مرغوب یا آلومینیوم با دانههای سرامیک روی آن را پوشانده و این ظروف را نچسب کردهاند. درست برخلاف قابلمههای تفلون که به مرور زمان و با کشیده شدن قاشق به آن، تکههای تفلون جدا شده و خطرات زیادی را برای سلامتی ایجاد میکرد، پوشش داخلی قابلمه گرانیتی با رعایت طرز صحیح استفاده معمولا جداشدنی نیست. درباره راهنمای خرید سرخ کن های بدون روغن بیشتر بخوانید. یا وجود حرارت بالا و استفاده از قاشق هم این پوشش، مضر نبوده و در طعم و رنگ غذا نیز تغییری بهوجود نخواهد آورد. همین موضوع افراد را به استفاده از قابلمه گرانیتی ترغیب میکند.
قابلمههای بیضرر چه ویژگیهایی دارند؟
- شما بنابر عادت هنگام آشپزی و شستوشوی قابلمه بر آن ضربه وارد میکنید. قابلمهی بیضرر در برابر ضربات و خط و خش مقاوم است. قابلمههای گرانیتی ، استیل و چدن از آن دسته قابلمههایی هستند که مقاومت بالایی دارند.
- مقاومت در برابر افزایش حرارت، یکی دیگر از ویژگیهای قابلمهی بیضرر است. برای مثال سطح پلاستیکی قابلمههای تفلون به دلیل داغ شدن در طول زمان از سطح جدا، وارد غذا و سپس وارد بدن میشوند.
- قابلمهای بیضرر است که مقاوم در برابر کاهش دما باشد. اگر قرار باشد همان قابلمهای را که غذا را در آن آماده کردید داخل یخچال بگذارید درحالیکه تحمل نوسانات دمایی را نداشته باشد، به زودی خراب میشود. در بین انواع قابلمه، قابلمهی پیرکس ، چدن و گرانیت این قابلیت را دارند و از این نظر، بیضرر محسوب میشوند.
- قابلمهها زمانی بیضرر هستند که فلزات سنگین در آن به کار نرود. زیرا فلزات سنگین، املاح را بیش از حد وارد غذا میکنند و گاهی تا مسمویت پیش میروند. قابلمههای استیل از این عیب مبرا هستند ولی قابلمههای مسی و روی میتوانند مشکل ورود املاح زیاد را داشته باشند و استفادهی مداوم از آنها به شما آسیب برساند. قابلمههای پیرکس و گرانیت هم مشکل ورود املاح به غذا را ندارند.
- میزان مصرف روغن در قابلمهها هم تعیینکنندهی بیضرر بودن آن است. قابلمههایی که حرارت را به صورت ملایم پخش میکنند و به اصطلاح نچسب هستند، روغن بسیار کمتری را مصرف میکنند و سلامتی دستگاه گوارش، معده و قلب شما را به همراه خواهند داشت. مانند قابلمه های گرانیتی که به قابلمه های بدون روغن معروف هستند
بررسی رازهای مهم راهنمای خرید قابلمه گرانیتی
- قیمت: مبلغی که برای سرویس قابلمهی خود پرداخت میکنید به احتمال زیاد عاملی تعیین کننده در خرید نهایی شما خواهد بود. معمولا سرویسهای قابلمه، قیمت بالایی دارند ولی تنوع در تعداد پارچهها و امکان خرید تکی، شرایطی را فراهم میسازد تا متناسب با بودجهی خود خرید کنید.
- ماندگاری: بعضی از انواع سرویسهای قابلمه، زیبایی خود را حفظ کرده و ماندگاری بیشتری نسبت به بقیه دارند. سعی کنید هنگام خرید قابلمه دقت کنید، مواد تشکیلدهندهی آن با دوام و با کیفیت باشد تا زود خراب نشود. ضخامت قابلمه هم بر کیفیت آن تاثیر میگذارد، بنابراین دقت کنید تا با انتخاب جنس ضخیمتر، غذای شما نسوزد.
- استحکام بدنه و دستههای قابلمه: محکم بودن بدنهی قابلمه مهم است. خوب توجه کنید که بدنهی قابلمه فرو نرفته باشد. از محکم بودن اتصالات دستهی سرویس قابلمه، اطمینان حاصل کنید تا خطرات جبرانناپذیری شما را تهدید نکند.
- واکنشپذیری: واکنشپذیری قابلمهای که قصد خرید آن را دارید، اطمینان حاصل کنید. و جنسی را انتخاب کنید که سلامتی شما و خانوادتان را به خط نیاندازد.
مزایا و معایب قابلمه گرانیتی چیست؟
برای خرید هر وسیلهای بهتر است ابتدا در مورد ویژگیهای خوب و بد آن وسیله اطلاعات لازم را کسب کنیم تا هنگام خرید، تحت تاثیر تبلیغات رنگارنگ قرار نگرفته و بتوانیم خرید خوبی داشته باشیم. هنگام خرید قابلمه گرانیتی نیز خوب است که به مزایا و معایب آن دقت کنیم. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مقایسه ماشین ظرفشویی سامسونگ و ال جی را بخوانید.
مزیتهای قابلمه گرانیتی:
- قابلمه گرانیتی وزن کمی نسبت به بسیاری دیگر از قابلمهها، بهخصوص قابلمههای چدنی دارد. این مورد یکی از ویژگیهای بسیار خوب این نوع قابلمههاست که حمل و نقل و نگهداری آنها را آسان کرده است.
- به دلیل نوع متریال بهکار رفته در پوشش داخلی، قابلمه گرانیتی کاملا نچسب بوده و برای طبخ غذا در آن به روغن کمی نیاز است.
- تمیز کردن سطوح قابلمه گرانیتی بسیار راحت است. با استفاده از یک ابر نرم بهراحتی میتوان آنها را تمیز کرد. علاوه بر اینکه بسیاری از آنها را میتوان در ماشین ظرفشویی نیز شستشو کرد.
- جنس مواد بهکار رفته در این قابلمهها، هیچ ضرری برای سلامتی افراد ندارد و از این جهت یک محصول سلامت است که با خیال راحت میتوان در آن انواع غذا را تهیه کرد.
- قابلمههای گرانیتی نسبت به دیگر انواع موجود در بازار، قیمت مناسبی دارند و بهراحتی میتوان به هنگام خرید، سرویس قابلمه گرانیتی ارزان را در ابعاد مختلف پیدا کرد. در سایت بخشی، انواع مختلفی از این نوع قابلمه را در رنگهای مختلف و با قیمت خوب میتوان یافت.
- به دلیل نوع ساخت این ظروف، حرارت بهخوبی در سراسر قابلمه پخش شده و در زمان پخت غذا تاثیر خوبی دارند.
- ظروف گرانیتی قابلیت استفاده در فر و ماکروویو را نیز دارند.
- برندهای مختلف تولید ظروف، انواع سرویس قابلمه جهیزیه ارزان را برای لوازم آشپزخانه عروس در رنگها و طرحهای مختلف تولید کردهاند که تنوع آن بیشتر از محصولات دیگر است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لباسشویی الجی بهتر است یا سامسونگ را بخوانید.
معایب قابلمه گرانیتی:
- ضخامت کم قابلمه گرانیتی، با اینکه بهخوبی حرارت را به تمام ظرف پخش میکند اما باعث شده که این گرما بهسرعت هم از بین برود.
- روکش داخلی قابلمه گرانیتی با ضربه و کشیدگی قاشق به سرعت از بین میرود و با اینکه ضرری برای سلامتی ندارد اما ظاهر قابلمه زیباییاش را از دست میدهد. به همین دلیل باید از آن بهخوبی مراقبت کرد و از قاشق تفلون یا چوبی استفاده کرد.
بررسی اصول حفظ و نگهداری قابلمه گرانیتی
پس از آنکه براساس نکات راهنمای خرید قابلمه، قابلمهی مورد نظر خود را انتخاب و آن را خریداری کردید، وقت آن است که اصول نگهداری آن را بدانید تا طول عمر سرویس قابلمهی خود را افزایش دهید:
- هیچگاه قابلمهی داغ را نشویید. باید صبر کنید تا قابلمه خنک شود و سپس اقدام به شستن آن کنید. برای خنک کردن قابلمه، آب سرد درون آن نریزید. زیرا موادغذایی به قابلمه میچسبد و در برخی مواقع باعث تغییر رنگ قابلمهی شما میشود.
- به جای نگهداری طولانیمدت غذا در قابلمه، از ظرفهای شیشهای یا پلاستیکی استفاده کنید. کار اصلی قابلمه، پخت غذا برای شماست نه نگهداری آن.
- ظروف دیگر را درون قابلمه نگذارید زیرا باعث ایجاد خش بر روی آن میشود.
- قابلمهها را در یخچال قرار ندهید، زیرا نوسانات دمایی (سرد و گرم شدن) باعث میشود بافت قابلمه آسیب ببیند و خاصیت خود را از دست بدهد. اگر مجبور شدید قابلمه را درون یخچال بگذارید، پیش از گرم کردن، بیست دقیقه در هوای اتاق بگذارید و به طور ناگهانی روی شعله قرار ندهید.
- شعلهی گاز را در حد متعادل نگه دارید. زیاد کردن شعله، به سطح بیرونی قابلمهی شما آسیب میرساند و قابلمهی نچسب را خراب خواهد کرد.
- استفاده از قاشقهای مخصوص برای قابلمه را فراموش نکنید. استفاده از قاشقهای فلزی یا استیل، پوشش قابلمهی شما را از بین میبرد. قاشقهای چوبی یا پلاستیکی را جایگزین کنید.
- اسکاچ و سیم ظرفشویی، بدترین پاککننده برای سرویس قابلمهی شماست. برای شستن قابلمه از ابر استفاده کنید.
- اقدام به بازسازی تفلون و گرانیت از دست رفته نکنید. زیرا اینکار با استاندارد های وزارت بهداشت و درمان مغایر است و اصولا در مراکز بدون مجوز به صورت غیر اصولی انجام می شود و می تواند تهدیدی برای سلامتی شما و افراد خانواده باشد
- وقتی برای اولین بار از قابلمه گرانیت یا تفلون استفاده میکنید، آن را با مایع ظرفشویی و آب داغ بشویید، سپس چند قطره روغن مایع داخل قابلمه بریزید و سطح داخلی آن را با پارچهای نرم، روغنکاری کنید.
- قابلمهی خالی را روی شعلهی گاز قرار ندهید، مقداری روغن درون قابلمه بریزید، سپس روی شعله ملایم گاز قرار دهید.
معرفی قابلمه گرانیتی تکی لایف اسمایل
قابلمه گرانیتی سایز ۱۶ لایف اسمایل مدل FLCM-16P
مشخصات:
- تحت لیسانس : آلمان
- جنس بدنه : آلومینیوم با روکش گرانیتی
- سایز : ۱۶ سانتیمتر
- جنس درب : پیرکس
- سطح نچسب : دارد
- قابلیت استفاده در داخل مایکروویو : دارد
قابلمه گرانیتی لایف اسمایل سایز ۲۴ مدل LifeP5-24
مشخصات:
- ساختار بدنه : گرانیتی
- سایز : ۲۴ سانتی متر
- رنگ دستگیره ها : قهوه ای (چوبی)
- جنس بدنه : آلومینیوم
- جنس درب : شیشه
- جنس دستگیره درب : باکلیت
- سطح نچسب : دارد
- پوشش داخلی : گرانیتی
قابلمه سایز ۴۰ گرانیت لایف اسمایل مدل FLCM-40P
مشخصات:
- تحت لیسانس: آلمان
- ساختار بدنه : آلومینیوم با روکش گرانیتی
- سایز قابلمه : ۴۰ سانتی متر
- جنس بدنه: آلومینیوم با روکش گرانیتی
- جنس درب: پیرکس
- جنس دستگیرهها: باکالیت
سخن پایانی
شما در این مقاله با جنس قابلمه گرانیتی آشنا شدید. همچنین از اصول و نگهداری از قابلمه های گرانتی آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
همواره قابلمه گرانیتی ایرانی را به روی حرارت ملایم قرار داده و از افزایش شعله گاز خودداری کنید. در زمان استفاده از قابلمه گرانیتی بهتر است که از قاشق و ملاقه چوبی، پلاستیکی یا سیلیکونی استفاده کنید.
قابلمه ها در برندهای داخلی و خارجی زیادی به بازار عرضه شده اند. از جمله این مارک ها می تواند به گزینه های زیر اشاره کرد:
قابلمه تکی برند لایف اسمایل، قابلمه تکی مارک عرشیا
همه موارد اشاره شده جزء پر فروش ترین برندهای قابلمه تکی می باشند که در بازار عرضه شده اند.